عسکری مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق گفت: بازدیدی از پروژههای شرکت سنگ آهن داشتیم تا برنامه ریزیای به منظور تأمین نقدینگی و تکمیل پروژهها داشته باشیم و بتوانیم در موعد مقرر و به صورت روز شمار پیش رویم و از درآمد این پروژهها برای هزینه کرد اقدامات بزرگتر استفاده کنیم.
او افزود: امیدواریم تا یک ماه آینده سبد مالی خوبی برای این پروژهها تعریف کنیم که هم پیمانکار و هم کارفرما بتوانند کار را پیش ببرند.
عسکری بیان کرد: این پروژه حدود ۱۵ همت پول نیاز دارد و باتوجه شرایطی که سنگ آهن دارد، در تلاش برای ثبات و سر و سامان دادن به شرایط هستیم.
او خاطرنشان کرد: تمام مشتریهایی که با شرکت ما کار میکنند، مطمئن باشند که شرایط رو به بهبود پیش خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق گفت: یک پروسه هشت ماهه طول میکشد تا شرایط بهبود یابد و برنامه ریزی بابت زمان بندی تأمین نقدینگیها و پرداختها انجام میشود تا هرکس با ما کار میکند، خیالش راحت باشد که پولش هدر نمیرود.
او ادامه داد: پروژه آهن اسفنجی باتوجه به بازدیدی که انجام شد، ۳۷ درصد پیشرفت داشته است ولی نسبت به برنامه عقب هستیم.
عسکری تصریح کرد: برخی چالشها از جمله خریدهای خارجی وجود دارد که باید تخصیص اعتبار و ارز بگیریم که یکم زمان بر است تا از طریق وزارت صمت اقدامات لازم انجام شود؛ قابل حل است و پیگیریهایی انجام شده است.
او گفت: پس از مشخص شدن زمان بندی تأمین مالی، زمان بندی تکمیل پروژهها را نیز مشخص خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق: گفت: مطالبات شرکت یکی دو تا نیست؛ گفتیم بسیاری از پرداختهای داروخانهها، درمانگاهها و سطح شهر پرداخت شود تا ذهنیت مردم نسبت به سنگ آهن برگردد.
او افزود: در بحثهای عمرانی و آبادانی نیز در برنامهمان هست چراکه واحدهای صنعتی موظف هستند در راستای خدماتی که از شهر میگیرند، خدمات خود را بپردازند.
عسکری عنوان کرد: یکی از دغدغههای اصلی ما تأمین سنگ است؛ اگر بتوانیم ظرفیت کارخانه کنسانتره و گندله را به پنج-شش میلیون تن برسانیم، خیلی از مشکلات ما حل خواهد شد، تعاملات خوبی را با ایمیدرو، فولاد خوزستان، غدیر و برخی جاهای دیگر داشتیم تا تامین سنگ را داشته باشیم.
رنجبر مدیر پروژه آهن اسفنجی سنگ آهن مرکزی ایران-بافق گفت: پروژه آهن اسفنجی در خرداد ماه سال ۱۴۰۲ آغاز شده است.
او افزود: در حال حاضر ۳۶ درصد پروژه پیشرفت داشته است که این پروژه دارای تکنولوژی میدرکس است.
رنجبر بیان کرد: بنا داریم این پروژه را بل تأمین منابع مالی در ۳۶ ماه به بهره برداری برسانیم.
او گفت: این پروژه قرار است سه نوع محصول از جمله بریکت آهن اسفنجی با هدف صادرات و ارز آوری، آهن اسفنجی سرد با هدف تامین بخشی از بازار داخل و آهن اسفنجی گرم را تولید کند.
مدیر پروژه آهن اسفنجی سنگ آهن مرکزی ایران-بافق گفت: اگر مقاصد توسعهای برای شرکت تعریف شد میتوانیم محصول را با دمای بالا و بدون اتلاف انرژی به کارخانه فولادسازی انتقال دهیم.
او خاطرنشان کرد: طبق برآوردهای انجام شده، حدود ۴۰ درصد IRR (نرخ بازده داخلی) پروژه است و اگر محدودیتهایی از نظر وزارت صمت تعریف نشود، این عدد میتواند افزایش داشته باشد.
رنجبر تصریح کرد: در حدود ۹ تا ۱۰ میلیون تومان به ازای یک تن، ارزش افزوده برای این محصول تعریف میشود.
او عنوان کرد: میزان سرمایه گذاری در این پروژه بیش از ۲۳۳ میلیون یورو است که برای بخش اصلی کارخانه ۱۸۹ میلیون یورو و برای یک سری از امکانات و تحهیزات نیز ۴۹ میلیون یورو تعریف شده است.
رنجبر بیان داشت: میزان اشتغالزایی این طرح به صورت مستقیم ۳۲۱ نفر و به صورت غیر مستقیم چهار هزار و ۸۰۰ نفر است و تاکنون که در حال ساخت هستیم، ۳۵۰ نفر اشتغال داشتهایم و ۹۳ دستگاه و ماشین آلات مختلف دراین پروژه مشغول به فعالیت هستند.
او خاطرنشان کرد: درحدود ۸۰ درصد پیشرفت مهندسی پروژه را داشتیم و اگر بتوانیم تامین تجهیزات را به خوبی دنبال کنیم، تا پایان سال به ۹۸ درصد میرسد.