باشگاه خبرنگاران جوان ؛حسینی- از طرحهای مقابله با قلیان در مراکز عمومی تا طرح مقابله با تک فرزندی ودیگر طرحهای این چنینی؛ حالا، اما وی با کمک بیمه سلامت استان کرمان طرح هزار روز طلایی را در استان کرمان به شکل پایلوت آغاز کرده است طرحی که کمک میکند هزار روز اول زندگی همه افراد به بهترین شکل سپری شود تا نسل بعد سالم وبدون بیماری به بقای خود ادامه دهد.
در راستای طرح هزار روز طلایی پرداختن به مقام مادراز برنامههای اصلی طرح است.
وی با بیان اینکه نباید بگذاریم مقام شامخ مادر که از داشتههای فرهنگی ماست دچار تخطئه فرهنگی شود، میگوید: آنگونه که باید مقام مادر توسط همسروخانواده یا سیاست گذار یا مسئولین مرتبط جدی گرفته نشده است.
نخعی اظهار میدارد: در تحقیقاتی که دانشمندی در آمریکا در زمینه تنهایی انجام داد بیان شد، ۶۵ درصد تنهایی افراد با حضور درجمع خانواده ۵۳ درصد باحضور درجمع دوستان و روابط اجتماعی و ۲۰ درصد درکنارهمسایهها رفع میشود.
وی تصریح کرد: برخی افراد به طورمثال تنهایی خود را با رفتن تور گردشگری با دوستان یا باشگاه رفتن جبران میکنند درحالی که تحقیقات نشان میدهد باید ضعف ارتباطی این فرد با خانواده اش اصلاح شود چرا که بیشترین وسالمترین محبت را فرد از خانواده اش که رکن اصلی اش مادر است دریافت میکند.
وی با انتقاد از اینکه جامعه دارد به سمت فردگرایی میرود گفت: درگروهی از کودکان که فقدان محبت مادر را به هر دلیلی داشتند به ویژه سن که از ۶ ماه رد شد بیماریهای جسمی در آنها زیاد میشود که کمبود عاطفی حضور مادر درآن دخیل ودر بزرگسالی این افراد این کمبود مادر را در رفتارهایشان نشان میدهند.
این استاد پزشکی اجتماعی میگوید: در شیرخوارگی اگر تماس بدنی مادر با بچه زیاد باشد مثلا پشت بچه را نوازش کند قلقلک بدهد یا به گونهای تماس با وی داشته باشد بوس کند وی را بچه وقتی به سن بالاتر میرسد قدرت کشف ش زیاد میشود واین بچه در ارتباط با دیگران نیز صمیمیتر رفتار میکند.
وی تاکید کرد: تماس پوست با پوست خوبی اگر در آغازین لحظات تولد و همچنین هفته اول مادر با نوزاد داشته باشد فارغ ازشرایط اقتصادی، فرهنگی، تحصیلی مادرباعث میشود این بچه دبستان که میرود حرف شنوی بیشتری از مادروکادر مدرسه داشته باشد به عبارتی کسانی که مادرشان در نوزادی وکودکی زیاد بغلشان میکند وقتی به پیش دبستانی میروند شاد هستند وعلاقه بیشتری به درس خواندن دارند و در جمع کودکان نیز خوب ارتباط میگیرند.
نخعی با اشاره به ارتباط عاطفی خاص کودک با مادر گفت: اگر بچه در کودکی، حتی خفیف ازمادرش کتک بخورد این مخربتر از کتک زدن پدر است وحتی بی محل کردن کودک در کودکی توسط مادر اثرات منفی بر روح وروان کودک در بزرگسالی میتواند بگذارد.
وی میگوید: به عبارتی تمام کسانی رفتارهای اجتماعی بدی دارند سیرمحبت نشدهاند در کودکی ودرنتیجه چنین تحقیقاتی یک مسیر در ذهن انسان باز میشود وآن هم اینکه ممکن است مادر خوب مادری نکرده باشد، اما باید دید پدر هم برای مادر تکریم وارزش قائل شده است یا خیر واین مساله کلید حل خیلی مسائل است.
مجری طرح هزار روز طلایی در استان کرمان افزود: بچه اگرپدر با وی تندی کند از وی فرار میکند، اما وقتی مادر به بچه تندی میکند کودک گریان میشود ولی به آغوش مادر پناه میبرد واین تفاوت مادر با پدر است.
وی بیان کرد: حتی مقام معظم رهبری درخصوص تاثیر رفتارهای مادر براخلاقیات ذاتی فرزندش تاکید دارد.
نخعی با اشاره به اینکه تمام تحقیقات دنیا میگوید مادر موجودی مقدس است وتافته جدا بافته است، اظهار داشت: نوزادی که ۲۷۰ روز در شکم مادر ۳۶۵ روز سال اول و ۳۶۵ روز سال دوم وابسته به وجود مادر است باید برای سلامت وی مقام مادرش را گرامی داشت و ما در طرح هزار روز طلایی که محققین میگویند ۸۰ درصد مغز بچه در این دوره در کنارمادرشکل میگیرد، تاکید زیادی به سلامت بدنی و روحی مادر که حلقه اصلی این طرح است داریم.
طرح هزار روز طلایی هم اینک در کهنوج، بردسیر، زرند کرمان و چند شهردیگر درکشور درحال اجراست و نتایج خوبی داشته است ازجمله با افزایش مصرف مکملهای تقویتی درجنوب استان رشد جنین درشکم مادر ودرنتیجه جلوگیری از زایمانهای زودرس ونیز افزایش زایمانهای طبیعی را شاهد هستیم.
مولوی میگوید، چون طفلی به پیش والده وقت قهرش دست هم در وی زده / خود نداندکه جز او دیار هست هم ازو مخمور هم از اوست مست/ مادرش گرسیلیی بر وی زند هم به مادر آید و بر وی تند