مدیر منابع آب شهرستان نظرآباد استان البرز با اشاره به بحران فرونشست زمین در دشت نظرآباد اعلام کرد: طرح‌های نظارتی و کنترلی برای مهار این پدیده خطرناک بر چاه‌های کشاورزی و صنعتی منطقه تشدیده شده است.

حمیدرضا رحیمی گفت: دشت نظرآباد با توجه به برداشت بی رویه آب از سفره‌های زیرزمینی جزو دشت‌های بحرانی کشور قرار گرفته و بر همین اساس برنامه نظارتی و تکلیفی در این زمینه برای شرکت آب منطقه‌ای البرز تعریف شده است.

وی ادامه داد: وزرات نیرو در سال‌های اخیر، در راستای صیانت از منابع ارزشمند آب زیرزمینی، برنامه‌ای تحت عنوان طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی را در دستور کار خود قرار داده که بخشی از این برنامه در دشت‌های البرز در حال اجرا است.

رحیمی گفت: بر این اساس الزام بهره برداران به کاهش برداشت از چاه‌های مجاز (تحت عنوان اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره برداری)، الزام مالکان چاه‌ها به نصب کنتور هوشمند، پلمب چاه‌های دارای تخلف از مفاد پروانه بهره برداری و همچنین انسداد چاه‌های غیر مجاز از پروژه‌های در دست اقدام شهرستان نظرآباد است.

مدیر منابع آب شهرستان نظرآباد بیان کرد: امسال ۱۳۸ حلقه چاه غیر مجاز به همراه ۴۹ دستگاه حفاری چاه در این شهرستان مسدود و جمع آوری شده است؛ با انسداد این چاه‌ها ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار متر مکعب آب در سفره‌های زیر زمینی دشت نظرآباد ذخیر سازی شد.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌های موجود در بهره برداری از منابع آب زیرزمینی در دشت‌های ممنوعه کشور و در راستای جلوگیری از وقوع و گسترش پدیده فرو نشست زمین، ممانعت از تخریب آبخوان‌ها و حفظ منابع ارزشمند آب زیرزمینی برای تأمین آب شرب و بهداشتی مناطق شهری و روستایی، بر اساس ابلاغ شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، کف شکنی برای کلیه چاه‌های کشاورزی واقع در دشت‌های دارای شرایط بحرانی فرو نشست زیاد و خیلی زیاد ممنوع است.

رحیمی گفت: بنابر اعلام سازمان زمین شناسی کشور، دشت‌های هشتگرد، نظرآباد و کرج دارای خطر فرو نشست خیلی زیاد و دشت اشتهارد البرز دارای خطر فرو نشست زیاد می‌باشد.

وی ادامه داد: براین اساس تا زمان رفع شرایط بحرانی فرونشست در دشت‌های مذکور هیچگونه مجوزی برای کف شکنی چاه‌های کشاورزی صادر نخواهد شد.

مدیر منابع آب شهرستان نظرآباد تاکید کرد: با توجه به محدودیت اعلام شده، کشاورزان در به کارگیری روش‌های نوین آبیاری و خودداری از کشت محصولات پر مصرف و تعدد کشت باید نهایت دقت و کوشش را به کار گیرند.

منبع ایرنا

برچسب ها: فرونشست ، بحران اب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار