باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیهسلیمانی - حسین رسولی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ۳۲ هزار و ۴۱۵ معلول در استان شناسایی شده است که قریب به ۴۷ درصد آنان سطح معلولیت شدید و خیلی شدید دارند.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی در راستای خدمترسانی به جامعه معلولین چند رویکرد دارد که یکی توانمندسازی معلولان تحت پوشش این نهاد است، افزود: برنامههای توانبخشی معلولان و پیشگیری از معلولیتها نیز که به صورت ویژه در حال انجام است.
به گفته مدیرکل بهزیستی کردستان، در حوزه توانمندسازی معلولان رویکرد این سازمان بر این است که در زمینه استقلال و توانمندسازی معلولان تلاش کند تا با وجود محدودیتهایی که دارند ابتوانند نقش اصلی خود را در جامعه ایفا کنند.
رسولی با بیان اینکه، خدمات در زمینه توانبخشی و توانپزشکی معلولان سازمان بهزیستی به حوزه معلولان شدید و خیلی شدید برمیگردد که در مراکز نگهداری معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی نگهداری میشوند، گفت: در حوزه پیشگیری از معلولیتها نیز این سازمان در کنار خدمات توانبخشی و مداخلهای را در دستور کار دارد که به عنوان مثال می توان به برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم،پیشگیری ناشنوایی و کم شنوایی و پیشگیری از معلولیتها اشاره کرد.
مدیرکل بهزیستی کردستان فعالیتهای فرهنگی این سازمان را در راستای آگاهی سازی و آگاهی بخشی جامعه برشمرد و گفت: هدف از این اقدامات این است تا بتوانیم از ورود به افزایش اعضای جامعه معلولین جلوگیری کنیم.
توسعه نقش افراد دارای معلولیت الهام بخش آیندهای فراگیر و پایدار
رسولی رویکرد نسبت به معلولان را رویکرد اجتماعی دانست و تاکید کرد: هنوز تا رسیدن به آن فاصله داریم چراکه اجتماع باید خود را با نیاز معلولان وفق دهد به این معنا که پیش نیاز تمامی مواردی که ما میتوانیم را مهیا کنیم تا بشود جامعه ای یسکان را بای فرد معلول و غیرمعلول فراهم کرد تا هر دو در آن از امکانات برخوردار باشند.
وی گفت: در حوزه مناسب سازی و تقویت زیرساختهای لازم ، ادارات دستگاههای اجرایی ارزیابی می شوند که اگر مناسب سازی نباشد، با مانع بزرگی برای حضور افراد معلول در جامعه مواجه خواهیم شد.