محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهاجرت نخبگان گفت: مهاجرت نخبگان یک پدیده اجتماعی و فرهنگی با ابعاد خیلی گسترده و پیچیده است.
او افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نوبه خود در شناسایی دانشجویان استعداد درخشان در قالب المپیادهای علمی و غیر از المپیادهای علمی در طول دوران تحصیل اقدام و برنامه ریزیهایی کرده است.
آهنچیان تصریح کرد: حدود ۲۰ درصد از دانشجویان دورههای کارشناسی ارشد و دکتری وزارت علوم از میان دانشجویان استعداد درخشان و المپیادهای علمی انتخاب میشوند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۴ محور برای دانشجویان استعداد درخشان به صورت ویژه داریم که شامل شناسایی، پرورش، هدایت و پشتیبانی از این دانشجویان است که آن قسمت پرورش و هدایت دانشجویان استعداد درخشان بیشتر به این منظور است که تعهدات لازم را نسبت به وضعیت جامعه و سرنوشت کشور خود داشته باشند و باعث تقویت آن شویم.
آهنچیان درباره مهارت شماری از نخبگان گفت گفت: داوطلبان وقتی برای تحصیل از کشور خارج میشوند ممکن است که برگشتشان با محدودیتهایی همراه شود که این مسئله میتواند دلایل متعددی داشته باشد و وزارت علوم باید اقداماتی انجام دهد که دانشجو از کشور خارج نشود یا اگر خارج میشود روی جنبههای اخلاقی و تعهدیش در دورههای تحصیلی دانشجو کار فرهنگی انجام دهد که در حال حاضر چنین برنامههایی وجود دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: احتمال دارد که بهترین دانشجویان کشور به دلایل شخصی یا دلایل دیگری که که مرتبط با وزارت علوم نیست از کشور خارج شوند و دیگر بر نگردند، در عین حال وزارت علوم آمادگی این را دارد که اگر پیشنهاداتی برای توسعه برنامههای پرورش و هدایت دانشجویان استعداد درخشان از هریک از آحاد مردم وجود داشت در اختیار قرار بگیرد تا اقدامات موثرتری انجام دهیم.
بیشتر بخوانید
اخیرا مهاجرت نخبگان ایرانی افزایش یافته است
ورود دانشجویان واکسن نزده به کلاس ممنوع است
انتهای پیام/