رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: دانشجویان دکتری با ارجاع طرح‌ها و پژوهش‌ها به این بنیاد تا ۲۵۰ میلیون تومان از حمایت این نهاد برخوردار می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - علی‌ محمدسلطانی، رئیس بنیاد علم ایران در نشست خبری با موضوع حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران از رساله‌های دکتری گفت: حمایت از رساله‌ها در حوزه‌های پیشرو، هدف اصلی بنیاد ملی علم ایران بوده که محور اصلی این نشست خبری است. هدف بنیاد ملی علم ایران، حمایت از پژوهش‌ها است؛ زیرا مانند ریشه درخت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان است. 

او افزود: با توجه به این که میوه‌های دانش‌بنیان در کشور مشخص بوده و از آن‌ها استفاده می‌شود؛ اما ریشه آن‌ها مغفول مانده است. در کشور دانشگاه‌هایی هستند که در حال پژوهش بوده و بودجه‌هایی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. یکی از شاخه‌های اصلی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بنیاد ملی علم ایران است. 

محمدسلطانی، بنیاد ملی علم ایران را یک نهاد برای اعطای حمایت به پژوهش‌ها دانست و بیان کرد: طرح‌ها و پژوهش‌هایی که به بنیاد ملی علم ایران ارجاع داده می‌شوند، داوری تخصصی خواهند شد. حمایت ویژه از رساله‌های دکتری در برخی حوزه‌های پیشرو در علم و فناوری از وطایف این بنیاد است که این حوزه‌ها در آینده تکمیل خواهند شد. 

او ادامه داد: ۶ حوزه مطرح که اولویت فراخوان حمایت پژوهشی بنیاد ملی علم ایران هستند؛ شامل چند موضوع اعم از هوش مصنوعی که در محور اول است؛ زیرا یک حوزه پیشران در نظر گرفته می‌شود. در محور دوم کوانتوم، محور سوم امنیت سایبری، محور چهارم میکروالکترونیک و محور پنجم حوزه پلاسما هستند.

رئیس بنیاد ملی علم ایران اظهار کرد: با شرکت دانشجویان دکتری در این فراخوان و ارجاع طرح‌ها و پژوهش‌ها به این بنیاد تا ۲۵۰ میلیون تومان به دانشجو و ۵۰ میلیون تومان برای خرید و تجهیزات مصرفی تخصیص داده می‌شود. البته این مبالغ و حمایت‌ها به رساله‌هایی که در رتبه دکتری، نمره بالایی کسب کنند، اختصاص داده می‌شود.

او گفت: تمام دانشجویان دکتری کشور به جز دانشجویان خارج از کشور، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند. بخشی از رساله‌ها بنیادی و پایه و بخشی دیگر از رساله‌ها کاربردی هستند. برای این فراخوان فرم پیشنهادی در سامانه بنیاد ملی علم ایران در نظر گرفته شده که برای ثبت نام می‌توانند اقدام کنند. این سامانه از آذر ۱۴۰۳ تا آذر ۱۴۰۵ فعال است. 

محمد سلطانی ادامه داد: فراخوان دیگر با موضوع فلسطین دیروز، امروز و فردا در سامانه بنیاد ملی علم ایران درج شده و حوزه‌های مد نظر این موضوع در این سامانه مشخص شده‌اند. این فراخوان تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ در سامانه بنیاد ملی علم ایران فعال است. این فراخوان در سه قالب رساله دکتری و محققان پسادکترا و طرح پژوهشی است. برای طرح پژوهشی ۳۵۰ میلیون تومان، برای رساله دکتری ۱۱۰ میلیون تومان و محققان پسادکتری ماهانه ۱۰۰ درصد حقوق استاد پایه یک در نظر گرفته شده است.

او تصریح کرد: بنیاد ملی علم ایران در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۲ برابری طرح‌های تحقیقاتی روبه رو بود. حال در سال ۱۴۰۳ رکورد دریافت طرح‌ها شکسته شد و در حد فاصل ۸ ماه اول سال به تعداد طرح‌های دریافتی سال ۱۴۰۲ رسید. تعداد طرح‌های ارسالی به بنیاد در سال ۱۴۰۲، ۳۰۹۷ طرح بود که از این تعداد ۱۰۲۹ طرح مصوب و از این تعداد معادل ۲۱۶ میلیارد تومان حمایت شده است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: از ۱۰۲۹ طرح مصوب، ۳۲۰ طرح پسادکتری و ۱۸۸ طرح رساله دکتری بوده‌اند. در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۳۱۴۲ طرح در بنیاد دریافت شده‌اند که ۸۴۰ طرح مصوب و با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان حمایت شده‌اند. از این تعداد طرح مصوب در ۸ ماه سال اول، ۲۳۰ طرح پسادکتری و ۱۸۲ طرح رساله دکتری حمایت شده‌اند.

او افزود: در ۲ سال اخیر در بنیاد تلاش شده است تا فراخوان‌ها هدفمند و در راستای حمایت از پژوهش‌ها باشند که با حمایت دستگاه‌ها و نهادهایی چون وزارت علوم، جهاد کشاورزی و سایر نهاد‌ها منتشر شده‌اند. در این فراخوان‌ها طرح‌های پژوهشی به پژوهشگران اعلام و از آن‌ها دعوت می‌شود که طرح‌های پژوهشی خود را ارسال کنند و پس از داوری از طرح‌های تایید شده حمایت می‌شود.

سلطانی ببان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهند که حدود ۶۵ درصد از طرح‌های ارسالی رد می‌شوند که دلیل این امر کیفیت بالای داوری‌ها است. فراخوان‌هایی در حوزه‌های علوم انسانی، هنر و علوم اجتماعی نیز منتشر شده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار