میترا عقیلی مدیرکل استاندارد قزوین گفت: براساس بند ۱۷ قانون هوای پاک، مصوب مجلس شورای اسلامی با موضوع ”رعایت حدود مجاز انتشار آلایندهها در موتورخانهها و سامانههای احتراقی" تمامی بهره برداران منابع ثابت آلوده کننده هوا ملزم به رعایت استانداردها هستند.
وی ادامه داد: همچنین این مراکز مکلفند ضمن اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از انتشار آلایندهها در هوای آزاد، از سوخت مناسب (ترجیحا گاز شهری) استفاده کنند و ملزم به انجام معاینه فنی سالانه موتورخانه و سامانههای احتراقی توسط شرکتهای تایید صلاحیت شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران، مطابق با حدود مجاز انتشار آلایندهها هستند.
این مسئول با اشاره به اینکه موتورخانهها در واقع قلب سیستمهای مرکزی گرمایشی و سرمایشی و تهویـه مطبـوع در ساختمانهای مسکونی و تجاری محسوب میشوند، بیان کرد: بنابراین جایگاه مناسب آنها در سـاختمان از نقش مهم و بسزایی برخوردار بوده و کوچکترین اختلالی در عملکرد موتورخانه باعث بروز مشکلات زیادی در ساختمان میشود.
به گفته عقیلی، استانداردسازیهای موجود در این رابطه نیز به منظور کاهش آلودگی هوا، ارتقای سطح سلامت، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، ایمنی و رفاه ساکنان و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی است که باید حتما مورد توجه مسوولان ذیربط قرار بگیرد.
وی افزود: در بخش معاینه فنی موتورخانهها باید به تهویه موتورخانه، ابعاد، تمیزی و روشنایی آن دقت شود، همچنین چیدمان تجهیزات، عایق کاری لولهها و دودکشها باید طبق استاندارد و وضعیت سوخت در شناسنامه فنی موتورخانه درج شده باشد.
عقیلی در خصوص روش اجرای معاینه فنی دورهای موتور خانهها نیز تاکید کرد: این کار در چند مرحله از جمله تنظیم شعله، غلظت مونواکسید کربن خروجی، اکسید نیتروزن و دود و غلظت اکسیژن خروجی صورت میگیرد و مراحل اصلی معاینه فنی موتورخانه نیز شامل تهیه شناسنامه فنی موتورخانه، بازبینی خط سوخت رسانی و سرویس مشعل، اصلاح درزبندی، تنظیم مشعل و بررسی وضعیت دودکش میشود.
مدیرکل استاندارد قزوین اضافه کرد: معاینه فنی موتورخانه براساس استاندارد ملی ۱۶۰۰۰، روشی بسیار سودمند، کم هزینه برای عیب یابی، کاهش مصرف انرژی و کاهش تولید گازهای آلاینده محیط زیست در بخش ساختمان است و همشهریان برای اطلاعات بیشتر در خصوص موتورخانه و معاینه فنی آن میتوانند با اداره نظارت بر اجرای استاندارد اداره کل استاندارد قزوین تماس بگیرند.
منبع : ایرنا