فرمانده ناحیه مقاومت بسیج آبادان با اشاره به حضور مردم در کنار نیرو‌های مسلح در عملیات ذوالفقاری گفت: حماسه کوی ذوالفقاری سرنوشت و مسیر جنگ تحمیلی را تغییر داد.

سرهنگ پاسدار علیرضا ایمانی دوشنبه در مراسم یادواره شهید دریاقلی سورانی در باغ موزه دفاع مقدس آبادان اظهار کرد: این شهید بزرگوار در شرایط زمانی و مکانی مناسب تحرک دشمن را در رودخانه بهمنشیر اطلاع رسانی کرد و مردم و مدافعان شهر با حضور در محل مانع محاصره کامل شهر شدند.

وی افزود: شهید سورانی بعد از اطلاع سپاه و مردم در شرایطی حساس جز اولین نفراتی بود که در عملیات پرافتخار ذوالفقاری شرکت کرد.

سرهنگ پاسدار ایمانی از برگزاری کنگره چهار هزار ۸۰۰ شهید آبادان خبر داد و گفت: هیات مدیره کنگره مشخص شده و در اواخر سال آینده برگزار می‌شود.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج آبادان افزود: تاکنون یادواره شهدای دانش آموز، دریاقلی سورانی و در ایام فاطمیه یادواره ۱۴۰ بانوی شهید آبادان برنامه‌ریزی شده که این یادواره‌ها پیش مقدمه برگزاری گنکره شهدا است.

وی با تاکید بر برگزاری یادواره‌های شهدا برای نشان دادن ایستادگی مردم آبادان در زمان محاصره و دفاع از شهر و نیز مفاهیم هشت سال دفاع مقدس گفت: شهدا و رزمندگان اسلام قهرمانان واقعی هستند که رشادت‌های آنها را باید به عنوان قهرمانان ملی به نسل جوان معرفی کرد.

فرمانده سپاه آبادان در زمان آغاز جنگ تحمیلی در ادامه این یادواره گفت:دشمن تردیدی برای تصرف آبادان نداشت و سربازان عراقی به دنبال جمع آوری غنایم جنگی از شهر بودند.

عبدالحسین بنادری افزود: مدافعان آبادان پس از اطلاع از نفوذ دشمن از رودخانه بهمنشیر در نبردی نابرابر و با سلاح‌های ابتدایی با توکل به خداوند با کماندو‌های عراقی درگیر شدند و آنها را شکست دادند.

وی اظهارکرد: در صورتی که دشمن از رودخانه بهمنشیر عبور می‌کرد در فاصله زمانی کوتاهی خود را به اروندرود می‌رساند، آبادان سقوط می‌کرد.

بنادری گفت: اگر آبادان سقوط می‌کرد سرنوشت جنگ تغییر می‌کرد و بازپس‌گیری شهر بسیار دشوار و سخت می‌شد.

دریاقلی سورانی اوراق فروشی در حاشیه رودخانه بهمنشیر بود که در جریان حمله عراق به ایران متوجه نفوذ غافل‌گیرانه عراقی‌ها از رودخانه می‌شود و مسافت ۹ کیلومتری را از گورستان اتومبیل‌های فرسوده در کوی ذوالفقاری تا نیرو‌های خودی را با دوچرخه می‌پیماید تا نیرو‌های خودی را از یورش عراقی‌ها آگاه بسازد.

خرمشهر که سقوط کرد با نزدیک شدن دشمن به بهمنشیر عملا آبادان در محاصر افتاده بود. در این شرایط دریاقلی حضور یافت و بنیانگذار حرکتی شد که بعد‌ها رادیو عراق به صراحت اعلام کرد که شخصی به نام دریاقلی سورانی طرح عملیات عراق در آبادان را با شکست مواجه کرده است.

پس از واقعه کوی ذوالفقاری دریاقلی نیز به مدافعان آبادان پیوست و بر اثر انفجار یک خمپاره پایش قطع شد و پس از آن برای مداوا به تهران اعزام شد و در بیمارستان سینا بستری شد و در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

داستان زندگی و فداکاری دریاقلی سورانی در کتاب ششم ابتدایی آورده شده و محمدرضا ترکی شعری در وصف این واقعه سروده است.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.