رئیس کمیسیون اصل نود گفت: افزایش قیمت بنزین نداریم ولی ناترازی در مصرف را شاهد هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهسا حنيفه - حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر رئیس کمیسیون اصل نود در برنامه  صف اول گفت:  پنج کمیته در مجلس داریم که شامل کمیته‌های فرهنگی و اجتماعی، سیاسی – امنیتی، قضایی، اقتصادی و امور داخلی مجلس می‌شود. ما می‌توانیم به تمامی دستگاه‌ها چه دستگاه‌های دولتی و چه دستگاه‌های نیمه دولتی ورود پیدا کنیم. در ملاقاتی که اعضای کمیسیون اصل نود با رهبر معظم انقلاب داشتند، ایشان فرمودند که اگر نسبت به دستگاه‌هایی که مرتبط با دفتر رهبر معظم انقلاب هستند، شکایتی وجود دارد، کمیسیون اصل نود می‌تواند ورود پیدا کند و فرمودند که درباره دستگاه‌های نظامی با هماهنگی باید این امر صورت گیرد.  

رئیس کمیسیون اصل نود درباره هماهنگی با سایر نهاد‌ها برای تظلم‌خواهی همچنین اظهار داشت: ما بابت هماهنگی با دستگاه‌های نظارتی شورایی داریم که به نام شورای هماهنگی بین دستگاه‌های نظارتی است. هفت دستگاه نظارتی وجود دارد که مکلف هستند تا جلساتی داشته باشند و باهم هماهنگ عمل کنند؛ وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی، سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون اصل ۹۰. ما هر ماه با هم جلسه داریم و سعی در هماهنگی با یکدیگر داریم و براساس این هماهنگی اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

او درباره بودجه ۱۴۰۴ افزود: یکی از کار‌های ما نظارت بر گزارشاتی است که برای ما ارسال می‌شود. بودجه ۱۴۰۴ یک‌سری ویژگی‌های مثبت دارد که یکی از موارد آن شفاف بودن مسائل است. اما یک‌سری ضعف‌هایی هم وجود دارد. طبق بودجه سال ۱۴۰۴ مقدار افزایش حقوق باید برابر با مقدار تورم در آن سال باشد. تورمی که پیش‌بینی شده ۳۴ درصد است و ما ۲۰ درصد افزایش حقوق داشتیم. مالیات بر حقوق را از ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان افزایش دادند. اما این ابزار جبرانی سرجمع یک میلیون تومان از دریافتی‌های افراد کم می‌کند، ۱۴ درصد با تورم فاصله داریم، این یک فشار سنگینی بر حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران در جامعه وارد می‌کند که باید به آن توجه کرد. ما این موضوع را تذکر دادیم و به کمیسیون برنامه و بودجه نیز اعلام  کردیم که باید نسبت به این موضوع اقدام کنند.  

حجت‌الاسلام پژمان‌فر همچنین گفت: مسئله دومی که وجود دارد در ارتباط با عددی است که در بحث هدفمندی و کالا‌های اساسی وجود دارد. در سال ۱۴۰۳، ۱۶ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی درنظر گرفته شده بود، اما در بودجه ۱۴۰۴، ۱۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است که ۴ میلیارد کمتر از سال گذشته است. این موضوع که ۴ میلیارد به چه طریقی تأمین خواهد شد، شفاف نیست و مشخص نیست که این مسئله چه مقدار در سفره مردم اثر خواهد گذاشت.

رئیس کمیسیون اصل نود در ادامه درباره شفافیت کلی بودجه ۱۴۰۴ گفت: ما الان تقریبا ۱۸۰۰ هزار میلیارد تومان کسری داریم. بودجه باید به مقداری باشد که این وضعیت نابه‌سامان با برداشت از صندوق ذخیره حل شود؛ اذنی که برای برداشت از صندوق ذخیره گرفتیم برای کار‌های عمرانی است، پولی که از صندوق برداشته شده، باید صرف کار عمرانی شود ولی این اتفاق نیفتاده است.  

حجت‌السلام پژمان‌فر درباره کسری بودجه ۱۴۰۴ گفت: ما این گزارشات را به کمیسیون تلفیق بودجه دادیم و انتظار داریم که مسائل حل شود. یک بخشی هم تکالیفی است که هم در قانون برنامه هفتم  پیش‌بینی کرده‌ایم.

 او همچنین گفت: سال آینده در بعضی از اقداماتی که در بودجه انجام شده، مشکل داریم؛ به‌عنوان مثال ما با بانک مرکزی عددی در ارتباط با تسهیلات تکلیفی مثل ازدواج، فرزندآوری و ... در نظر گرفتیم. با وجود اینکه این عدد‌ها پیش‌بینی شده است، اما پرداخت نمی‌شود و با مشکل مواجه می‌شویم. در بودجه سال آینده آمده است که به صورت کلی بانک مرکزی در ارتباط با این تسهیلات برنامه‌ریزی کند و پاسخگو باشد و این موضوع به بانک مرکزی واگذار شده است و این موضوع مشکل‌آفرین خواهد بود و نظارت مجلس بر این موضوع حذف خواهد شد.

رئیس کمیسیون اصل نود اظهار داشت: منابع تسهیلات تکلیفی، سپرده‌های قرض‌الحسنه و سپرده‌های جاری است. هر کدام از اینها رسوبی دارند و کل بانک‌ها موظف هستند که این تسهیلات را ارائه کنند. علی‌رغم اینکه ما پرسیدیم که در بانک‌ها چه مقدار حساب قرض‌الحسنه و جاری بوده است، گزارشی به کمیسیون اصل ۹۰ ندادند و ما براساس آن قطعا تکلیفی مایتاق نمی‌کنیم. بعضی از بانک‌ها از این موضوع فرار کردند و نسبت به این موضوع هیچ پاسخ‌گویی‌ای انجام نمی‌دهند که ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

حجت‌الاسلام پژمان فر درباره مجوز‌های کسب‌وکار گفت: هفته گذشته در جلسه‌ای با وزیر اقتصاد داشتیم، چند موضوع مطرح شد که یکی از آنها، صدور مجوز‌های کسب و کار بود. بعد از این که دولت جابه‌جا شد، متأسفانه در سامانه صدور مجوز‌های کسب‌وکار یک مقداری وقفه ایجاد شد و ذهنیتی ایجاد کرد که صدور مجوز‌های کسب‌وکار متوقف شده است. ما در جلسه ای تذکر دادیم و وزیر مهلت یک هفته‌ای خواستند و الآن باید سامانه فعال شده باشد. سامانه باید فعال باشد برای این که مجوز‌ها به راحتی انجام شود.

حجت‌الاسلام راجع به افزایش قیمت بنزین نیز گفت: چیزی که از ناحیه دولت اعلام رسمی شده است، این است که افزایش قیمت بنزین نداریم ولی ناترازی در مصرف بنزین داریم که باید در یک برنامه اعلام شود. امروز مصرف بنزین از تولید به شدت جلو افتاده است. باید برنامه‌ریزی داشته باشیم و تکالیفی از ناحیه قانون‌گذار پیش بینی شود. دولت باید موضوع مصرف و مصرف‌کنندگان و کارت‌های سوخت را کنترل کند.

رئیس کمیسیون اصل نود همچنین در انتها درباره آلودگی هوا گفت: سالیان سال است که راجع به آلوگی هوا دستگاه‌ها به وظیفه خودشان عمل نکردند. این موضوع باید در دستگاه قضا رسیدگی شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
بنزین الان لیتری 30 هزارتومن باید باشه کسی هم که نداره مشکل خانوادشه که تو فقر به دنیا اوردش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
شما به بنزین هواپیما رحم نکردید به ما رحم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
یک بار هم که شده راست و حسینی حرف بزنید . بی رودربایستی . بدبختی و گرانی تا کجا؟
Germany
ناشناس
۰۷:۴۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
بنزین باید بشه ده هزار تومن و یارانه ها بشه نفری یه تومن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
زمین های بایر را آزاد کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۸ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
دولت پزشکیان بدون توجه به وضعیت مردم، همه چیز را بدون سروصدا گران کرده است و بنزین را هم بزودی در یک شب جمعه گران می کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
دولت هرچه تا حالا گفته عکسش عمل کرده!
وقتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش فروش فرآورده‌‍‌های نفتی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان ارقام مربوط به افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی مثل سوخت و بنزین را گذاشته‌اند، حرف از عدم افزایش قیمت بنزین رو کجای دلمون بذاریم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۹ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
برادر گرامی اگر بنزین طبق تورم سالانه گران نشود مصرف بی رویه همچنان ادامه خواهد داشت اگر دولت‌ها هر سال ۵۰۰تومان به قیمت بنزین اضافه می کردند هم به مردم فشار وارد نمی شد وهم الان دغدغه گران کردن بی یکباره ۸هزار تومان را دولت نداشت هر دولتی سرکار می آید تکه کلامش اینه امسال هم بنزین را گران نمی کنیم واقعا تا کی میخواهید ادامه بدید بهانه دولت ها از گران نکردن بنزین تورم است مگر الان تورم نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
نفست از جای گرم بلند میشه همین الان از گوشت و مرغ داریم می زنیم حقوق کارمند و کارگر و بر طبق تورم افزایش بده بعد هر کاری خواست بکنه نه یارانه ها رو افزایش بده مگه مردم چقدر توان دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۵ آذر ۱۴۰۳
قطعا در دولت پزشکیان افزایش قیمت بنزین خواهیم داشت
تردید نداشته باشید
شاید امسال نتوانند ولی سال بعد افزایش انجام خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۴ آذر ۱۴۰۳
افزایش خودرو هم قرار نبود داشته باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۴ آذر ۱۴۰۳
این دولتی که ما میبینیم حرفاش حرف نیس فردا میگه من نگفتم کارشناسا تشخیص دادن منکه بلد نیستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۵ ۰۴ آذر ۱۴۰۳
مهم اینه تا چه زمانی افزایش قیمت بنزین نداریم؟! خیلی زرنگید... یعنی تا اخر امسال افزایش قیمت نداریم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۰۴ آذر ۱۴۰۳
پس صد درصد افزایش قیمت داریم
آخرین اخبار