رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زرند در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مرکز کرمان با اشاره به گزارشهایی پیرامون قطع درختان کهنسال در برخی از روستاهای این شهرستان گفت: نظر به اهمیت حفظ این درختان که با خود بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی را به همراه دارند، این درختان حتی اگر به دلیل فقدان آبدهی خشک شده باشند، تحت نظارت میراث فرهنگی هستند و قطع آنان به عنوان اقدام علیه میراث فرهنگی محسوب میشود.
محمد اسلامی با تاکید بر اینکه افرادی که با هر هدف و نیتی به چنین امری مبادرت میورزند، به عنوان مجرم به مقامات قضایی معرفی می شوند، افزود: در صورتی که یک درختِ کهنسال نیاز به اصلاح و یا به دلایل کارشناسی نیاز به ریشه کنی هم داشته باشد، صرفاً باید با تائید کارشناسان جهاد کشاورزی و نظارت میراث فرهنگی این اقدام صورت پذیرد و نباید چوب فروشان به بهای پول، این درختان را قطع کنند؛ چرا که این اقدامِ چوب فروشان، سوزاندن ریشههایی از تاریخ است.
وی در ارتباط با اینکه امکان دارد افراد بدون اطلاع از غیرقانونی بودن اقدام شان به چنین کاری میپردازند، تصریح کرد: اطلاع نداشتن از جرم انگاری این نوع اقدامات، وفق قوانین کشور رافع مسئولیت افراد نیست و مرتکبان به این اقدام بدون در نظر گرفتن اینکه آیا از جرم بودنِ اقدام شان مطلع بوده اند یا خیر، بلافاصله به دستگاه قضایی شهرستان معرفی خواهند شد.
اسلامی در ادامه از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی نیز درخواست کرد بنا به اهمیت این موضوع و به منظور جلوگیری و پیشگیری از چنین اتفاقاتی، اهالی روستاهای تحت الامر خود را مطلع کنند.
رئیس میراث فرهنگی زرند گفت: شهرستان زرند در حوزهی آثار تاریخی به جا مانده از ادوار مختلف تاریخی یکی از فقیرترین شهرستانهای کشور است، گفت: نیک می دانیم که زرند یک شهر ریشه دار در تاریخ بوده و حتی اسنادی از وجود تمدن در این شهرستان به دوران باستان نیز وجود دارد؛ اما به دلایل متعددی از جمله حوادث طبیعی وحشتناک از جمله زلزلههای مهیب و سیلابهای ویرانگر بسیاری از آثار تاریخی شهرستان را نابود کرده است و در پارهای موارد نیز سودجویان به دنبال دفینه و اشیاء تاریخی باعث نابودی شان شده اند و تعدادی هم به دلیل جهل و ناآگاهی برخی مدیران برای توسعهی راهها و یا ایجاد زمینهایی برای ساخت وساز آنها را اسیر خاک کرده اند.
وی تأکید کرد: باید با تمام حساسیت از این معدود آثار حفاظت شود؛ حتی اگر هنوز به ثبت ملی نرسیده باشند و بدلیل نبود بودجه مناسب نتوان آنان را بازسازی کنیم.
اسلامی با اعلام اینکه این آثار شناسنامه مردم شهرستان و نمادهایی از شکوه و عظمت تاریخی مناطق مختلف هستند، تصریح کرد: نباید نگاهها برای حفظ هویت مان به دستان دیگران باشد و باید در مرحلهی مهمتر به حفظ این آثار توجه بیشتری داشته باشیم.