نگین مرادنژاد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کار صید ماهی از اواخر شهریور در استان آغاز میشود و تا اواخر اسفند ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۱ هزار تن ماهیان گرم آبی و سردآبی در استان تولید میشود، اظهار کرد: از تولید امسال پنج هزارتن ماهی سردآبی و هفت هزار تن ماهی گرم آبی است.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان به فعالیت ۶ تعاونی صیادی در ۶ منبع آبی استان اشاره کرد و گفت: ۴۰۰ صیاد در فصل صید ماهی در استان مشغول به کار هستند.
به گفته مرادنژاد سرانه مصرف ماهی در استان هفت کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه صیادی شغلی با سختی کار زیاد است، ادامه داد: در راستای حمایت از این قشر موافقت نامهای با سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای خرید ادوات صیادی برای صیادان مبادله شده است.
مرادنژاد افزود: صیادی در کردستان در ۶ ماه دوم سال فعال است و از آنجا که اعضای تعاونیهای صیادی در سامانه صیادان، بصورت آزاد هزینه بیمه تامین اجتماعی را پرداخت میکنند، متحمل هزینه بسیاری میشوند.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان از مسوولان استان خواست تا با پیگیری در چارچوب قوانین و مقررات، از تحمیل هزینههای گزاف به آنان جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه در زمینه سوخت پیگیری شده تا یارانهای کردن سوخت در استانهای ساحلی انجام شود، ابراز امیدواری کرد در بخش استانهای غیرساحلی نیز این مهم اجرایی شود.
مرادنژاد درباره رهاسازی بچه ماهی در منابع آبی هم اظهار کرد: رهاسازی بر اساس دستورالعمل آب منطقهای و محیط زیست انجام میشود که در حال پیگیری است.
گونه کپور نقرهای و کپور معمولی بیشترین گونه ماهیان پرورشی در سدهای کردستان را شامل میشود.