حسین افراخته کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با شبکه خبر درباره چشم انداز نشست اضطراری کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب که روز گذشته در ریاض برگزار شد اظهار کرد: درباره اجلاس روز گذشته چند نکته قابل ذکر است که باید به آن اشاره کنیم. اولین نشست این اجلاس با درخواست کشورمان و حضور رئیس جمهور فقیدمان برگزار شد و اجلاس دوم نیز در ادامه همان نشست اول بود.
وی ادامه داد: نکته اول سطح حضور ایران در این اجلاس بود، اکثر کشورها در سطح رئیس جمهور شرکت کردند و ما تصمیم گرفتیم که در سطح معاون اول در این اجلاس حاضر شویم که این شاید نگاه کشور ما را میرساند که به اقدام عملی این اجلاس چندان امیدی ندارد برای همین رئیس جمهور کشورمان در این اجلاس حضور پیدا نکرد.
افراخته اظهار کرد: تلاش کشورهای عربی و اسلامی با سردمداری عربستان اصولا حول محور دو دولتی صورت میگیرد و این موضوع با سیاستهای ما تطابق ندارد و ما به دنبال برگزاری همهپرسی در فلسطین و تشکیل دولتی واحد هستیم، اما کشورهای اسلامی با ریاست عربستان به دنبال موضوع تشکیل دو دولت در آن منطقه هستند.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: این اجلاس سعی کرد به همه اتفاقات اخیر در منطقه و سرزمینهای اسلامی اشاره کند. نکته قابل توجه دیگر آن است که به شدت در این اجلاس بحث حمله به جمهوری اسلامی ایران توسط صهیونیستها را محکوم کردند و همچنین در این اجلاس کشورهای عضو خواستار مقابله نظام جهانی به تجاوزات صهیونستها به سرزمینهای اسلامی شدند.
وی ادامه داد: این اجلاس در کنار چند اجلاسهای دیگری که در این یک سال بزگزار شده است نتیجه و اقدام عملی به جز همین صحبتها و بیانیهها نداشته است. البته برخی از همین کشورها در عمل نه تنها اقدامی علیه صهیونیستها انجام نمیدهند بلکه به صورت پنهانی روابطی هم با صهیونیستها دارند.
افراخته گفت: همین که البته موضع رسمی علیه صهیونیستها گرفته میشود، خالی از لطف نیست، اما اگر به صورت عملی اقدامی را نبینیم چندان جالب نیست.
وی درباره چشم انداز آینده در منطقه گفت: چشم انداز برای پایان درگیریها و جنگ چندان روشن نیست. اکنون پیروزی ترامپ و تغییرات در کابینه داخلی در صهیونیستها را داریم و مجموع این تحولات ما را به این میرساند که نتانیاهو دلیلی برای پایان درگیریها در منقطه ندارد و البته تا زمان تحلیف ترامپ باید ببینیم که چه پیش میآید.