معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اختلال‌های کبدی، نازایی و کلیوی بخشی از عوارض مصرف مکمل‌‌های غیرمجاز است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک نسبت به سوءمصرف مکمل‌های ورزشی غیرمجاز هشدار داد.

دکتر علی یادگاری گفت: هشدار داد که مصرف ناآگاهانه و خودسرانه مکمل‌های ورزشی و انرژی‌زای غیرمجاز می‌تواند سلامت ورزشکاران و به‌ویژه نسل جوان را به خطر بیندازد. 

او افزود: بسیاری از افراد به دلیل ناآگاهی از ترکیبات و عوارض مکمل‌های غیرمجاز، به مصرف بی‌رویه آنها روی می‌آورند. این مسئله علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ و دل‌درد، ممکن است به آسیب‌های جدی‌تری نظیر اختلالات کبدی و کلیوی منجر شود.

به گفته یادگاری مصرف هرگونه مکمل باید تحت نظارت داروساز مسئول فنی داروخانه باشد و محصولات مورد استفاده حتماً دارای مجوز‌های قانونی از وزارت بهداشت باشند. ورزشکاران نیز پیش از مصرف مکمل‌ها به موضوع مجاز بودن یا نبودن آن توجه کنند.

آن طور که یادگاری می‌گوید: برخی مکمل‌های غیرمجاز، به‌ویژه حاوی استروئیدها می‌توانند با عوارضی مانند فشار خون بالا، نوسانات خلق‌وخو، نازایی و آسیب‌های جدی کبدی همراه باشند. این در حالی است که با وجود تلاش‌های نهاد‌های نظارتی برای مقابله با توزیع مکمل‌های غیرمجاز، برخی افراد همچنان به‌صورت غیرقانونی اقدام به واردات و عرضه این محصولات می‌کنند.

یادگاری این را هم گفت که ورزشکاران پیش از مصرف هرگونه مکمل، با متخصصان تغذیه و داروسازان مشورت کنند تا با انتخاب آگاهانه، از سلامت خود محافظت کرده و از بروز عوارض جدی پیشگیری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.