رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بهترین زمان کشت پاییزه برای محصول گندم و جو از ۱۵ مهرماه تا اواخر آبان ماه در اراضی کشاورزی می باشد که این امر در استان درحال انجام است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ عرفانه نعمتیان – حسین برزگر اظهار داشت: در سال زراعی جاری، سطح اراضی زیر کشت پاییزه در چهارمحال و بختیاری شامل ۲۰ هزار هکتار گندم آبی، ۳۷ تا ۴۰ هزار هکتار گندم دیم، ۹ هزار هکتار جو آبی، ۱۸ تا ۱۹ هزار هکتار جو دیم و کلزا نیز ۱۰ هزار هکتار است.

وی افزود: کشت گندم آبی و دیم در مزارع استان چهارمحال و بختیاری تا اواخر آبان پیش بینی می‌شود.

برزگر اضافه کرد: با توجه به محدودیت، تاریخ کشت پاییزه در شهرستان‌های سردسیر حداکثر هفته اول مهرماه است که مناطق معتدل فلارد، لردگان و خانمیرزا تا ۱۵ مهرماه در این زمان محدود اقدام به کشت نمودند.

وی از توزیع بیش از ۴ هزار تن بذر اصلاح شده با اراقام جلگه، سهند، بهمن پیشگام و پیشتازدر استان خبر داد.

برزگر گفت: امسال همچنین ۱۱ هزار تن کود و حدود ۵ هزار تن بذر اصلاح شده برای کشت پاییزه این استان پیش بینی شد.

وی تصریح کرد: در سال زراعی جدید بیش از پنج هزار تن انواع بذر‌های اصلاح شده که با آب و هوای استان سازگار بوده و عملکرد قابل قبولی در استان دارند، زیر کشت رفت که شامل گندم آبی، گندم دیم و ارقام میهن، حیدری و... است.

برزگر با بیان اینکه در راستای اجرای الگوی کشت بذوری انتخاب شده‌اند که نیاز آبی کمتری دارند، افزود: از برخی ارقام دیم که حساس به بیماری زنگ زرد هستند و ساقه‌های ضعیفی دارند، استفاده نشده و از ارقام آذر دو، هشت‌رود، باران، واران، صدرا تهیه و در اختیار کشاورزان قرار داده شد.

وی در خصوص تراکم بذر، گفت: میزان بذر مناسب بین پنج تا هشت کیلوگرم است که بنا به شرایط زمین و عمق کشت نیز بین دو تا سه سانتی‌متر رعایت شود تا مزارع کلزای خوب با عملکرد قابل قبولی داشته باشیم.

برزگر بیان داشت: سال زراعی گذشته بیش از ۵۶۰ تن کلزا برداشت شد که توان عملکردی خوبی دارد.

وی با بیان اینکه مقداری از بذر اصلاح شده پارسال در استان هنوز وجود دارد اظهار داشت: کشاورزان باید با تغییر رویکرد در خصوص کاهش مصرف سم و همچنین نسبت به استفاده از بذر‌های اصلاح شده اقدام کنند.

برزگر با اشاره به وجود ۸۵ تا ۹۰ دستگاه ناوگان کشت مستقیم در چهارمحال و بختیاری گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها طی ۲ سال گذشته در خصوص تجهیز ناوگان کشت مستقیم تحولات مهمی در استان به ثبت رسیده است.

وی افزایش ۱۵۰ درصدی ماشین‌آلات کشت غلات، رشد ۲ برابر بذر‌های اصلاح شده را از دیگر عوامل بهبود کشت پاییزه در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.

برزگر با بیان اینکه بهترین زمان کشت پاییزه کلزا از ۱۵ مهر تا ۱۵ آبان است، ادامه داد: بهترین زمان کشت برای گندم و جو ۱۵ مهر تا اواخر آبان ماه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.