به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل استانداری فارس، حسینعلی امیری در دیدار با ائمه جمعه مراکز شهرستانهای استان فارس که با حضور آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز یکشنبه بیست و هفتم آبان در دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، ضمن قدردانی از فرصت ایجاد شده برای گفتگوی با ائمه محترم جمعه، ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را تسلیت گفت.
استاندار فارس یکی از دلگرمیهای خود در استان را حضور شخصیتهایی بزرگ، بزرگوار و شریف همچون آیت الله دژکام معرفی کرد و در ادامه به تبیین جایگاه روحانیت، امام جماعت، امام جمعه و ارتباط ایشان با مسائل روز به ویژه مسئله جوانان و دولت چهاردهم و گفتمان وفاق ملی پرداخت.
امیری با تاکید بر اینکه امروز، دین مهمترین و مبناییترین عنصر هویتی جامعه ایران است، گفت: مهمترین عنصر حیات فرهنگی ما دین و متولی آن در سدههای اخیر روحانیت بوده است.
او افزود: نهاد روحانیت با ساختار فعلی که هم اکنون با آن مواجه هستیم از دوره صفویه شروع شده؛ در دوره قاجار سازمان روحانیت به یک نهاد تبدیل میشود و تا امروز هرچند نشیب و فرازهایی را طی کرده است، اما تاریخ شهادت میدهد که با همت روحانیت، نفوذ روحانیت شیعه در ایران و عراق فراگیر شد.
استاندار فارس با بیان مجدد این نکته که در همه ادوار روحانیت متولی نهاد دین بوده است، اظهار داشت: دو عنصر مهم فقاهت که فهم عمیق از دین است و امارات، امروز در ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران به عهده نهاد امامت جمعه قرار گرفته است. مهمترین و اصلیترین نماینده حوزه علمیه که یگانه نهاد متولی امر دین در ساختار حکومت اسلامی است ائمه جمعه هستند پس عملکرد ائمه محترم جمعه در کارآمدی حوزه علمیه با توجه به اتصالی که به مقام ولایت دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.
امیری با بیان اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد قدرت و مکنت امروزی برای روحانیت نبودهایم، عمده فقاهت علمای تشیع را در گذشته مبتنی بر عبادات، طهارت و حقوق متقابل بین افراد معرفی کرد و گفت: فقاهت میتواند در موضوعات متعدد و مختلفی از جمله مسائل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و... نقشی اساسی، مهم و کاربردی داشته باشد.
او ضمن بیان اینکه نهاد امام جمعه به سببی که مستقیماً به مقام معظم رهبری متصل است همواره مورد توجه ویژه جامعه قرار میگیرد، تصریح کرد: تحولات سریع جهان و تکنولوژیهای روز همانند هوش مصنوعی و فضای مجازی بر اعتقادات جوامع بشری سایه انداخته و جامعه ما هم از آن مستثنی نیست لذا رسالت روحانیت و امامت جمعه در سرعت تحولات افزایش یافته است؛ معتقدم امام جامعه باید پیشران، پیش برنده و پیشرونده باشد. امام جامعه مانند یک پیشران باید هم خودش حرکت کند، هم جامعه را به حرکت در بیاورد و هم دیگران را با خود همراه کند.
استاندار فارس با اشاره بر اینکه عدم تحلیل دقیق و واقع بینانه و عدم توجه به شرایط حادث، در هدایت جامعه مشکل به وجود میآورد، به ماندگاری گفتار، رفتار و منش بزرگانی همچون شهید سید حسن نصرالله، شهید بهشتی، شهید مطهری تاکید کرد و گفت: تحلیل درست و آینده نگرانه و درک صحیح شرایط و اوضاع و احوال و تاثیری که برخی بزرگان اسلام در زمان حیات خود داشتهاند همواره ماندگار و قابل توجه بوده است؛ لذا معتقدم پس از قرآن، بزرگترین معجزه پیامبر خاتم صلی الله تعالی علیه و آله وسلم اخلاق آن حضرت است.
او، عدم اقناع جوانان و مشکلات فرهنگی را از عوامل آسیبزای جامعه دانست و نگاههای جناحی و نادیده گرفتن برخی افراد و جریانات در کشور را مزید دوچندان مشکلات معرفی و تصریح کرد: نباید بر واقعیتهای جامعه چشم پوشید؛ مقام معظم رهبری به دفعات فرمودهاند که نباید درگیر تقسیم بندیهای جناحی شد و باید کشور را یکپارچه دید و به همه جوانب اندیشید.
نماینده عالی دولت استان فارس با تاکید بر اینکه امام جمعه بالاترین نمود روحانیت و حوزههای علمیه نظام جمهوری اسلامی است، گفت: نباید بخشی از مردم را نادیده گرفت و باید برای این بخش که رنجیده هستند و شکاف بین نسلی ایجاد شده با جاذبه در حد اعلای آن به صورت ویژه اقدام عاجل کنیم؛ باور داریم در حکومتداری تک تک افراد باید دیده شوند.
او خواستار پیروی از سیره مقام معظم رهبری مبنی بر دیده شدن همه افراد با هر فکر و نگاه سیاسی شد و تصریح کرد: باید ضمن پرهیز از برخوردهای تند، سعه صدر را بالا برده و در مسیر وفاق ملی حرکت کنیم.
استاندار فارس در بخش دیگر سخنان خود به تشریح گفتمان دکتر پزشکیان پرداخت و گفت: در دولت چهاردهم ضمن اینکه کارهای خوب از جمله اقدامات سیاسی و اجتماعی و عمرانی و اقتصادی تداوم مییابد، هیچ تقابل سیاسی وجود نخواهد داشت و عقلانیت در اداره امور و مدیریت مبتنی بر دانش و علم مورد توجه قرار میگیرد لذا در استان نیز در چهارچوب وکالت آقای دکتر پزشکیان حرکت میکنیم و در فارس هیچ جایگاهی جز اجرای درست برنامهها و قانون برای خود قائل نیستیم.
او در بخش دیگر سخنان خود انسان را اسیر احسان دانست و گفت: اسلامِ مبتنی بر عقل، مدارا و رحمت آثار متعددی دارد؛ پس باید همه کمک کنید تا گامهای بلندی در جهت توسعه فارس برداریم.