باشگاه خبرنگاران، مژگان سنجری؛ نادر علیدادی سلیمانی باستان شناس و رئیس اداره ثبت آثار میراث فرهنگی و گردشگری کرمان در مراسم میراث بان، گفت: کتاب تاریخ براساس پژوهشهای باستان شناسان و در واقع براساس نوک کلنگ باستان شناسی نوشته میشود.
وی افزود: ما از طریق نقش و نگارهای روی ظروف و اشیای تاریخی کشف شده در کاوشها میتوانیم بفهمیم که مردم در قدیم چه نوع غذایی مصرف میکردند، چرا از دنیا رفتند و چطور زندگی میکردند و همین طور از استخوانهای کشف شده میتوانیم این را بدانیم که گوشت چه حیوانی را برای خوراک خود مصرف میکردند و بدانیم که جامعه قدیم با کجا در ارتباط بوده است.
قادر شیروانی باستان شناس و سرپرست پایگاه ملی میراث فرهنگی جنوب کرمان نیز درجمع کودکان گفت: دشت جیرفت یکی از غنیترین دشتهای ایران و خاورمیانه است که ادوار تاریخی مختلفی را در خود جای داده است.
وی افزود: حفظ و صیانت آثار تاریخی مهم است و باید به عنوان یک میراث بان حافظ و نگهبان میراث گذشتگان باشیم.
شیروانی بیان کرد: هویت انسانهایی که در این محیط زندگی میکردند سند هویتی ما ایرانیان است.
وی بیان کرد: کنارصندل یکی از مهمترین محوطههای تاریخی و باستانی است و تپه کنارصندل اولین حوزه شهر نشینی و تمدنی دشت هلیل رود است.
مژگان سنجری مدیر موسسه فرهنگی هنری پدیده سخن ومجری این طرح گفت: رویداد فرهنگی میراث بان از جمله برنامههای گردشگری کودک است که باهدف آگاهی بخشی به کودکان در زمینه تاریخ و تمدن در جیرفت برگزار شد.
سنجری با اشاره به آغاز هفته پژوهش بیان کرد: همزمان با هفته پژوهش برنامه میراث بان را با هماهنگی پروفسور سیدمنصور سیدسجادی رئیس تیم کاوش کنارصندل و قادر شیروانی سرپرست پایگاه ملی میراث فرهنگی جنوب کرمان اجرا کردیم.
مدیر موسسه فرهنگی هنری پدیده سخن افزود: طرح گردشگری کودک را از سال ۱۴۰۱ در جیرفت آغاز کردیم که تاکنون برنامههای مختلفی در زمینه تاریخی و باستانشناسی برای کودکان انجام دادیم.
مژگان سنجری گفت: در برنامه میراث بان که با حضور تیم کاوش تپه کنارصندل برگزار شد یک ایده نو خلاقانه برای بچهها اجرایی کردیم و جمله من یک میراث بان هستم به عنوان شعار این رویداد انتخاب شده بود.
او با اشاره به برنامههای اجرا شده در برنامه میراث بان افزود: بچهها ذهنیت خود را راجع به نوشتههای روی کتیبه یا لوح گلی کشف شده، بیان کردند که هر کدام از کودکان جملههای ارزشمندی بیان کردند.
سنجری گفت: یکی از کودکان این طور معنی کرد که اینجا نوشته شده باید مراقب آثار تاریخی باشید و ما به شما افتخار میکنیم، یکی دیگر گفت روی کتیبه یک رمز است که ما را به یک مسیر میبرد، دیگری گفت این یک لوح تقدیری بوده که حاکم به یکی از مردمان قدیم داده است خلاصه جملات زیبا و پرمحتوایی بیان کردند و سپس نوشتههای روی کتیبه را با مدادشمعی روی خشتی که شبیه سازی کرده بودیم نوشتند.
مژگان سنجری ضمن تشکر از استقبال والدین از این برنامه فرهنگی گفت: برنامه میراث بان با همکاری موسسه فرهنگی هنری پدیده سخن، موسسه باشگاه پرورش ذهن با مدیریت زهرا برومند ابراهیمی و موسسه آوای سخن عنبرآباد با مدیریت مرجان سنجری برگزار شد.
در پایان این برنامه هدایایی به رسم یادبود به خانواده ها، کودکان و باستان شناسان اهداشد.