به نقل از اکونومیک تایمز، براساس پورتال مهاجرت عالی در حال حاضر بیش از ۴۰۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای آمریکا ثبت نام کردهاند. مدیران دانشگاه بیم آن را دارند که تغییرات در مقررات ویزا و محدودیتهای سفر، باعث اختلال در تحصیل آنها شود.
کلوئه ایست، استاد دانشگاه کلرادو دنور در این مورد میگوید: دانشجویان در حال حاضر به دلیل عدم اطمینان در مورد مهاجرت به شدت تحت فشار هستند. بسیاری از دانشجویان نگران این هستند که آیا به آنها اجازه ادامه تحصیل داده میشود یا خیر. دانشگاههایی مانند دانشگاه ماساچوست، موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه وسلیان توصیههایی برای سفر صادر کردهاند و از دانشجویان بینالمللی خواستهاند قبل از روی کار آمدن ترامپ به ایالات متحده بازگردند.
در همین راستا، دانشگاه ماساچوست بیانیهای منتشر کرد و گفت: بر اساس تجربه قبلی در مورد ممنوعیت سفر که در اولین دولت ترامپ در سال ۲۰۱۶ به تصویب رسید، دفتر امور جهانی دانشگاه این توصیه را از روی احتیاط فراوان به دانشجویان خارجی ارائه کرده است.
بالاجی کی، استاد دانشگاه ممفیس، اضطراب و سردرگمی بین دانشجویان بینالمللی را تایید و دلیل آن را اختلالات احتمالی در سیاستهای مهاجرتی اعلام کرد؛ اختلال در برنامههایی همچون آموزش عملی اختیاری که به فارغالتحصیلان خارجی اجازه میدهد در ایالات متحده کار کنند.
به دلیل همین شرایط و اوضاع، اس سارسان، دانشجوی هندی کارشناسی اقتصاد در دانشگاه ماساچوست مجبور شد برنامههای سفر خود را با هزینهای قابل توجه تغییر دهد. او در این باره میگوید: من تقریبا ۳۵ هزار روپیه بیشتر برای رزرو مجدد بلیطهایم پرداخت کردم. اساتید ما در مورد بررسی احتمالی بیشتر و بررسی مدارک به ما هشدار دادند. آنها گفتند که برای جلوگیری از چنین مسائلی، بهتر است زودتر برگردید.
در این میان، نگرانی دانشجویان هندی از همه بیشتر است. براساس گزارشهای رسمی، هند برای اولین بار از سال ۲۰۰۹، بیشترین تعداد دانشجویان بینالمللی در آمریکا را تشکیل داده است. در سال تحصیلی گذشته، نزدیک به ۳۳۱ هزار دانشجوی هندی در موسسات آموزش عالی آمریکا ثبتنام کردند که نسبت به سال قبل ۲۳ درصد افزایش داشت.
منبع: ایسنا