وجیهالله جعفری روز پنجشنبه در بازدید از مجتمع فولاد قروه اظهار کرد: تلاش ما این است با برنامه مدون و راهبردی در حوزه معدن به ویژه در استانهای خاص، در راستای احیای معادن دارای تاثیرگذاری اقتصادی، گام برداریم.
وی با بیان اینکه معدن امروز از بخشهای امیدآفرین کشور در حوزه اقتصادی اشتغال تولید و صادرات است، افزود: از جمله این برنامهها توسعه اکتشاف و توسعه زنجیره ارزش است.
معاون امور معدنی وزیر صمت یادآور شد: ۱۷ راهبرد، ۷۰ کلان پروژه و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ برنامه عملیاتی برای بخش معدن کشور طراحی شده است که امیدواریم این فضا به صورت عملیاتی تر در استان ها اجرا شود.
جعفری به افزایش ۳۵۰ میلیون تنی ذخیره جدید سنگ آهن کردستان به دنبال اکتشافات اشاره کرد و ادامه داد: در مجموعه طرح تحول زمین شناسی که بعد از خراسان جنوبی، در کردستان به عنوان دومین استان انجام شد، هنوز خروجی ها کامل نشده و از ۲۵ برگه انجام شده، ۱۸ برگه نشان می دهد که استان دارای ذخایر آهن است.
وی افزود: به صورت پروژه ای برخی از قسمت ها بررسی شد و در ۵۷ پروژه ذخایر طلا با عیارهای مختلف شناسایی شده است؛ ضمن اینکه ذخایر مس و منگنز هم دیده می شود.
معاون معدنی وزیر صمت بر لزوم تحقق اشتغال بومی در این طرحها تاکید و اضافه کرد: بستر را برای شرکتهایی که بخواهند در کردستان کار کنند، فراهم می کنیم و اولویت اکتشاف مواد معدنی با شرکتهایی است که در منطقه سرمایهگذاری کنند.
جعفری یادآور شد: نکته مهم در استان کردستان، توسعه زنجیره ارزش است تا طول زنجیره از معدن تا محصول نهایی را داشته باشیم.
وی ادامه داد: تسریع در تکمیل پروژهها مورد تاکید است که باید تلاش کنیم کردستان در اولویت تامین مالی باشد.
معادن معدنی وزیر صمت خواستار انتقال حساب ها و گردش مالی معادن در استان شد و افزود: امیدواریم شاهد توسعه اشتغال و آثار و منافع بیشتر معادن برای مردم کردستان باشیم.
منبع: ایرنا