گاردین نوشت: دولت آمریکا ماه گذشته به (رژیم) اسرائیل هشدار داد که اگر کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه را افزایش ندهد، با تحریم مواجه خواهد شد؛ ضرب‌الاجلی که از اسرائیل مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

گاردین نوشت: آمار (رژیم) اسرائیل نشان می‌دهد که با وجود مهلت ۳۰ روزه آمریکا و تهدید به تحریم، مقدار کمک‌هایی که به غزه انتقال یافته است از دسامبر (آذر) گذشته تاکنون به پایین‌ترین سطح آن رسیده است.

آمریکا در ۱۳ اکتبر (۲۲ مهر) به اسرائیل مهلت داد تا امکان افزایش انتقال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه را فراهم کند. این مهلت امروز سه‌شنبه یا چهارشنبه (فردا) به پایان می‌رسد، اما معلوم نیست واشنگتن به دلیل خودداری تل‌آویو از عمل به این خواسته، چه اقدامی بکار خواهد بست. با این حال ممکن است این اقدام شامل توقف موقت تامین برخی از مهمات یا دیگر کمک‌های نظامی باشد.

از ابتدای ماه جاری میلادی تاکنون تنها ۸ هزار و ۸۰۵ تن کمک غذایی از پست بازرسی مرزی رژیم صهیونیستی وارد غزه شده است.

مقام‌های صهیونیستی روز دوشنبه در تصمیمات دقیقه نودی اعلام کردند که طرح به اصطلاح «منطقه انسان‌دوستانه» را گسترش خواهند داد که تا حدی از ازدحام جمعیت می‌کاهد و به برخی از آوارگان اجازه می‌دهد با نزدیک شدن فصل زمستان از این منطقه ساحلی دور شوند.

گاردین افزود: با این حال (رژیم) اسرائیل به بیشتر خواسته‌های مطرح شده در نامه مشترک آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و لوید آستین، وزیر دفاع این کشور در ۱۳ اکتبر بی توجه بوده است.

مقامات کمک‌رسان در غزه اوضاع بیشتر مناطق آن را در وضعیت «آخر الزمانی» توصیف می‌کنند. بیش از ۸۰ درصد از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه آواره شده‌اند و بیش از دو سوم ساختمان‌ها تخریب یا در طول جنگ ۱۳ ماهه آسیب دیده‌اند.

آمار نهاد نظامی صهیونیستی موسوم به Cogat که مسئول هماهنگی کمک‌های بشردوستانه به غزه است، نشان می‌دهد که تنها ۲۵ هزار و ۱۵۵ تن کمک غذایی در ماه اکتبر (مهر) وارد غزه شده است که کمتر از هر ماه کامل، از دسامبر ۲۰۲۳ تاکنون است.

یک مقام سازمان ملل گفت که سازمان‌های امدادرسان همچنین با کمبود رانندگان، تجهیزات ارتباطی و ... مواجه هستند. نهاد صهیونیستی هماهنگ کننده کمک‌ها به غزه از ماه مه (اردیبهشت) تاکنون فقط به یک دهم از بیش از ۳۰۰ درخواست رانندگان کامیون‌های حامل کمک‌ها مجوز داده است.

گاردین نوشت: آمریکا پیشتر هم از (رژیم) اسرائیل خواسته بود که اجازه کمک‌های بیشتری را بدهد، اما با کم کاری این رژیم مواجه شده بود.

واشنگتن حتی گزارش آژانس‌های خود را پس از این که به این نتیجه رسیدند که اسرائیل عمدا مانع تحویل غذا و دارو به غزه می‌شود، نادیده گرفته است. به موجب قانون در آمریکا کشور‌هایی که از ارسال کمک‌های مورد حمایت آمریکا جلوگیری می‌کنند از محموله‌های تسلیحاتی تحریم می‌شوند.

خودداری رژیم صهیونیستی از اجازه به انتقال کمک‌ها و عدم اقدام واشنگتن برای جلوگیری از آن در حالی است که هفته گذشته کمیته کارشناسان امنیت جهانی غذا هشدار داد که به احتمال قوی گرسنگی و قحطی، پدیده‌ای قریب الوقوع در شمال غزه است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۱۳:۳۱ ۲۲ آبان ۱۴۰۳
این خودامریکاست که برغزه فشار می آورد اسکله به اسم بشر دوستانه احداث کرد درعمل جهت محاصره مردم غزه بکارگرفت
آخرین اخبار