رئیس مرکز تحقیقات شیلاتی آب‌های دور چابهار گفت: سومین همایش ملی اصلاح ساختار مزارع پرورش میگو به طور مشترک با همکاری اداره‌کل شیلات، انجمن صنفی میگوی استان و مرکز تحقیقات شیلاتی آب‌های دور چابهار برگزار شد.

روابط عمومی اداره کل شیلات، اشکان اژدری اظهار کرد: این همایش با حضور مدیران شیلاتی ستادی و استان‌های میگو پرور (مدیر کل اداره میگوی سازمان شیلات ایران، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان، مدیرکل شیلات گلستان، معاون آبزی پروری شیلات استان‌های خوزستان، بوشهر، گلستان و معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) و با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از بهره برداران، کارشناسان و دانشگاهیان کشور در چابهار برگزار شد.

وی افزود: در این همایش پنج سخنران داخلی و یک سخنران خارجی از کشور هند ارائه‌ای از جدیدترین روش‌های تغییر ساختار به منظور تولید پایدار برای حاضران در نشست ارائه کردند و پنل تخصصی با حضور کارشناسان و بهره برداران مجتمع‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.

سیستان و بلوچستان قطب پرورش میگو

سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان نیز گفت: در حال حاضر سواحل جنوب استان از گواتر تا زرآباد با یک‌هزار و ۱۶۳ هکتار مزرعه پرورش میگو در ۲ سایت بزرگ کشت و صنعت گوردیم در کنارک و مجتمع گواتر در دشتیاری، سالانه ظرفیت تولید سه هزار تن میگو وجود دارد.

علی فاتحی جهانتیغ افزود: سیستان و بلوچستان به عنون یکی از قطب‌های پرورش میگوی کشور سالانه ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون قطع پست لارو (بچه میگو) را دارد.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان با داشتن ۳۲۰ کیلومتر نوار ساحلی یکی از مهمترین مناطق تولید پرورش میگوی کشور است، تصریح کرد: ۳۲ هزار هکتار مزرعه مستعد پرورش میگو در سواحل استان وجود دارد که که با سرمایه گذاری بخش خصوصی، حمایت دولت و استفاده از روش‌های نوین پرورش، می‌توان در سال ۷۰ هزار تن میگو تولید و استان را در آبزی پروری در کشور به بزرگترین تولید کننده این صنعت دریایی تبدیل کرد.

سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان به برگزاری همایش اصلاح ساختار پرورش میگو در بندر چابهار با هدف تغییر الگوی پرورش میگو از حالت سنتی به صنعتی و بهره‌وری بیشتر از این صنعت در بندر چابهار اشاره کرد و افزود: آنچه که می‌تواند در تغییر ساختار پرورش میگو کمک کنند، مقابله با برخی از تهدید‌ها مثل بیماری‌ها، انتقال تجربیات و استفاده از روش‌های علمی نوین است که در آینده باعث رونق صنعت پرورش‌میگوی در کشور می‌شود.

وی ادامه داد: پنج استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان، گلستان و سیستان و بلوچستان کانون‌های پرورش میگو در ایران به شمار می‌روند.

فاتحی جهانتیغ تصریح کرد: در این میان سیستان و بلوچستان از گواتر دشتیاری تا زرآباد با داشتن بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی پرورش میگو، مستعد و به لحاظ دارا بودن شرایط خاص فنی از ظرفیت ویژه‌ای در این زمینه برخوردار است.

برچسب ها: شیلات ، کشاورزان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.