آئین نواختن زنگ قاضی در مدرسه و اجرای رسمی این طرح در مدارس استان کرمان با حضور رئیس کل دادگستری استان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل سازمان مدیریت و برنامه ریزی و جمعی از مسئولان قضایی و فرهنگی استان در مدرسه فاطمیه کرمان برگزار شد.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان در این آئین از دانش آموزان، جوانان و نوجوانان به عنوان سرمایههای این کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و خطاب به دانش آموزان گفت: شما آینده سازان این مملکت هستید و لازم است که خود را از هم اکنون برای خدمت در مسئولیتهای مختلف آماده کنید.
وی با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد: معظم له انتظارات خود از دانش آموزان را در ۳ کلمه تحصیل، تهذیب و ورزش تعریف کرده اند و این ۳ اصل، شاه کلید مهم برای موفقیت هر جوان و نوجوانی است.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی علم اندوزی را یک هدف و ارزش برشمرد و تصریح کرد: شما باید از هم اکنون خود را از نظر علمی برای پذیرش مسئولیتها در آینده آماده کنید.
وی با اشاره به این مطلب که تحصیل و تهذیب دو بال یک پرنده هستند، بیان کرد: دانش آموزان علاوه بر آمادگی علمی، باید به خودسازی رسیده و فضائل اخلاقی را در خود پرورش دهد.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان هدف از اجرای طرحهای نماد و قاضی مدرسه در مدارس را آشنایی دانش آموزان با مبانی حقوقی و قضایی دانست و تصریح کرد: دستگاه قضایی برای آینده خود زمانی که به قاضی، کارشناس، وکیل و کارمند نیاز دارد، قطعا از بین شما آنها را انتخاب میکند.
وی با اشاره به اینکه در استان کرمان، ۵۲ قاضی زن در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: در قالب طرح قاضی مدرسه تلاش میشود با مسائل حقوقی و قضایی آشنا شوید و کار قضاوت را برای آینده خود تمرین کنید و این تمرین را در منزل، در جامعه و در بین بستگان خود ادامه دهید و براساس آموزشهای ارائه شده به شما در قالب طرح قاضی مدرسه، به عنوان یک قاضی یار، برای پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی اقدام کنید.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه طرح قاضی در مدرسه از پارسال در استان کرمان به صورت آزمایشی آغاز شده است، گفت: این طرح در ۳۲۱ مدرسه، شامل: ۱۲۰ مدرسه دخترانه و ۱۰۱ مدرسه پسرانه در ۲۶ شهرستان استان کرمان اجرایی شده است و از امروز نیز به صورت رسمی در تمامی مدارس استان اجرایی میشود.
وی با اشاره به این مطلب که تاکنون ۷۶ قاضی برای طرح قاضی مدرسه در مدارس استان حضور یافته اند، بیان داشت: این طرح برای اولیاء و مربیان مدارس نیز اجرایی شده است و در این رابطه ۳ هزار نفر آموزش دیده اند.
حجت الاسلام حمیدی ضمن با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی، هیچ نگاه متفاوتی بین زنان و مردان و دختران و پسران وجود ندارد، گفت: هر فردی آمادگی در خود ایجاد کند، در آینده در مناصب مهم مشغول به فعالیت خواهد بود.
وی یادآور شد: در آخرین آزمون وکالت ۶۰ درصد شرکت کنندگان خانمها و ۴۰ درصد شرکت کنندگان نیز آقایان بوده اند.
رضا رضایی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این آئین گفت: براساس مطالب مطرح شده در حضور وزیر آموزش و پرورش، استان کرمان در زمینه بسیاری از شاخصهای آسیبهای اجتماعی روند کاهشی داشته است.
وی وضعیت آموزشی استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: استان کرمان در ۳ سال گذشته رتبه اول جشنواره جوان خوارزمی را به خود اختصاص داده است.
رضایی بیان کرد: طی پارسال، ۱۱ دانش آموز در المپیادهای مختلف حضور یافته اند و در مجموع ۲ مدال طلا، ۴ مدال نقره و ۵ مدال برنز به استان کرمان اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه طی امسال رشد ۱۰۰ درصدی رتبههای ۲ رقمی و ۳ رقمی کنکور را داشته ایم، گفت: طرح قاضی مدرسه به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی اجرایی شده است که دستگاه قضایی و آموزش و پرورش در تعامل با یکدیگر، آموزشهای لازم را به دانش آموزان ارائه میکنند تا دانش آموزان به کمک دادگستری و آموزش و پرورش بیایند و در خانه خود، یک قاضی باشد تا در نهایت شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی باشیم.
منبع: دادگستری کرمان