ابوالفضل فرشبافیان گفت: این طرح به منظور بهبود عملکرد و توسعه کشت دیم گندم و با تمرکز بر بررسی اثر تراکم و تنوع ارقام گندم در اراضی باویل اجرا میشود.
وی افزود: مزرعهای آزمایشی به میزبانی سعید کتابی و با همکاری کارشناسان زراعت شهرستان اسکو به این طرح اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: این پروژه در پنج سطح تراکم شامل ۱۲۰، ۱۴۰، ۱۶۰، ۱۸۰ و سطح شاهد منطقه با کاشت پنج رقم مختلف گندم شامل شالان، رحمت، کمال، هشترود و صدرا، بهصورت کاشت دیم مشارکتی اجرا میشودکه هدف از آن بررسی، شناسایی تراکم و رقمهای سازگارتر با شرایط دیم منطقه است تا کشاورزان شهرستان اسکو بتوانند از نتایج این تحقیق برای بهبود عملکرد کشت خود بهره ببرند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو همچنین افزود: در این طرح، روش کمخاکورزی بهکار گرفته شده است که از جمله مزایای آن، حفظ رطوبت خاک و افزایش پایداری و سلامت اراضی دیم است. به منظور تغذیه بهینه گیاهان نیز، ۳۰ کیلوگرم کود فسفاته و ۵۰ کیلوگرم کود اوره بهعنوان منابع اصلی تغذیهای برای تقویت رشد گندم به خاک افزوده شده است.
فرشبافیان در پایان ابراز امیدواری کرد: اجرای این طرح بتواند الگویی علمی و کاربردی برای کشاورزان دیمکار منطقه باشد و با تکیه بر تجربیات این پروژه، کشاورزان بتوانند تولید گندم را در اراضی دیم منطقه افزایش دهند و به بهرهوری بیشتری دست یابند.