رئیس اتاق ایران با بیان این‌که راهکار‌های مشخصی برای حل مشکلات ارزی و معیشتی در کشور وجود دارد اظهار کرد: با حضور و کمک کارشناسان می‌توان به نتایج مطلوبی رسید.

 حسن‌زاده در نشست روسای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور در تبریز با بیان این‌که برگزاری همایش صادرات غیرنفتی در طول سال‌های گذشته باعث حل برخی از مشکلات اقتصادی کشور و منطقه شده است اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی برای همفکری بین نمایندگان و فعالان اقتصادی کشور با مسئولان اقتصادی است.

وی با بیان این‌که اکنون مشکلات مهم اقتصادی در کشور حاکم است افزود: مسئولان کشور باید مسائل را به صورت علمی و کارشناسی شده مورد بررسی قرار دهند.

حسن‌زاده تاکید کرد: تعهد ارزی چنان مشکلی نیست که کشور ما را دچار گرفتاری بزرگ صادراتی کند و نتوانیم برنامه‌ای برای آن تهیه کنیم بنابراین راهکار‌هایی برای آن وجود دارد.

وی افزود: فعالان اقتصادی علی‌رغم مشکلات موجود، توانمند و شایسته هستند و همچنان فعالیت صادراتی خود را ادامه می‌دهند برای کشور آورده و ثروت و اشتغال ایجاد می‌کنند و در شرایط سخت با قوانین دست و پاگیر برای کشور خدمت می‌کنند.

حسن زاده بیان کرد: بر اساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی در روز‌های آینده سامانه مبادله ارز در بانک‌های عامل پیاده‌سازی می‌شود تا واردکننده و صادرکننده به ارز مورد نیاز خود با قیمت مناسب دسترسی داشته باشد.

وی با بیان این‌که امروز تمامی مسئولان آماده همکاری با بخش خصوصی‌اند گفت: اگر منتظر انجام کار از سوی دولت باشیم وضعیت امروز همچنان ادامه می‌یابد و اگر ما کنار دولت نباشیم نیز نمی‌تواند کاری انجام دهد بنابراین سرمایه‌های بخش خصوصی می‌تواند شرایط خوبی را برای دولت به ارمغان آورد.

 ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم دراین نشست که در آستانه بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی در تبریز برگزار شد گفت: در این همایش تلاش داریم تعدادی از مشکلات اساسی که اقتصاد کشور با آن درگیر است را مطرح کرده و راهکار‌های مناسبی برای حل چالش‌های موجود پیشنهاد دهیم.

وی چند نرخی بودن ارز را یکی از محور‌های اصلی این همایش عنوان کرد و افزود: اختلاف ۴۰ درصدی بین ارز دولتی و ارز نیمایی باعث بروز مشکلات متعددی شده است و بسیاری از افراد اقدام به صادرات با کارت یکبار مصرف می‌کنند که در این صورت به هیچ وجه ارز حاصل از صادرات به کشور باز نخواهد گشت.

رئیس اتاق تبریز پیشنهاد داد: دولت نرخ ارز را آزاد اعلام کند و تنها برای تامین کالا‌های اساسی و ضروری ارز با قیمت دولتی در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه سفره دولت و بخش خصوصی یکسان است بر لزوم تعیین تکلیف شرکت‌های ضرردهی که دولت در آنها سرمایه‌گذار است تاکید کرد.

وی گفت: بخش خصوصی می‌تواند کنسرسیومی تشکیل دهد و مدیریت بخشی از این بنگاه‌های اقتصادی زیان‌ده را عهده‌دار شود.

ژائله همچنین بر لزوم تعامل با کشور‌های دیگر و به‌خصوص ورود به بازار‌های جدید از جمله در کشور‌هایی همچون عراق، افغانستان، پاکستان و کشور‌های قاره آفریقا تاکید کرد.

وی ادامه داد: ۵۵ کشور در قاره آفریقا وجود دارد که بازار بسیار خوبی برای ایران محسوب می‌شود و ما در این همایش پیشنهاد ایجاد ستاد آفریقا را مطرح خواهیم کرد.

رئیس اتاق تبریز پیش‌نیاز گسترش حضور در بازار‌های جهانی را ایجاد مرکز تجاری دانست و افزود: با ایجاد این مراکز می‌توان فعالیت‌های تجاری را در کشور‌های مختلف انسجام بخشید و این کار برای اقتصاد ما حیاتی است چرا که می‌توانیم علاوه بر بازاریابی برای محصولات داخلی تامین مواد اولیه و ضروری از این کشور‌ها را نیز در سبد صادراتی خود تعریف کنیم.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.