باید خرید و فروش پروانه مهندسان در شرکت های آزمایشگاه خاک متوقف شود ، باید بازرس بیمه ، مهندسان شاغل در آزمایشگاه ها را بیمه کند .
ناشناس
۲۰:۲۵ ۰۷ مرداد ۱۳۹۸
متاسفانه مهندس ناظری که اصلا در ایران حضور ندارد و مقیم کانادا است پروانه اشتغالش به یک شرکت آزمایشگاه خاک فروخته شده ، مصداق امضافروشی است ولی حیف که معاونت عمرانی استانداری و سازمان نظام مهندسی بر بود و نبود امتیازآوران در شرکت هیچ کنترل و نظارتی ندارند
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
زمان مسئولیت مهندسان را در بحث طراحی، اجرا و نظارت بر اجرا در تمامی رشتهها تعیین نمایند
در سالیان گذشته، ۹۰۰ نفر از مهندسان شاغل در شهرداری تهران که بسیاری از آنها در ردههای بالای مدیریتی حوزه شهرسازی مسئولیت داشتهاند، بیش از ۱۷۰۰۰ پرونده ساختمانی را در شهر تهران طراحی و نظارت کردهاند.
▪️ماده ۷ مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران»، با وضع ممنوعیت برای کارکنان کلیه واحدهای زیرمجموعه شهرداری تهران در استفاده از صلاحیتهای مندرج در پروانه سازمان نظام مهندسی ساختمان خود در شهر تهران، درصدد رفع این موقعیت دارای تعارض منافع بوده است.
▪️در اجرای این ماده از مصوبه، شهرداری تهران اقدام به مسدود کردن امکان درج نام مهندسان شاغل در شهرداری تهران در سامانه شهرسازی نمود.
▪️با شکایت برخی از مهندسان شاغل در شهرداری به دیوان عدالت اداری، شعبه ۶ دیوان عدالت اداری رای به استمرار اجرای مصوبه و تایید ممنوعیت ایجادشده و شعبه ۱۲ دیوان رای به توقف موقت اجرای آن داده است
▪️باتوجهبه تعارض احکام دو شعبه دیوان، ضروری است هیئت عمومی دیوان به فوریت مسئله را رسیدگی نماید.
▪️پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با تصویب ماده ۷ مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهر تهران» و پیگیری اجرای آن از طریق ممنوعیت درج نام مهندسان شاغل در شهرداری در سامانه شهرسازی، پیشگام مدیریت یکی از مهمترین موقعیتهای تعارض منافع در شهرداریهای کشور شده است.
⚠️اکنون نوبت جامعه مدنی، رسانهها، تشکلهای تخصصی و جامعه مهندسان به ویژه مهندسان غیرشاغل در نهادهای عمومی و دولتی است که بر ضرورت ممنوعیت استفاده مهندسان شاغل در شهرداری از پروانه نظام مهندسیشان به عنوان راهکاری برای رفع یک موقعیت دارای تعارض منافع استدلال کنند.
▪️امیدوارم با تایید ممنوعیت ایجادشده توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، رای این هیئت همسو با مصوبه شورا صادر شود و مدیریت موقعیتهای تعارض منافع در کشور که در مراحل آغازین شکلگیری خود قرار دارد، با رای مثبت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به مصوبه شورای شهر تهران در خصوص «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران »، تثبیت و نهادینه شود.
واریز حق الزحمه آزمایشگاه توسط مالکان به حساب نظام مهندسی چون باید ارتباط مستقیم مالی بین مالک و مهندسان و شرکت ها قطع شود تا امکان تخفیف گرفتن مالکان از آزمایشگاه ها سلب شود .
قابل توجه وزارت راه و شهرسازی که هر سال داره آزمون نظام مهندسی برگزار می کند،درصورتی که مهندس با پروانه اشباع شده است.
پزشک ها ده برابر مهندس ها حقوق می گیرند.
مهندس حتی ۱درصد سود ساختمان را با این همه مسئولیت ندارد،چرا وزارت راه و شهرسازی فقط دوست دارد بگوید مهندس با پروانه داریم.
بیکاری مهندس ها هر سال بیشتر، بیشتر می شود.
چرا کانون رسمی دادگستری بر اساس ظرفیت استان ازمون می گیرد ،اما نظام مهندسی اینطور نیست ، چرا وزارت راه و شهرسازی ظرفیت هر استان را توجه نمی کنند .
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۴ مرداد ۱۳۹۸
ایجاد صندوق سرمایه گذاری نظام مهندسی برای تکمیل طرح های عمرانی ناتمام
اخذ مالیات مضاعف از مهندسانی که کارمند دولت هستن و علاوه بر شغل رسمی کارمندی ، پروانه نظارت نظام مهندسی هم دارند و نقشه ها را مهر میکنند .
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
مسئول فنی آزمایشگاه خاک باید حضور تمام وقت در آزمایشگاه داشته باشد از ۸ صبح تا ۳ عصر . باید سامانه ثبت ساعت حضور و غیاب مهندسان در آزمایشگاه نصب شود
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۹ تير ۱۳۹۸
برخی افراد ۲ یا ۳ یا چند شرکت مجری حقوقی یا ازمایشگاه خاک دارند و این خلاف اخلاق حرفه ای هست و نوعی امضافروشی است پس باید عضویت یک نفر در آن واحد در چند شرکت ممنوع شود .
برخی افراد با خرید یک سری تجهیزات ، در ۲ جا آزمایشگاه بتن دایر میکنند .
ناشناس
۲۳:۰۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
احیای ارجاع کار بین مجریان
ناشناس
۱۶:۰۰ ۰۳ خرداد ۱۳۹۸
حضور افراد فاقد پروانه و بی سواد و فاقد تخصص در ترکیب اعضای هیات مدیره شرکت های آزمایشگاه خاک باید ممنوع شود چون این افراد بی سواد و فاقد صلاحیت با اجاره کردن پروانه نظارت یا اجرای مهندسان اقدام به ثبت شرکت و تاسیس آزمایشگاه خاک میکنند .
دستگاه حضور و غیاب الکترونیکی ( اثر انگشت الکترونیکی ) در آزمایشگاه های خاک و بتن نصب شود برای حضور و غیاب اعضای هیات مدیره و کارکنان شرکت = جلوگیری از خرید و فروش و واگذاری پروانه مهندسان به آزمایشگاه های خاک
سازمان نظام مهندسی برای هر۳ عضو هیات مدیره شرکت های مجری حقوقی ، لیست بیمه تامین اجتماعی رد کند نه فقط ۱ عضو هیات مدیره
ناشناس
۲۱:۵۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
معلمان ، مربیان فنی و حرفه ای و اساتید دانشگاه از لیست مجریان حذف شوند چون شاغل تمام وقت سرساختمان نیستند .
ناشناس
۲۱:۵۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
دوستان و همکاران گرامی
بد نیست در گرفتن کار و کسب درآمد؛حداقل شان و منزلت خودتون رو هم به عنوان مهندس حفظ کنید...متاسفانه برخی همکاران برای گرفتن کار مجری سرساختمانهای در حال تخریب می روند و به مالکین میگن ؛مجری به قیمت نمی خوایند؟؟(البته منظور از به قیمت پایین تر از نصف تعرفه های موجود هست).والا به خدا کارگران ساده هم می ایستند سر خیابان محسنی و دروازه تهران و... تا مالکین برن دنبالشون.این سبکی اش رو دیگه ندیده بودیم.
ناشناس
۲۲:۳۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
شغل نظارت ساختمان جزو مشاغل سخت و زیان اور قرار گیرد .
ناشناس
۰۳:۳۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
نظارت ساختمان ، بچه بازی نیست و نظارت ساختمانی ، اضافه کاری کارمندان دولت نیست که عصر تا شب بیان سرکار یعنی دقیقا زمانی که کارگران تعطیل کردند .
وقتی لیست بیمه تامین اجتماعی مهندسان شاغل تمام وقت سرساختمان توسط سازمان نظام مهندسی پرداخت شود ، افرادی که کارمند دولت هستن به راحتی شناسایی میشوند چون بیمه آنها توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود .
بازرسان وزارت کار باید حضور و غیاب مهندسان عضو شرکت های آزمایشگاه خاک در دفتر شرکت را کنترل کنند . تا جلوی امضافروشی - مدرک فروشی - پروانه فروشی مهندسان به شرکت های خدمات آزمایشگاهی خاک و بتن و ... گرفته شود .
ناشناس
۱۸:۱۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
لیست بیمه تامین اجتماعی برای اعضای هیات مدیره امتیاز آور شرکت مجری حقوقی و نظارت حقوقی و آزمایشگاه خاک رد شود - برای شآغلان تمام وقت شرکت
ناشناس
۰۳:۲۷ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
برگزاری دوره های آموزشی بیمه تامین اجتماعی ویژه مهندسان
ناشناس
۲۳:۰۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
مالکان باید تعرفه خدمات آزمایشگاه خاک را به حساب نظام مهندسی واریز کنند و سپس نظام مهندسی این مبلغ را پسر از کسر مالیات ، به حساب شرکت خدمات آزمایشگاهی واریز کند .
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
جناب مهندس مهرداد البرزی مسئول دفتر طراحی است ولی از سهمیه مهندسان مجری استفاده میکند که خلاف قانونه
مهندسی که شاغل در شرکت مجری حقوقی یا شرکت آزمایشگاه خاک و بتن است باید لیست بیمه رد کند برای خود
ناشناس
۱۷:۵۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
✅چالش تحویل پروانه اشتغال
برابر ابلاغیه های وزارت راه و شهرسازی و شیوه نامه انتخابات نظام مهندسی ساختمان، اعضای هیات مدیره و شورای انتظامی (بازرسین فعلی تا پایان دوره شان معاف اند) باید پروانه اشتغال خود را تحویل اداره کل راه و شهرسازی استان بدهند.
✅ تا الان که سه ماه از شروع دوره جدید می گذرد کدام یک از اعضای محترم هیات مدیره پروانه خود را تحویل داده اند؟
#تحویل_پروانه
#حیثیت_مهندسی
#قانون
#هیات_مدیره
سازمان امور مالیاتی باید اسامی مهندسان بازنشسته و مهندسان کارمند دولت را استعلام کند و مالیات سنگینی از آنها بگیرد تا این افراد چندشغله مجبور باشند از سازمان نظام مهندسی خارج شده و پروانه اشتغال خود را باطل کنند چون اساسا چیزی به عنوان بازنشستگی وجود ندارد و افراد تا آخر عمر کار میکنند و پول در میاورند و مهندس جوان ۳۲ ساله باید بیکار باشد و از ازدواج محروم باشد ولی فرد ۷۶ ساله ۴ تا کار نظارت همزمان دارد .
ناشناس
۱۸:۴۶ ۰۱ بهمن ۱۳۹۷
صورتجلسه هیأت 4 نفره آیین نامه اجرایی ماده ۳۳
قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
مصوبات
مقرر گردید وفق بخشنامه وزارت محترم راه وشهرسازی ضریب کاهش ظرفیت برای مهندسین مکانیک دارای صلاحیت نظارت و بازرسی از لحاظ گردد. بدیهی است که چنانچه مهندسین مذکور از صلاحیت نظارت و بازرسی گاز استفاده نکنند شامل کاهش ظرفیت نخواهند شد.
مقرر گردید با عنایت به بخشنامه وزارت محترم راه و شهرسازی موضوع تعارض منافع بصورت کلی در بخش بررسی و سپس جهت بررسی نهانی به هیأت 4 نفره گزارش شود.
برابر ابلاغیه های وزارت راه و شهرسازی و شیوه نامه انتخابات نظام مهندسی ساختمان، اعضای هیات مدیره و شورای انتظامی (بازرسین فعلی تا پایان دوره شان معاف اند) باید پروانه اشتغال خود را تحویل اداره کل راه و شهرسازی استان بدهند.
✅ تا الان که سه ماه از شروع دوره جدید می گذرد کدام یک از اعضای محترم هیات مدیره پروانه خود را تحویل داده اند؟
#تحویل_پروانه
#حیثیت_مهندسی
#قانون
#هیات_مدیره
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۳ دی ۱۳۹۷
چند ماه است از رفتن آخوندی میگذره، ولی کوچکترین تغییری در شرایط و بهبود حال سازمانها مشاهده نمیشه!
پس مشکل آخوندی نبوده!
باید مشکل را از راه سازمان ها برداشت تا تغییری حاصل بشه.
۶۰۰ هزار مهندس که اغلب آنها کارمند دولت یا بازنشسته دولت هستن و به نظارت نظام مهندسی به عنوان شغل دوم نگاه میکنند
ناشناس
۰۰:۵۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
سلام و درود به دوستان
طبق تجربه ١٢سال مدير مسئول دفتر مهندسي و ٦سال مدير عامل شركتهاي ناظران حقوقي عرض ميكنم
تنها دليل مشخصي كه دفاتر مهندسي براي جذب كار اقدام به تخفيف هاي غير منطقي ميكنن اين هست كه عموما از ماليات معاف ميشوند و عموما طبق قانون ميبايست شخص مهندس پاسخگوي ماليات خود باشد
در حاليكه شركتها در شيوه ارجاع حقوقي ميبايست ماليات كل اعضا و شركت را پرداخت كنن و ناچار هستن تخفيف ندهند يا خيلي كمتر تخفيف ميدهند
متاسفانه بعد از حذف طرح ارجاع و ورود دلالان به اين وادي بعضي از شركتها براي بقا مجبور شدن با روند بازار پيش بروند ولي اكثرا بخاطر شرايط و همراهي نكردن با دلالها يا پرونده قبول نكردن و يا اقدام به خروج اعضا كردن
سلام.دوستاني كه دغدغه تعرفه دارند،بهتره ابتدا با شرح وظايف قانوني خودشون آشنا بشن.صِرف طولاني تر بودن مدت تعهد و زمان آزادسازي حقي براي كسي ايجاد نميكنه.تهيه كروكي از سايت پروژه و پياده سازي پلان در شرح وظايف مهندس نقشه برداره.در پروژه هاي كوچك تر و در غياب نقشه بردار اين كار بر عهده مهندس عمران گذاشته ميشه.عمدتا بدليل عدم حضور نقشه بردار و عدم توانمندي معماران محترم در اين كار، هميشه بار اين موضوع بر عهده مهندسين عمرانه.بدلايل مشابه،اجراي ايتمهاي رگ اول تيغه چيني،اجراي وال پست،ديوارها،كنترل شيب رمپ و پله ها ،ابعاد فيلتر و وُيد آسانسور در زمان تكميل سازه همگي بر دوش مهندسين عمران هست.من تا به امروز سر هيچ پروژه اي مهندس معمار رو ملاقات نكردم.ضمن اينكه افزايش تعرفه معماران با كم كردن از سهم ٧٠٪ مهندسين عمران همراهه.
اميدوارم به روزي برسيم كه مهندسي و تعهد كاري دغدغه اصلي مون باشه.
بايد يكماه سازمان رو مثل بازار أرز وسكه به قوه قضاييه واگذاركنن
دو تا حكم مفسد اقتصادي براي مهندسين صادر ميشد همه ماستاشون رو كيسه ميكردن
البته طبق قانون همين الان ميشه از كساني كه باعث وهن حرفه مهندسي ميشن شكايت كرد و منجر به تعليق و ابطال پروانه شخص شد
چرا كه يكي از كارهاي موهن در هر حرفه طبق قانون اخلاق حرفه اي
تخفيف هاي خارج از عرفه
مشكل اينجاست كه كسي رو كه با تخفيف امضا ميكنه سوال ميكني دليلش اوضاع بد اقتصاديش هست و ضمنا ميگه قرار نيست بازديد كنم چون هرچقدر پول بدي آش ميخوري
اصلا به مسيوليت خود واقف نيستن فقط همون پول براشون مهمه
سه تا كار ميزنن پول يك كار ميگيرن ولي امثال من فقط همون يك كار رو تعرفه قبول ميكنيم و وقت بازديد هم ميزاريم
۹ ماه از تشکیل هیئت مدیره دوره هشتم می گذرد با اظهار تاسف باید اعتراف کرد که عمده این ایام به اختلافات و کش و قوس های درون گروهی سپری شده و کارنامه قابل قبولی نداریم.
متاسفانه علی رغم تعیین اعضاء کمیسیون های مهمی چون اموزش و رفاه ، هنوز جلسه نداشته و کار خود را اغاز نکرده است نتیجه این اختلافات را در انتخابات شورای مرکزی شاهد بودیم استان تهران با نزدیک به یک چهارم اعضاء کل کشور شایسته نتیجه بهتری بود.
وارد پنجمین ماه از سال ۹۸ شده ایم و متاسفانه هنوز تعرفه خدمات مهندسی این سال اعلام نشده است !
پاسخگوی ظلمی که به اعضاء نظام مهندسی می رود( با توجه به تورم افسارگسیخته که هروز شاهد افزایش قیمتها هستیم ) کیست!!؟
جناب اقای مهندس اسلامی وزیر محترم راه و شهرسازی، جناب اقای دکتر مازیار حسینی
معاونت محترم مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و جناب اقای مهندس رجبی ریاست محترم شورای مرکزی بداد مهندسان برسید!
والله قسم همه ما در گناه این ظلمی که به این قشر بی پناه می رود شریک هستیم
مردم در پرداخت تعرفه های ابلاغی مشکلی ندارند با بداخلاقی بعضی همکاران در طلب مبلغ مازاد بر تعرفه مشکل دارند که در این گناه همه ما بدلیل تاخیر در ابلاغ بموقع خدمات مهندسی شریک هستیم.
همه صنوف با بالا رفتن قیمتها سهم خود را دریافت میکنند بجز مهندسان!!!!
عاجزانه استدعا دارم منتظر تعیین مبانی قیمت گذاری نمانید و علی الحساب حداقلی ۲۵ درصدی را اعلام کنید.
ناشناس
۰۷:۱۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
الان حتی شرکت های بزرگ خودروسازی مثل ایرانخودرو و سایپا از بحران اقتصادی و شرایط جنگی کشور خبردار شدند و شرایط پیش فروش خودرو را تغییر دادند تا پیش فروش خودرو به شکل عادلانه انجام شود ( داشتن حداقل شرط سنی ۱۸ سال و داشتن گواهینامه و نداشتن پیش فروش خودرو در ۱.۵ سال اخیر ) ولی مدیران بازنشسته سازمان نظام مهندسی علیرغم رکود ساخت و ساز هنوز هیچ اقدامی برای اصلاح شیوه ارجاع کار بین مهندسان انجام ندادند . مثلا وزارت راه و شهرسازی میتوانند بخشنامه کنند به تمام نظام مهندسی استان ها که به مهندسانی که طی ۱.۵ سال اخیر کار نظارت یا اجرا گرفتند ، کار جدید ندهند .
قانون منع تعارض منافع یعنی کارمندان شهرداری و بنیاد مسکن و فرمانداری و استانداری و بخشداری و ... مجاز به استفاده از پروانه نظام مهندسی نیستند . چون مراجع صدور پروانه ساختمانی هستند و احتمال بروز رانت و زد و بند میان ناظر و مالک هست
شرکت های آزمایشگاه خاک باید موظف شوند هر ماه لیست بیمه تامین اجتماعی اعضای هیات مدیره و کارکنان شرکت را پرداخت کنند و بازرسان سازمان بیمه تامین اجتماعی به حضور و غیاب مهندسان در شرکت ، کنترل داشته باشند . تا اجاره کردن و خرید و فروش مدرک مهندسی و پروانه نظام مهندسی در شرکت ها متوقف شود . کانال دیوار پرشده از آگهی های مربوط به خرید پروانه مهندسان به مبالغ ناچیز برای مدت ۲ سال یا ۴ سال
حق الزحمه مهندس مجری و حق الزحمه شرکت مجری حقوقی باید طبق تعرفه نظام مهندسی توسط سازمان نظام مهندسی دریافت شده و پس از کسر مالیات و بیمه به حساب شخصی مهندسان واریز شود . باید ارتباط مستقیم مالی بین مالک و مهندس قطع شود تا مالک جرات نکند ۵۰ درصد تخفیف از حق الزحمه مهندسان بگیرد .
افزایش تعداد مهندسان به مرز انفجار رسیده و هیچ کدام از مهندسان پیر و بازنشسته از سازمان نظام مهندسی خارج نشده و پروانه اشتغال نظارت آنها باطل نشدا و وزیر ناکارآمد و نمایندگان و رانت خوار و چندشغله مجلس از اصلاح قانون نظام مهندسی عاجز هستند . حتما باید شاهد نارضایتی مهندسان بود تا این قانون اصلاح بشه
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۷ مرداد ۱۳۹۸
دستگاه حضور و غیاب الکترونیکی مهندسان امتیازآور شرکت در آزمایشگاه نصب شود تا اجاره دادن پروانه مهندسان متوقف شود .
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۱ مهر ۱۳۹۷
۴ سال زمان برای بررسی اصلاح قانون نظام مهندسی کافی نیست ؟
از مضرات امضافروشی و پروانه فروشی مهندسان = مهندسان باید پروانه خود را به قیمت ناچیز مثلا ۵ میلیون تومان بفروشند به شرکت مجری حقوقی یا نظارت حقوقی یا آزمایشگاه ، پس مجبور هستند شغل دیگری غیر از نظام مهندسی انتخاب کنند .
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
واقعیت تلخ
طبق قانون مصوب مجلس ، سازمان نظام مهندسی موظف به ارجاع مناسب کار می باشد .
آیا ارجاع کار نظارت به کارمندان دولتی و همکاران محترم بالای 70 سال سن ، ارجاع مناسب می باشد !؟
چگونه یک کارمند تمام وقت می تواند نظارت کافی و به موقع داشته باشد ؟
جواب : فقط از طریق تلگرام و واتساپ !
چگونه همکار محترم بالای 70 سال می تواند ده طبقه ساختمان با راه پله تک آجره را بالا برود ؟ یا روی سقف تیرچه و بلوک راه برود !؟
جواب : نمی تواند !
اینکه سازمان یک ناظر مشخص ( با اختیارات نامحدود و بدون حق تعویض ) برای مالک انتخاب نمایید اشتباه محرز است . این اختیارات حتی برای قاضی دادگاه هم وجود ندارد شما می توانید تقاضای تجدید نظر ( تعویض ) قاضی نمایید . این روش ارجاع باعث گسترش روز افزون فساد که همگان شاهد آن هستند گردیده است .
اصلاح این سه مورد می تواند بخش زیادی از مشکلات جامعه مهندسی را بکاهد ، دلیل دیگر اینکه اکثر کارمندان و بازنشستگان دلیل شرکتهایی صوری و کاغذی هستند وگرنه مهندسی که تنها راه امرار معاش او پروانه اشتغال است و باید هم همین باشد چرا باید پروانه فروشی کند ؟
اینها واقعیتهای تلخی هستند که باید مورد توجه وزیر محترم راه و شهرسازی و کمیسیون محترم عمران مجلس قرار گیرد .
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۱ مهر ۱۳۹۷
۴ سال زمان برای بررسی اصلاح قانون نظام مهندسی کافی نیست ؟
آیا میدانیدمشارکت آنها در انتخابات نظام پزشکی چنددرصد است؟
▪️ماده ۷ مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران»، با وضع ممنوعیت برای کارکنان کلیه واحدهای زیرمجموعه شهرداری تهران در استفاده از صلاحیتهای مندرج در پروانه سازمان نظام مهندسی ساختمان خود در شهر تهران، درصدد رفع این موقعیت دارای تعارض منافع بوده است.
▪️در اجرای این ماده از مصوبه، شهرداری تهران اقدام به مسدود کردن امکان درج نام مهندسان شاغل در شهرداری تهران در سامانه شهرسازی نمود.
▪️با شکایت برخی از مهندسان شاغل در شهرداری به دیوان عدالت اداری، شعبه ۶ دیوان عدالت اداری رای به استمرار اجرای مصوبه و تایید ممنوعیت ایجادشده و شعبه ۱۲ دیوان رای به توقف موقت اجرای آن داده است
▪️باتوجهبه تعارض احکام دو شعبه دیوان، ضروری است هیئت عمومی دیوان به فوریت مسئله را رسیدگی نماید.
▪️پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با تصویب ماده ۷ مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهر تهران» و پیگیری اجرای آن از طریق ممنوعیت درج نام مهندسان شاغل در شهرداری در سامانه شهرسازی، پیشگام مدیریت یکی از مهمترین موقعیتهای تعارض منافع در شهرداریهای کشور شده است.
⚠️اکنون نوبت جامعه مدنی، رسانهها، تشکلهای تخصصی و جامعه مهندسان به ویژه مهندسان غیرشاغل در نهادهای عمومی و دولتی است که بر ضرورت ممنوعیت استفاده مهندسان شاغل در شهرداری از پروانه نظام مهندسیشان به عنوان راهکاری برای رفع یک موقعیت دارای تعارض منافع استدلال کنند.
▪️امیدوارم با تایید ممنوعیت ایجادشده توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، رای این هیئت همسو با مصوبه شورا صادر شود و مدیریت موقعیتهای تعارض منافع در کشور که در مراحل آغازین شکلگیری خود قرار دارد، با رای مثبت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به مصوبه شورای شهر تهران در خصوص «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران »، تثبیت و نهادینه شود.
پزشک ها ده برابر مهندس ها حقوق می گیرند.
مهندس حتی ۱درصد سود ساختمان را با این همه مسئولیت ندارد،چرا وزارت راه و شهرسازی فقط دوست دارد بگوید مهندس با پروانه داریم.
بیکاری مهندس ها هر سال بیشتر، بیشتر می شود.
چرا کانون رسمی دادگستری بر اساس ظرفیت استان ازمون می گیرد ،اما نظام مهندسی اینطور نیست ، چرا وزارت راه و شهرسازی ظرفیت هر استان را توجه نمی کنند .
بد نیست در گرفتن کار و کسب درآمد؛حداقل شان و منزلت خودتون رو هم به عنوان مهندس حفظ کنید...متاسفانه برخی همکاران برای گرفتن کار مجری سرساختمانهای در حال تخریب می روند و به مالکین میگن ؛مجری به قیمت نمی خوایند؟؟(البته منظور از به قیمت پایین تر از نصف تعرفه های موجود هست).والا به خدا کارگران ساده هم می ایستند سر خیابان محسنی و دروازه تهران و... تا مالکین برن دنبالشون.این سبکی اش رو دیگه ندیده بودیم.
برابر ابلاغیه های وزارت راه و شهرسازی و شیوه نامه انتخابات نظام مهندسی ساختمان، اعضای هیات مدیره و شورای انتظامی (بازرسین فعلی تا پایان دوره شان معاف اند) باید پروانه اشتغال خود را تحویل اداره کل راه و شهرسازی استان بدهند.
✅ تا الان که سه ماه از شروع دوره جدید می گذرد کدام یک از اعضای محترم هیات مدیره پروانه خود را تحویل داده اند؟
#تحویل_پروانه
#حیثیت_مهندسی
#قانون
#هیات_مدیره
قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
مصوبات
مقرر گردید وفق بخشنامه وزارت محترم راه وشهرسازی ضریب کاهش ظرفیت برای مهندسین مکانیک دارای صلاحیت نظارت و بازرسی از لحاظ گردد. بدیهی است که چنانچه مهندسین مذکور از صلاحیت نظارت و بازرسی گاز استفاده نکنند شامل کاهش ظرفیت نخواهند شد.
مقرر گردید با عنایت به بخشنامه وزارت محترم راه و شهرسازی موضوع تعارض منافع بصورت کلی در بخش بررسی و سپس جهت بررسی نهانی به هیأت 4 نفره گزارش شود.
برابر ابلاغیه های وزارت راه و شهرسازی و شیوه نامه انتخابات نظام مهندسی ساختمان، اعضای هیات مدیره و شورای انتظامی (بازرسین فعلی تا پایان دوره شان معاف اند) باید پروانه اشتغال خود را تحویل اداره کل راه و شهرسازی استان بدهند.
✅ تا الان که سه ماه از شروع دوره جدید می گذرد کدام یک از اعضای محترم هیات مدیره پروانه خود را تحویل داده اند؟
#تحویل_پروانه
#حیثیت_مهندسی
#قانون
#هیات_مدیره
پس مشکل آخوندی نبوده!
باید مشکل را از راه سازمان ها برداشت تا تغییری حاصل بشه.
طبق تجربه ١٢سال مدير مسئول دفتر مهندسي و ٦سال مدير عامل شركتهاي ناظران حقوقي عرض ميكنم
تنها دليل مشخصي كه دفاتر مهندسي براي جذب كار اقدام به تخفيف هاي غير منطقي ميكنن اين هست كه عموما از ماليات معاف ميشوند و عموما طبق قانون ميبايست شخص مهندس پاسخگوي ماليات خود باشد
در حاليكه شركتها در شيوه ارجاع حقوقي ميبايست ماليات كل اعضا و شركت را پرداخت كنن و ناچار هستن تخفيف ندهند يا خيلي كمتر تخفيف ميدهند
متاسفانه بعد از حذف طرح ارجاع و ورود دلالان به اين وادي بعضي از شركتها براي بقا مجبور شدن با روند بازار پيش بروند ولي اكثرا بخاطر شرايط و همراهي نكردن با دلالها يا پرونده قبول نكردن و يا اقدام به خروج اعضا كردن
اميدوارم به روزي برسيم كه مهندسي و تعهد كاري دغدغه اصلي مون باشه.
دو تا حكم مفسد اقتصادي براي مهندسين صادر ميشد همه ماستاشون رو كيسه ميكردن
البته طبق قانون همين الان ميشه از كساني كه باعث وهن حرفه مهندسي ميشن شكايت كرد و منجر به تعليق و ابطال پروانه شخص شد
چرا كه يكي از كارهاي موهن در هر حرفه طبق قانون اخلاق حرفه اي
تخفيف هاي خارج از عرفه
مشكل اينجاست كه كسي رو كه با تخفيف امضا ميكنه سوال ميكني دليلش اوضاع بد اقتصاديش هست و ضمنا ميگه قرار نيست بازديد كنم چون هرچقدر پول بدي آش ميخوري
اصلا به مسيوليت خود واقف نيستن فقط همون پول براشون مهمه
سه تا كار ميزنن پول يك كار ميگيرن ولي امثال من فقط همون يك كار رو تعرفه قبول ميكنيم و وقت بازديد هم ميزاريم
متاسفانه علی رغم تعیین اعضاء کمیسیون های مهمی چون اموزش و رفاه ، هنوز جلسه نداشته و کار خود را اغاز نکرده است نتیجه این اختلافات را در انتخابات شورای مرکزی شاهد بودیم استان تهران با نزدیک به یک چهارم اعضاء کل کشور شایسته نتیجه بهتری بود.
وارد پنجمین ماه از سال ۹۸ شده ایم و متاسفانه هنوز تعرفه خدمات مهندسی این سال اعلام نشده است !
پاسخگوی ظلمی که به اعضاء نظام مهندسی می رود( با توجه به تورم افسارگسیخته که هروز شاهد افزایش قیمتها هستیم ) کیست!!؟
جناب اقای مهندس اسلامی وزیر محترم راه و شهرسازی، جناب اقای دکتر مازیار حسینی
معاونت محترم مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و جناب اقای مهندس رجبی ریاست محترم شورای مرکزی بداد مهندسان برسید!
والله قسم همه ما در گناه این ظلمی که به این قشر بی پناه می رود شریک هستیم
مردم در پرداخت تعرفه های ابلاغی مشکلی ندارند با بداخلاقی بعضی همکاران در طلب مبلغ مازاد بر تعرفه مشکل دارند که در این گناه همه ما بدلیل تاخیر در ابلاغ بموقع خدمات مهندسی شریک هستیم.
همه صنوف با بالا رفتن قیمتها سهم خود را دریافت میکنند بجز مهندسان!!!!
عاجزانه استدعا دارم منتظر تعیین مبانی قیمت گذاری نمانید و علی الحساب حداقلی ۲۵ درصدی را اعلام کنید.
توقع ارائه خدمات و مسئولیت در حد مرسدس بنز
و انتظار کیفیت خدمات مهندسی، توهمی بی پایان.
طبق قانون مصوب مجلس ، سازمان نظام مهندسی موظف به ارجاع مناسب کار می باشد .
آیا ارجاع کار نظارت به کارمندان دولتی و همکاران محترم بالای 70 سال سن ، ارجاع مناسب می باشد !؟
چگونه یک کارمند تمام وقت می تواند نظارت کافی و به موقع داشته باشد ؟
جواب : فقط از طریق تلگرام و واتساپ !
چگونه همکار محترم بالای 70 سال می تواند ده طبقه ساختمان با راه پله تک آجره را بالا برود ؟ یا روی سقف تیرچه و بلوک راه برود !؟
جواب : نمی تواند !
اینکه سازمان یک ناظر مشخص ( با اختیارات نامحدود و بدون حق تعویض ) برای مالک انتخاب نمایید اشتباه محرز است . این اختیارات حتی برای قاضی دادگاه هم وجود ندارد شما می توانید تقاضای تجدید نظر ( تعویض ) قاضی نمایید . این روش ارجاع باعث گسترش روز افزون فساد که همگان شاهد آن هستند گردیده است .
اصلاح این سه مورد می تواند بخش زیادی از مشکلات جامعه مهندسی را بکاهد ، دلیل دیگر اینکه اکثر کارمندان و بازنشستگان دلیل شرکتهایی صوری و کاغذی هستند وگرنه مهندسی که تنها راه امرار معاش او پروانه اشتغال است و باید هم همین باشد چرا باید پروانه فروشی کند ؟
اینها واقعیتهای تلخی هستند که باید مورد توجه وزیر محترم راه و شهرسازی و کمیسیون محترم عمران مجلس قرار گیرد .