مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: زنبورداران استان امسال بیش از ۱۰ هزار و ۲۹۵ تن عسل تولید و روانه بازار مصرف کردند.

حبیب احمدی گفت: عملیات اجرایی سرشماری زنبورداران شهرستان‌های استان اردبیل از روز هفتم تا ۱۹ مهر ماه انجام شده و نتایج قطعی و تحلیلی این سرشماری از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام و منتشر شد.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: بر اساس نتایج این سرشماری، تعداد کل زنبورستان‌های استان اردبیل، سه هزار و ۵۲۳ مورد، شمار افراد شاغل در آنها بیش از سه هزار و ۲۱۹ نفر و تعداد زنبورداران استان نیز بیش از یک هزار و ۵۳۳ نفر بوده است.
او تصریح کرد: همچنین بر اساس نتایج این سرشماری، امسال ۴۱۴ زنبورستان استان زیرپوشش بیمه قرار دارد و یک هزار و ۶۷۷ نفر از افراد شاغل در زنبورستان‌های استان نیز زیر پوشش شبکه بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با اجرای موفق طرح سرشماری کلنی‌های زنبور عسل و فعالیت زنبورداران و جمع بندی اطلاعات گردآوری شده، ۵۱۳ هزار کلنی زنبور عسل در استان اردبیل شناسایی و آمارگیری شد که نسبت به پارسال، حدود ۲۰ هزار کلنی کاهش نشان می‌دهد.
احمدی افزود: بر اساس اطلاعات به دست آمده، به رغم کاهش حدود ۱۹ هزار کلنی زنبور عسل در استان اردبیل نسبت به آمار قبلی سال گذشته، میزان تولید عسل در این استان ۳۶.۵ درصد افزایش داشته است.
او بیان کرد: بر اساس اطلاعات گردآوری شده، در استان اردبیل بیش از ۵۰۹ هزار کلنی زنبور عسل مدرن با میانگین تولید ۲۰.۲ کیلوگرم عسل و حدود چهار هزار کلنی سنتی با میانگین تولید ۷.۸ کیلوگرم عسل توسط زنبورداران استان نگهداری می‌شود.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: بر اساس اطلاعات به دست آمده در این سرشماری که در مهرماه امسال انجام شد، زنبورداران این استان طی یک سال گذشته ۷۷۹ کیلوگرم ژل رویال تولید کردند.
او همچنین افزود: زنبورداران استان اردبیل در یک سال گذشته علاوه بر عسل، بیش از ۱۴۰ کیلوگرم ژل رویال، یک هزار و ۵۸۵ کیلوگرم گرده گل، ۱۶ هزار و ۵۸۶ کیلوگرم موم، یک هزار و ۱۶۲ کیلوگرم بره‌موم و ۲۶۳ گرم زهر زنبور عسل که اغلب استفاده دارویی دارد، تولید کردند.
احمدی گفت: در طرح آمارگیری امسال تمام فعالیت زنبورداری و همه فعالیت‌ها و شاخص‌های مربوط به زنبورداری و شاغلان در این حرفه در سامانه ویژه ثبت شده و آمار منسجمی در خصوص این رشته از فعالیت حوزه کشاورزی به دست آمده است که در برنامه‌ریزی دقیق و خدمات رسانی بهتر به تولید کنندگان و بهره‌برداران این بخش مورد استناد قرار خواهد گرفت.
او سهولت در ارائه خدمات و جلوگیری از اتلاف وقت و پیگیری دقیق فعالیت زنبورداری را از جمله مزیت‌های اجرای آمارگیری فعالیت زنبورداری ذکر کرد و افزود: زنبورداران استان اردبیل در مدت زمان اجرای این طرح، با ثبت آدرس دقیق محل استقرار زنبورستان خود همکاری خوبی را با مجریان این طرح انجام دادند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.