مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان مطرح کرد: نیم میلیارد پیش‌دیابتی در دنیا داریم که اگر رعایت نکنند ظرف سه تا پنج سال آینده ممکن است مبتلا بشوند.

اعظم کوهکن، پزشک دیابت و مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان، در همایش مردمی که به مناسبت روز جهانی دیابت در این کلینیک برگزار شد و پزشکان مربوطه از این طریق پاسخگوی سوالات و مسائل افراد دیابتی بودند، درباره این بیماری مطرح کرد: دیابت بیماری است که به علت اختلال در سوخت و ساز و متابولیسم ایجاد می‌شود.

او با اشاره به انواع دیابت، گفت: دیابت نوع یک سلول‌های سازنده انسولین نمی‌سازد و مبتلایان به این نوع دیابت از کودکی ناچار به تزریق انسولین هستند. اما دسته دوم، مبتلایان به دیابت نوع دو هستند که به دلیل سبک زندگی غلط و تغذیه نادرست، امروزه بیشتر شاهد این نوع دیابت هستیم.

او ادامه داد: نوع دیگری از دیابت وجود دارد، به اسم دیابت بارداری که خانم‌ها در زمان بارداری به آن مبتلا می‌شوند و زمانی که مبتلا می‌شوند، جان خودشان و جنین‌شان در خطر است و این دیابت می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به دیابت نوع دو در آینده شود.

عضو هیئت علمی و مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان اضافه کرد: در حالت پیش دیابت، قند از حالت نرمال بیشتر و از دیابتی‌ها کمتر است. این افراد در مرحله ابتلا به دیابت قرار دارند و اگر سبک زندگی‌شان را تغییر دهند احتمال اینکه به دیابت مبتلا نشوند وجود دارد.

او گفت: نیم میلیارد پیش‌دیابتی در دنیا داریم که اگر رعایت نکنند ظرف سه تا پنج سال آینده ممکن است مبتلا بشوند و جامعه دیابتی‌ها خیلی بزرگ می‌شود.

دکتر کوهکن قرص متفورمین را داروی خط اول درمان دیابت نوع دو دانست و گفت: مکانیسم این دارو اینگونه است که باعث کاهش تولید گلوکز در کبد، کاهش مقاومت به انسولین و افزایش انتقال گلوکز از جریان خون به ماهیچه‌ها و همچنین کاهش سکته‌ها و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

او بیان کرد: دیابت درمان قطعی ندارد و یک بیماری مادام العمر به حساب می‌آید، اما باید با رعایت کردن نکات، آن را کنترل کرد. تغذیه درست و مناسب، کنترل و کاهش استرس و اضطراب، مصرف مرتب دارو‌ها و حفظ تعادل وزن، از مواردی هستند که با توجه به آنها و رعایت کردن‌شان می‌توان دیابت را کنترل و مدیریت کرد.

به گفته وی، افراد مبتلا به دیابت در سراسر جهان ۵۴۰ میلیون نفر هستند که نیمی از آنان از بیماری خود بی‌اطلاع‌اند. برآورد شده که تا سال ۲۰۴۵ تعداد کل مبتلایان در جهان ۷۸۳ میلیون نفر خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.