مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شیراز با اشاره به اینکه راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی اقدامی دوستدار محیط زیست با سودآوری اقتصادی است، از الزام دستگاه‌های دولتی به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد.

به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع برق شیراز، بابک صادقی با اشاره به سیاستگذاری‌های توانیر به منظور غلبه بر ناترازی‌های انرژی گفت: راه اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر زمینه ساز تامین برق پایدار در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خانگی است.

او به روند فرسایشی منابع فسیلی و آلایندگی‌های ناشی از آنها اشاره کرد و ادامه داد: امروزه با تغییرات اقلیمی و پدیده گرمایش زمین مواجه هستیم و بر این اساس روند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دنیا طی هزاره جدید مورد توجه قرار گرفته است.

صادقی نیروگاه‌های خورشیدی را جایگزین مناسبی برای سایر منابع تولید انرژی دانست و اظهار داشت: بر اساس شرایط اقلیمی فارس، بهترین انرژی تجدیدپذیر در نیروگاه‌های خورشیدی قابل استحصال است.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شیراز از تدوین طرح‌هایی به منظور فراگیری نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد و افزود: تدابیری برای مشارکت و سرمایه گذاری در راه اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر پیش بینی شده که از مهمترین آن می‌توان به طرح‌های خرید تضمینی تا سقف سه مگاوات اشاره کرد.

او با ارایه راهکاری برای گسترش نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: در زمین‌های بایر که به دلیل خشکسالی امکان کشت و زرع در آنها وجود ندارد می‌توان با اخذ مجوز‌های لازم نسبت به راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی اقدام کرد.

صادقی از اشخاص حقوقی دعوت کرد با دریافت تسهیلات در راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ مشارکت کرده و از تعرفه‌های ارزی به منظور فروش انرژی بهره‌مند شوند.

او با بیان اینکه راه اندازی نیروگاه‌های کوچک برای طیف گسترده‌ای از مشترکان امکان پذیر است، بیان داشت: تمامی مشترکان می‌توانند تا دو برابر ظرفیت انشعاب و تا سقف دویست کیلووات اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی کنند و از مزایای خرید تضمینی بیست ساله بهره‌مند شوند.

صادقی از افزایش تعرفه‌های خریداری برق به صورت سالیانه خبر داد و افزود: تکالیف ویژه‌ای برای دستگاه‌های اجرایی تعیین شده که بر اساس آن موظف هستند تا تا مدت چهار سال اینده سقف ۲۰ درصد مصرف خود را از انرژی‌های انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند.

او با تاکید بر اجرای این قانون از سال ۱۴۰۳ گفت: دستگاه اجرایی در سال اول ملزم به بهره مندی از انرژی‌های تجدید پذیر تا پنج درصد هستند و طی چهارسال این رقم تا بیست درصد افزایش خواهد یافت.

به گفته این مقام مسئول، تامین انرژی‌های تجدید پذیر می‌تواند از احداث نیروگاه‌های خورشیدی، خرید برق از تابلوسبز بورس انرژی و عقد قرارداد با تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر حاصل شود.

او از اعمال جرائم بازدارانده برای دستگاه‌هایی که به این تکلیف عمل نکنند، خبر داد و افزود: تعرفه برق برای دستگاه‌هایی که از اجرای این قانون تمکین نکنند با نرخ حداکثری بورس برق محاسبه خواهد شد.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شیراز خاطرنشان کرد: صنایع که مصرف آنها بیش از یک مگاوات است نیز مشمول استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر هستند.

او ارمغان اجرای این طرح برای صنایع را بهره مندی از برق پایدار برشمرد و اظهار داشت: اجرای طرح تهاتر انرژی نقش ارزنده‌ای در افزایش بهره وری و تحقق شعارسال دارد.

صادقی با اشاره به اعمال محدودیت‌های پیک مصرف برای کشاروزان گفت: کشاورزان با تامین ۸۰ درصد دیماند انرژی خریداری شده از طریقذپنل خورشیدی و یا بطور کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر، می‌توانند از انرژی پایدار در ایام سال بدون اعمال محدودیت بهره‌مند شوند.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شیراز اظهار امیدواری کرد عموم مشترکان از طرح‌های متنوع توانیر در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استقبال کنند.

او احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را اقدامی دوستدار محیط زیست و سودآور معرفی کرد و افزود: رایزنی‌های لازم با دستگاه‌های حمایتی به منظور اختصاص وام‌های کم بهره به مددجویان برای راه اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر انجام شده و بالاترین نرخ خرید تضمینی برق برای اقشار آسیب پذیر اعمال خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.