محمدحسین علیاکبری روز یکشنبه در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از طرح بازگشایی منطقه شهدای دروازه ری، در خصوص پروژه خیابان شهدای محله دروازه ری گفت: طول این پروژه یک هزار و ۴۰۰ متر و عرض طرح نیز ۱۸ متر در نظر گرفته شده است. یکی از ویژگیهای خاص این طرح، پیادهراهسازی در دو طرف معبر به طول ۲.۵ مترمربع است که فضای مناسب برای تردد عابران پیاده فراهم میکند.
مدیر منطقه یک شهرداری قم افزود: تنها آبانبار باقیمانده در این محور به مساحت ۱۰ مترمربع بهسازی شده است که به حفظ ارزشهای تاریخی این منطقه کمک میکند.
علیاکبری در خصوص مساحت منطقه یک گفت: این منطقه بالغ بر یک هزار و ۴۰۶ هکتار مساحت دارد که از این میزان، ۴۶۰ هکتار آن بافت فرسوده و ۱۷۰ هکتار نیز بافت تاریخی است. اجرای طرحهای عمرانی در این مناطق به دلیل حساسیت بالای بافتهای تاریخی و فرسوده، دشوارتر از سایر مناطق شهری است.
مدیر منطقه یک شهرداری قم در خصوص روند تملک املاک بیان کرد: برای اجرای این طرح ۱۶۰ پلاک در طول مسیر تملک و آزادسازی شده است. علاوه بر این، برای ایجاد تعریض، کاربری سبز و پارکینگ در این محور، تاکنون بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر منطقه یک شهرداری قم عنوان کرد: از میان ۱۶۰ پلاک موجود در مسیر، تنها هفت مالک با دریافت زمین معوض موافقت کردهاند و سایر مالکان با توافق نقدی مسائل مربوط به املاک خود را حل کردهاند.
علیاکبری در خصوص دیگر ویژگیهای این پروژه افزود: در این طرح ۲ هزار تن آسفالت، ۲ هزار و ۵۰۰ متر پیادهراهسازی، یک هزار و ۳۰۰ متر جدولگذاری و اجرای سیستم جدید روشنایی جدید انجام شده است. همچنین در طول این محور، دو لکه پارکینگ و یک لکه فضای سبز احداث شده که برای این بخشها ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
او همچنین به خرید خانه شهید شفیعی در خیابان دروازه ری اشاره کرد و گفت: این خانه بهزودی به خانهموزه تبدیل خواهد شد.
شهید «محمدرضا شفیعی» روز چهارم آبان ۱۳۴۶ در قم به دنیا آمد. وی عضو گردان تخریب لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع)، گروهان ایثار بود. این شهید بزرگوار، پنج سال در جبهه حضور داشت که در عملیات کربلای ۴ شهید شد، اما پیکر او به دست عراقیها افتاد. سرانجام پیکر این شهید والامقام پس از تفحص، روز چهارم مرداد ۱۳۸۱ در قم تشییع شد. مزار این شهید در گلزار شهدای علی بن جعفر قم، قطعه ۲، ردیف ۱۴، شماره ۱ قرار دارد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) نیز در این نشست خبری بیان کرد: طرح بازگشایی خیابان شهدای دروازه ری در یک بازه زمانی چهارماهه انجام شد که در سطح کشور در اجرای طرحهای شهری کمنظیر است.
علیرضا خاکی، اقناعسازی عمومی و افزایش توانمندسازی محله را از عوامل اصلی در سرعت مطلوب در اجرای طرح بازگشایی خیابان شهدای دروازه ری و همراهی مردم در اتمام بهموقع این پروژه عمرانی دانست.
به گفته خاکی، بنای تاریخی اباصلت با اتمام بهسازی و تکمیل به فضا و مرکز گفت و گوی اصحاب رسانه و اهالی فرهنگ و هنر قم تبدیل خواهد شد.
بقعه اباصلت در قم، خیابان شهدای دروازه ری و در نزدیکی مسجد جامع واقع شده است. این بنا مربوط به دوره صفوی است و در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) بیان کرد: شهرداری قم در حال مطالعه برای نصب یک المان هویتبخش بر اساس ویژگیهای تاریخی خیابان شهدای دروازه ری است.
او ادامه داد: درصورتیکه مشکل بهرهبرداری کامل شهرداری قم از اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان بهعنوان پشتیبان طرحهای بازآفرینی شهری حل شود، امکان اجرای طرحهای مختلف در بافتهای فرسوده و تاریخی فراهم میشود.
خاکی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ درصد از ظرفیت اراضی ۴۸ هکتاری استفاده شده است، بیان کرد: شهرداری قم هم اینک در حوزه بازآفرینی شهری بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار بلوکه شده دارد.