سرمربی تیم قایقرانی جوانان کشور در زمینه برنامه های تیم ملی قایقرانی رویینگ کشور در مهاباد به خبرنگاران گفت: در این اردوی ۱۶ روزه که از ۱۲ تا ۲۸ آذر برگزار خواهد شد، ۱۸ ورزشکار در قالب تیمهای جوانان، زیر ۲۳ سال و بزرگسالان حضور دارند که در رده سنی جوانان مانی رحمانی و رامان حسن خالی از استان آذربایجان غربی و اهل شهرستان مهاباد هستند.
طاهر کبوتری خاطر نشان کرد: تیم ملی قایقرانی رویینگ کشورمان خود را برای مسابقات قهرمانی آسیایی ۲۰۲۵ و بازیهای آسیایی ناگویا ژاپن آماده میکند و ۲ سد شهرچای ارومیه و سد مهاباد مورد توجه مربیان تیم ملی قایقرانی قرار گرفته و قرار است آذر ماه اعضای تیم ملی در این سدها تمرینهای خود را انجام دهند.
وی افزود: دریاچه سد مهاباد که برای تمرینات رشته رویینگ بسیار ایده آل است و شرایط آب و هوایی این منطقه، سالن ورزشی مناسب و دیگر شرایط اقامتی و تمرینی این شهرستان به عنوان میزبان این اردوها از سوی فدراسیون قایقرانی انتخاب شده است.
سرمربی تیم قایقرانی جوانان کشور اظهار کرد: یکی ازدیگر از ویژگیهای سد مهاباد این است که این سد دارای ۲ سرشاخه حمزه اباد و کوتر به طول ۱۸ و ۱۲ کیلومتر است که با توجه به اینکه بخشی از تمرینهای تیم ملی قایقرانی، تمرین استقامت است این ظرفیت دریاچه مهاباد و همچنین ارتفاع آن از سطح دریا، آن را برای رشته رویینگ منحصربهفرد کرده است.
کبوتری افزود: تمرینهای تیم ملی با توجه به شرایط آب و هوایی در دریاچه سد و در سالنهای ورزشی این شهرستان برگزار میشود.
سرمربی تیم قایقرانی جوانان کشور یادآور شد: تمرینهای تیم ملی قایقرانی بانوان نیز به میزبانی شهرچای ارومیه برگزار میشود و ۲ نفر از بانوان قایقران مهاباد شانس انتخاب در این اردوی آمادگی را دارند.
استان آذربایجانغربی به سبب داشتن سدهای متعدد همواره مورد توجه دوستداران ورزشهای آبی به ویژه قایقرانی بوده است و در طول سالهای گذشته مربیان تیم ملی این رشته ورزشی آذربایجان غربی را به عنوان میزبان برگزاری اردوهای تیم ملی انتخاب میکردند.
آذربایجان غربی دارای ۱۴ سد شامل سدهای شهید کاظمی بوکان، مهاباد، حسنلوی نقده، ساروق تکاب، زولا و دریک سلماس، شهرچای ارومیه، بارون و شهیدقنبری ماکو، آغچای چایپاره، قیقاج و ارس ۲ پلدشت، سیلوه پیرانشهر و کرم آباد است که حدود ۲ میلیارد مترمکعب گنجایش ذخیره آب دارند.
رویینگ، نوعی قایقرانی و یک رشتهٔ ورزشی است که در آن ورزشکاران بر روی یک قایق با استفاده از پارو در رودخانه، دریاچه یا دریا به رقابت با یکدیگر میپردازند، در این رشته قایقرانان رو به عقب در قایق نشسته و با استفاده از ۲ پارو که با گیره به قایق چسبیده است، قایق خود را به سمت جلو هدایت میکنند. قایقهای رویینگ دراز و باریک و ۲ سوی آنها نیمهمدور است.