محسن پاکباز معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تهدیدهای حیات وحش استان اظهار کرد: امنیت و تغذیه ۲ مساله مهم برای حیات وحش است که کدام از عاملهای "آتش سوزی"، "شکار" و "بیماری" این مسایل حیاتی را تهدید میکند.
پاکباز با اشاره به جزئیات هر کدام از تهدیدهای حیات وحش استان افزود: آتش سوزی مراتع و جنگلهای بیشتر در فصل زمستان رخ میدهد که با وقوع آتش سوزی، مراتع تامین کننده علوفه حیات وحش از بین میرود و حیات وحش ناگزیر به مهاجرت به مناطق دیگری میشوند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست با اشاره به بیماری حیات وحش به عنوان دیگر تهدیدهای حیات وحش استان ادامه داد: بیماری حیات وحش بیشتر بدلیل مجاورت با دامهای اهلی است که با همکاری دامپزشکی قابل مدیریت است به گونهای که بیماری دامها به خصوص دامهای اهلی مجاور مناطق حفاظت شده بهنگام کنترل و مدیریت شود.
پاکباز ادامه داد: بر اساس نتایج سرشماری سال گذشته بیماری منجر به تلفات زیاد در حیات وحش استان مشاهده نشد، اگرچه آبشورهایی مشترک با دامهای اهلی که عاملی برای بیماری حیات وحش است، تفکیک شدند.
وی شکارهای غیرمجاز را از دیگر تهدیدهای حیات وحش استان برشمرد و ادامه داد: شکارها های غیر مجاز مختص فصل خاصی نیست اگرچه لازم است یگان حفاظت محیط زیست برای کنترل بیشتر به امکانات مورد نیاز تجهیز شوند.
هر هفته دستگیری متخلفان شکار حیات وحش این استان چهار فصل اطلاع رسانی میشود که نگرانی همه طبیعت دوستان را بیشتر میکند چرا که با این حجم از شکارهای غیرمجاز نه تنها گونههای حیات وحش منقرض میشوند بلکه ناپایداری اکوسیستم را نیز در پی دارد.
برای کنترل شکارهای غیرمجاز تجهیز یگان حفاظت محیط زیست و دستگیری شکارچیان گرچه موثر است، اما کافی نیست و برای صیانت از این زیباییهای طبیعت و جلوگیری از انقراض گونههای حیات وحش نیازمند مشارکت و همکاری مداوم همگانی است.
پیشتر معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد هشدار داد که ۱۳ گونه پرنده شکاری که روزگاری به وفور در استان مشاهده میشدند اکنون در حال انقراض هستند.
پاکباز بیشترین گونههای جانوری در معرض خطر انقراض در استان را از نوع پرندگان وحشی مثل "هما" و"عقاب طلایی"دانست که جزو طبقهبندی اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، است.
منبع: ایرنا