باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: عربستان از نظر جغرافیایی بزرگترین کشور در غرب آسیاست و از نظر جمعیتی نیز، بیش از ۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران گفت: این کشور دارای یک پنجم ذخایر نفتی و همچنین، دارنده ششمین ذخایر گازی در جهان است و شرکای اصلی عربستان کشورهای بسیار مهمی مثل ژاپن، آمریکا، چین، کره جنوبی، هند و آلمان انگلیس هستند.
ربیهاوی ادامه داد: عربستان به دنبال این است که بتواند قدرت اول اقتصادی منطقه شود و این کشور تلاش میکند که همایشهای بزرگ بینالمللی در ریاض برگزار شود. زیرا این موضوع برای جایگاه عربستان بسیار مهم است.
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد: این کشور به دنبال اینکه همایشهای بزرگ و مهم بینالمللی در ریاض برگزار شود و این برای جایگاه عربستان خیلی مهم است و اولین حرکتی که انجام داده این است که نخستین دفتر صندوق بین المللی پول مختص خاورمیانه و شمال آفریقا را در ریاض ایجاد کرده و علاوه بر این، تسهیلاتی را فراهم کرده است تا بانکهای جهانی در این کشور ایجاد شوند.
او یادآور شد: عربستان دارای صندوق بینالمللی پول است که تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی، حدود ۷۵۰ میلیارد دلار حجم دارایی این صندوق بوده است. در نتیجه، عربستانی که ما درمورد آن صحبت میکنیم با توجه به تحولاتی که در سالهای اخیر داشته، کشور بسیار مهمی است و به همین دلیل، میتواند یکی از شرکای اصلی ما باشد.
ربیهاوی گفت: عربستان جزء کشورهای اولویتدار و هدف جمهوری اسلامی ایران در بین ۱۵ کشور همسایه است و همین مورد باعث میشود که ما اهمیت ویژهای را برای بحث تبادلات تجاری با عربستان داشته باشیم.
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: عربستان توانسته است قوانین تسهیل در سرمایهگذاری خارجی را ایجاد کند و برای سرمایهگذاران خارجی، یک سری تسهیلات خاص را قائل شده است؛ به طوری که در سال ۲۰۲۳ میلادی توانسته است حدود ۷۱ میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری خارجی داشته باشد و همچنین، عربستان در سرمایهگذاری خارج از کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است.
او افزود: همکاری و تعامل هرچه بیشتر ایران و عربستان میتواند فرصتهای تازهای را در حوزههای مختلف به خصوص تجاری و اقتصادی بین دو کشور فراهم سازد.