یک کارشناس حوزه زنان گفت: خشونت علیه زنان یکی از گسترده‌ترین موارد نقض حقوق بشر در سراسر جهان است. بیش از یک میلیارد زن در سراسر جهان خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - مرضیه مینایی پور کارشناس سبک زندگی پیرامون خشونت علیه زنان گفت: ۲۵ نوامبر هر سال  یادآور وقایع سال ۱۹۸۱ است که به عنوان روز جهانی رفع خشونت علیه زنان برگزیده شده‌است. 

وی ادامه داد: این روز را جهان برای ایجاد عزم عمومی جهت مبارزه با خشونت علیه زنان معرفی کرده است.   مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۹ نامگذاری این روز را به عنوان روزی جهانی تصویب کرد.   

مینایی پورعنوان کرد: این تاریخ به خاطر قتل وحشیانه سه خواهر میرابال، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده‌است. قتل خواهران میرابال آنها را به «نمادی از مبارزات مردمی و فمینستی» تبدیل کرد.

مینایی پور به انواع خشونت پرداخت و توضیح داد: خشونت علیه زنان به عنوان یک پدیده و یا یک آسیب اجتماعی قلمداد می‌شود که در همه‌ی جوامع با شدت و ضعف و با شکل‌های مختلفی در جریان است.

۱. حملات جسمانی و کتک زدن

۲. به کار بردن الفاظ رکیک در رابطه با زنان

۳. نگاه ابژه و ابزارگونه به زنان

۴. تجاوز و تعرض جنسی 

۵. احساس مالکیت به زنان

۶. عادی سازی نابرابری مرد و زن

۷. آزار و اذیت از سوی شریک زندگی و یا نزدیکان

۸. ناقص سازی جنسی و اقدامات مربوط به بکارت در طول تاریخ

۹. محروم ساختن از علایق و اصالت انتخاب در بسیاری زمینه‌ها

۱۰. رفتار‌ها و پیشنهاد‌ها غیرمتعارف در محیط کار و جامعه

۱۱. تبعیض در استخدام و عدم پرداخت حقوق برابر

۱۲. عدم اصل برابری و حقوق پیش فرض در قوانین و افکار عمومی

مینایی پور اظهار کرد: براساس آمار‌های اعلام شده، از هر سه زن یک زن در طول زندگی‌اش نوعی از خشونت را تجربه می‌کند. رقمی تکان‌دهنده که بسیاری از کشور‌ها را بر آن داشته تا برای کاهش خشونت علیه زنان قوانین حمایتی سفت و سختی را وضع کنند.

وی افزود:خشونت علیه زنان یکی از گسترده‌ترین موارد نقض حقوق بشر در سراسر جهان است. بیش از یک میلیارد زن در سراسر جهان خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده‌اند که به‌طورعمده توسط شریک زندگی آنها اعمال شده است. این خشونت‌ها به‌طرز نگران‌کننده‌ای از سنین پایین شروع می‌شود تاجایی‌که آمار حاکی از آن است از هر چهار نفر زنی که تجربه خشونت فیزیکی یا جنسی داشته است، یک نفر نوجوان بین ۱۵ تا ۱۹ ساله است.

مینایی پور توضیح داد:خشونت بر سلامت جسمی، روانی، جنسی و باروری زنان تأثیر می‌گذارد و اثرات آن تا آخر عمر باقی می‌ماند. روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، مناسبتی برای به رسمیت‌شناختن این زنان و پیوستن به یک فراخوان جهانی در راستای اقدام برای افزایش آگاهی، ترویج حمایت و ایجاد فرصت‌هایی برای بحث در مورد چالش‌ها و راه‌حل‌های مرتبط با پیشگیری و از بین بردن خشونت علیه زنان و دختران است. این روز فرصتی برای تأمل درمورد این خشونت، همبستگی با قربانیان آن و تعهد به جهانی محسوب می‌شود که در آن همه زنان و دختران در امنیت هستند.

وی عنوان کرد: خشونت علیه زنان یک بحران جهانی است و محدوده جغرافیایی خاصی ندارد و غنی و فقیر نمی‌شناسد، در کشور‌های غنی یا فقیر، زنان و دختران به علت وجود پیشداوری‌های جنسیتی همچنان قربانی خشونت می‌شوند.

در حالی که جهان عملا در دوره‌ای به شدت بحرانی روزگار می‌گذراند، سازمان ملل همچنان به ریشه‌کنی خشونت علیه زنان امیدوار است. امروزه در فلسطین، غزه و لبنان این خشونت علیه زنان به صورت علنی رخ می دهد و سازمان‌های بین-المللی عملا برای رفع آن هیچگونه اقدامی نمی کنند.

مینایی پور خاطر نشان کرد:در ۲۵ نوامبر سال ۲۰۲۴ باید مردم جهان به تاسی از خواهران میرابال به یاد هزاران زن مظلوم شهید، معلول، مجروح و آسیب دیده از خشونت‌های ناشی از جنگ نابرابر کنار هم بایستند و آن را تبدیل به یک حرکت ویژه نمایند.خشونت علیه زنان در سال ۲۰۲۴ بی سابقه بوده است و رژیم صهیونیستی از هرگونه جنایتی دریغ نکرده است لذا مبارزه با خشونت علیه زنان باید از مبارزه با ظالمان و کسانی که اعمال خشونت می‌کنند شروع شود وگرنه اشکال مختلف خشونت قابل رفع است و می‌توان جلوی آنها مانع ایجاد کرد و از تشکیل آنها جلوگیری به عمل آورد در صورتی که عاملان خشونت وجود نداشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار