باشگاه خبرنگاران جوان؛ هستی محمدی – آرش زرهتن لهونی در نشست با خبرنگاران استان، اظهار کرد: کردستان تنها و اولین استانی است که این شورا را پیشنهاد داده و موافقت اولیه را در بر داشته است.
وی به افزایش روز به روز تاثیرگذاری رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی اشاره کرد و از خبرنگاران خواست تا به توسعه استان کمک کنند.
استاندار کردستان تاکید کرد: پذیرای نقد رسانهها و خبرنگاران هستیم و از این نقدها برای رفع نقاط چالش استفاده میکنیم.
زرهتن لهونی به طرح چالشهای حوزه اقتصاد در نشست با رییس جمهور اشاره کرد و افزود: رد کنار اقتصاد، دغدغه ما توسعه همه جانبه استان است که استانی فرهنگی است ولی مشکلات اجتماعی هم کم ندارد.
پایین بودن سرانه درآمد خانوار و فاصله فاحش آن با متوسط کشوری، نرخ بالای بیکاری و مغفول ماندن ظرفیتهای سرمایه گذاری استان از جمله دغدغههایی بود که وی با اشاره به آن ادامه داد: توانمندیهای بسیاری در استان وجود دراد که اصلیترین آن نیروی انسانی است و علاوه بر آن در حوزه معادن، تجارت مرزی و گردشگری سرمایههای مغفول بسیاری داریم که اگر برنامه ریزی صحیحی صورت گیر منجر به توسعه پایدار خواهد شد.
عملکرد جزیرهای یکی از نکتههایی بود که در این نشست خبرنگاران به آن اشاره کرد، و استاندار کردستان در پاسخ به آن اظهار کرد: اسناد بالادستی، سند بودجه، سند آمایش سرزمین و قوانین موید پرهیز از عملکرد جزیرهای است و بر مبنای این اسناد، برنامههای توسعه، تدوین و بر اساس میزان اجرایی بودن، در نظر گرفته خواهد شد.
زرهتن لهونی با بیان اینکه نقد در زمینه بی برنامگی را قبول دارم ادامه داد: برنامهها باید در مسیری باشد که برای افقهای کوتاه و بلند مدت ترسیم میشود و یا شده است.
برگشت آب به سقز
تخصیص آب از دغدغههای مشترک مردم و مسوولان سات که از ابتدای دولت پیگیر آن هستیم.
استاندار کردستان با اعلام این مطلب ادامه داد: ۱۹.۵ میلیون مترمکعب از پساب تصفیه خانه سقز که در اختیار طرح احیای دریاچه ارومیه بود، بنا بر قولی که داده شده، برگشت میخورد تا در اختیار صنعت قرار گیرد.
وی یکی از برنامههای مهم را توجه به سیما و منظر شهرها برشمرد و گفت: این مساله تنها از عهده شهرداری و شورای شهر برنمی آید و استانداری در این زمینه برنامه دارد و پشتیبان مدیریت شهری برای اجرا خواهد بود.
زرهتن لهونی با بیان اینکه برای هر شهر طرح شاخصی خواهیم داشت تا فرمانداران جدید و یا ماندگار، آن را در طول دولت به بهرهبرداری برسانند و مورد استفاده مردم و گردشگران قرار گیرد.
وی افزود: در سنندج ظرفیتی قشلاق تا گریزه به طول ۶.۲ کیلیومتر داریم که مسیری بسیار باصفاست و از آب سد قشلاق نیز بهرهمند است که این طرح میتواند یکی از بزرگترین طرحهای گردشگری استان شود.
حل مشکلات در داخل استان
تلاش میکنیم تا موارد قابل رفع در داخل استان با توان داخل استانی حل شود ولی برای عبور از مخرومیت نیازمند اعتبار جهشی ویژه هستیم.
این را هم استاندار کردستان گفت و در ادامه با اشاره به معطل ماندن قانون معیشت مرزنشینان که منتظر ابلاغ آیین نامه اجرایی و نیازمند ورود بانک مرکزی است و از جمله مشکلات مهم استان به شمار میرود.
وی افزود: در حوزه معدن ظرفیتهای بسیاری داریم که به عنوان نمونه، معدن صبانور قروه با ۱۶ هزار میلیارتومان سرمایه گذاری برای اجرای زنجیره فولاد ورود پیدا کرده است و با راهاندازی این طرح ۲ هزار شغل مستقیم و پنجهزار غیرمستقیم ایجاد میشود که تنها یکی از توانمندیهای معدنی استان با حدود ۵۰۰ هزار تن ذخایر معدنی است.
زرهتن لهونی تاکید کرد: سرمایههای ارزشمند استان افراد نخبه و فرهیخته هستند که در دانشگاههای استان از این افراد کم نداریم.
وی به پیشنهاد تاسیس فرهنگستان زبان کردی هم اشاره کرد و ازفود: این طرح از مدتی پیش مطرح شده که در صورت موافقت، دومین فرهنگستان کشور، بعد زا فرهنگستان زبان فارسی خواهد بود و میتواند مشکل ترجمع لفظ به لفظ لغات و کلمات کردی را مرتفع کند.
اولویت بخشی به اجرای کریدور شمال غرب جنوب
استاندار کردستان با اذعان به اینکه محورهای مواصلاتی استان وضعیت مناسبی ندارد و در مجموع ۳۷۰ کیومتر راه چهارخطه داریم، افزود: از طرح بزرگ کریدور شمال غرب جنوب تنها ۵۰ درصد زیر بار ترافیک رفته که آن هم مشخصات فنی استاندارد لازم را هم ندارد.
وی با بیان اینکه این طرح ازنظر بودجه هم تخصیص مناسبی ندارد، اضافه کرد: تلاش شده تا از پروژههای اولویت دار کشور در حوزه تخصیص اعتبار باشد.
زرهتن لهونی به آسفالت ۹۴ کیلومتر راه روستایی در چند سال اخیر هم اشاره و بر چاره اندیشی برای رفع نقاط حادثه خیز نیز تایکد کرد.
وی به وضعیت پروازهای استان نیز اشاره کرد و گفت: فرودگاه سنندج ۲ و سقز یک پرواز در هفته دارد که در دیدار باوزیر راه و شهرسازی، دستور افزایش آن را گرفتهایم و منتظر ورود سازمان هواپیمایی کشور هستیم.
به گفته استاندار کردستان، اتصال راهآهن به مرز باشماق در برنامه است.
زرهتن لهونی حوزه ورزش را از بخشهای بسیار مهم استان دانست و گفت: این حوزه در بخش همگانی، حرفهای و قهرمانی باید تقویت شود و در صدد هستیم که ارتباطات حوزه مسوولیتهای اجتماعی را به سمت حمایت از ورزش هدایت کنیم.