همایش ملی ابن حسام خوسفی حماسه سرای آیینی با حضور اساتید برجسته کشوری امروز به میزبانی دانشگاه بیرجند گشایش یافت و به مدت ۲ روز ادامه دارد.

لامعی‌گیو رئیس دانشگاه بیرجند در آیین افتتاح همایش ابن‌حسام خوسفی گفت: امروز این دانشگاه با قدمت نیم قرن فعالیت علمی و پژوهشی و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی میراث‌دار شایسته‌ای در شعر، علم، ادب و معرفت شرق کشور است.

او افزود: این دانشگاه در راستای تلاش و حرکت در جهت اهداف آموزش عالی و به میمنت نظام جمهوری اسلامی ایران ۱۲ هزار و ۴۳۱ دانشجو در مقاطع سه گانه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دارد.

لامعی‌گیو بیان کرد: همچنین دانشگاه بیرجند با داشتن حدود ۶۰۰ دانشجوی خارجی، ۳۵۷ عضو هیئت علمی، ۲۸۰ رشته و گرایش توانسته در رده دانشگاه‌های برتر کشور قرار بگیرد و نقش ارزنده‌ای در تعالی، پیشرفت، رشد و فناوری این استان ایفا کند.

رئیس دانشگاه بیرجند از خراسان جنوبی به عنوان عرصه علم، دین و فقاهت یاد کرد و ادامه داد: بزرگ مردانی چون شیخ هادی هادوی، سید حسن تهامی، ملا علی اکبر خسرو، شیخ محمد حسن سالک، خانواده سیادت و تقوا، حضرات عبادی و در حوزه دانش و خردورزی نام‌آورانی، چون غلامحسین شکوهی، دکتر معتمدنژاد، دکتر بلالی مود، استاد بدیع الزمان فروزانفر، پروفسور محمد حسن گنجی و برادران راشد محصل نیز افتخار ایران و استان هستند تا آنجا که نام و آثارشان بر تارک تاریخ ایران و جهان جاودان است.

او عنوان کرد: محفل به نام ابن‌حسام است و در هر منطقه از این استان قدم می‌گذاریم یاد و شعر او در ذهن و ذکر مردمان نقش بسته و کلام منظوم او که حلاوت از شکر یافته، زینت افزای محافل ادبی است.

لامعی‌گیو  بیان کرد: گرچه همه، ابن حُسام خوسفی را به عنوان شاعر حماسه و آیین می‌شناسند ولی او ملای دین و فقه و عالم آگاه به کلام وحی و حدیث است که در گوشه عزلت و با قناعت و مناعت زندگی کرد و به دور از صاحبان قدرت و مکنت و دربار پای در رکاب همت نهاد.

رئیس دانشگاه بیرجند اظهار کرد: عشق ابن حُسام خوسفی در این دنیا دلی آکنده از محبت و اخلاص به پیامبر اسلام (ص) و وصی بر حقش امیر مومنین (ع) است.

او تصریح کرد: ابن حُسام مفتخر است که یک لحظه از محبت اولاد مصطفی دور نشده، شعر او متین، وزین، روان بوده و در عین حال لباسی از ترکیبات زیبا و بدیع به تن دارد و در لفظ و محتوا مزین به مفاهیم قرآن و مضامین حدیث نبی است.

لامعی‌گیو گفت: آنچه می‌گوید بهره‌ای از حکمت و وضع دارد و دیوانش دستنامه اخلاق و خداشناسی است، مراتب زهد و پارسایی او به حدی است که بعضی او را ولی حق شمرده‌اند و عمر شریفش را در وفاداری خاندان نبوت و امامت می‌دانند.

 رئیس دانشگاه بیرجند عنوان کرد: این شاعر بزرگ و عالم سترگ قرآن و مفسر روشن روان اینک بر بلندای تپه‌ای در زادگاهش به نام پایتخت آرام یافته و مضجع شریفش محل انس احباب و دلدادگان است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار