حسین زند گفت: برنامه ابلاغی کودهای کشاورزی یارانهای استان قم در سالجاری بیش از ۱۸ هزار تُن است که نزدیک به ۹۰ درصد آن (بیش از ۱۶ هزار تُن) از تولیدات داخلی تامین و تدارک میشود.
مدیر شرکت خدمات کشاورزی قم با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد برنامه ازت مورد نیاز کشور در داخل تولید و تامین میشود، افزود: هم اینک ایران یکی از بزرگترین و مهمترین صادر کننده این نهاده استراتژیک در جهان است.
او ادامه داد: همچنین در خصوص کودهای پتاس و فسفات با برنامهریزیهای صورت گرفته و آغاز بهرهبرداری از طرحهای در دست اجرا، علاوه بر تامین کل نیاز داخلی به این کودها، ایران بهعنوان یک تامین کننده معتبر جهانی کودهای فسفات و پتاس در عرصه جهانی وارد خواهد شد.
زند گفت: برای دستیابی به اهداف تعریف شده در طرح خودکفایی کشور در کودهای کشاورزی، ۳۰ پروژه تولید انواع کودهای فسفات، پتاس و سایر کودهای آلی، زیستی، ترکیبی و نیز توسعه بهرهبرداری از معادن خاک فسفات و پتاس تعریف و تصویب شد.
مدیر شرکت خدمات کشاورزی قم افزود: ظرفیت اسمی ۳۰ پروژه مذکور، تولید بیش از سه میلیون تُن انواع کودهای کشاورزی است که در حدود ۲ میلیون تن آن به کودهای فسفات و پتاس اختصاص دارد.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.