باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که معمولاً با علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، بدن درد و خستگی همراه است. این ویروس معمولاً در فصلهای سرد سال، به ویژه در پاییز و زمستان، شیوع بیشتری دارد و میتواند به راحتی از فردی به فرد دیگر انتقال یابد.
آنفولانزا در برخی موارد، به ویژه در کودکان، ممکن است علائم گوارشی مانند اسهال نیز همراه داشته باشد.
برای پیشگیری از آنفولانزا، واکسیناسیون سالانه توصیه میشود. همچنین، شستن دستها، استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ و دوری از افرادی که علائم آنفولانزا دارند، میتواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند.
با توجه به اهمیت این موضوع و قابلیت انتقال سریع این بیماری به ویژه در ماههای سرد سال که در حال حاضر در آن قرار داریم، در این زمینه گفتوگویی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشتهایم.
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص جراحی مغز و اعصاب در این باره مطرح کرد:« توصیه میکنم افرادی که در گروههای پرخطر هستند، حتما از واکسن آنفولانزا استفاده کنند؛ مخصوصا اگر بیماریهای تنفسی دارند.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: «پیک دوم آنفولانزا در تهران معمولا از اوایل دی شروع میشود؛ بنابراین اگر کسی به هر دلیلی واکسن دریافت نکرده، میتواند در این راستا اقدام کند تا در پیک دوم برایش محافظتکننده باشد.»
علیرضا زالی گفت: «مواد غذایی نقش بسیار مهمی دارند و میتوانند با تقویت سیستم ایمنی در مواردی که از آنها صحبت شد، برای حفظ سلامت فرد کمککننده باشند. افراد برای محافظت از خود در برابر آنفولانزا، باید به نکاتی چون واکسیناسیون، شستن دستها، اجتناب از تماس با دیگران و تقویت سیستم ایمنی توجه داشته باشند.»