محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، در جلسه هماندیشی ضرورت بهرهبرداری از آبهای نامتعارف گفت: پسابها علاوه بر اینکه به عنوان یک منبع پایدار و مطمئن آبهای بازیافتی به حساب میآیند، استفاده اصولی از آنها باعث جلوگیری از آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی و محیط زیست نیز میشود.
او با اشاره به برنامهریزی و اقدامات انجام شده گفت: در راستای استفاده بهینه از منابع آبهای نامتعارف، مطالعات استفاده از پسابهای تصفیهشده شهرها و مطالعات امکانسنجی تأمین آب کشاورزی و صنعت از منابع آبهای نامتعارف در دستور کار است.
آقای خانچی همچنین به بند (ب) و (ث) ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور اشاره کرد و گفت: آب مورد نیاز صنایع آببر به جز صنایع غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از آبهای نامتعارف از جمله پساب و آب دریا تامین میشود. وزارت نیرو مکلف است در مواردی که امکان تامین آب نامتعارف وجود ندارد، مشروط به وجود آب متناسب با ارزش اقتصادی آب و محصولات، مجوز آب متعارف را به صورت موقت صادر نماید.
او اضافه کرد: باید بازار مبادله آبهای غیرمتعارف با حفظ کاربری آب و جلوگیری از آلودگی و تخریب خاک ایجاد شود و برای تشویق سرمایهگذاران، حمایتهای لازم از طریق اعطای مجوز با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، کمکهای فنی و اعتباری و استفاده از تسهیلات بانکی صورت گیرد.
خانچی به تصفیهخانههای فاضلاب شهرستانهای اهواز، آبادان، ماهشهر، خرمشهر و شادگان اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر شاهد شتابگیری احداث این تصفیهخانهها بودهایم و مدول اول تصفیهخانههای شادگان و آبادان به بهرهبرداری رسیده است. بیشک صنایع میتوانند با استفاده از این ظرفیت، آب مورد نیاز خود را تأمین نمایند.
او ادامه داد: از مؤثرترین راهکارهای ارائه شده توسط پژوهشگران در راستای توسعه پایدار و به منظور تأمین آب مورد نیاز در بخشهای صنعت، استفاده از منابع آب نامتعارف همچون تصفیه آبهای شور و لب شور با توجه به ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور و تصفیه تکمیلی پسابهای شهری، صنعتی و زهآبهای کشاورزی و بازیافت آب است.