به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، علی نیکسرشت در نشست چهار جانبه با حضور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای و معاون عمرانی فرمانداری شهرستان بجنورد اظهار داشت: در کیفیت آب سه آیتم فیزیکی ( رنگ، بو و طعم )، میکروبی و شیمیایی ( املاح موجود در آب) مطرح است و آبی را گوارا میگویند که در آن مواد اضافی وجود نداشته باشد.
وی افزود: با توجه به نظارت دقیق این دانشگاه بر آبهای توزیع شده توسط شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی مدعی هستیم که آب شرب استان هیچ گونه مشکلی از نظر شیمایی، فیزیکی و خصوصاً میکروبی ندارد اما سختی آب در این استان که متأثر از جغرافیای محیط است کمی بالاست و هیچ ارتباطی بین سختی آب با سنگ کلیه که اکثر هم استانیها نگران آن هستند وجود ندارد.
نیکسرشت اظهار داشت: به دلیل اینکه استفاده از دستگاههای تصفیه آب تمام املاح موجود در آب، حتی املاحی مانند ید و فلوراید که برای سلامتی انسان مفید است، را حذف میکند، استفاده از آن توصیه نمیشود.
وی تصریح کرد: در شهر بجنورد بهترین گزینه برای کسانی که میخواهند از آب مطلوبتری برای شرب استفاده کنند، برداشت آب از شیرهای برداشت آب شرکت آب و فاضلاب استان که در دو نقطه شهر وجود دارد، است که آب این شیرها از چاههای منطقه ارکان که دارای کیفیت مناسب، سختی بسیار پایین و ید و فلوراید در حد استاندارد است، تامین میشود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز با اشاره به وظایف این شرکت گفت: به طور کلی مدیریت منابع آبی در استان بر عهده شرکت آب منطقه ای بوده که تأمین منابع آب شرب و قرار دادن آن در اختیار شرکتهای آب و فاضلاب نیز جزو این وظایف است.
علیرضا عامری اظهار داشت: کیفیت آب شرب هر منطقهای متأثر از نوع خاک آن منطقه است که باعث میشود آب در مسیر خود تا رسیدن به حفرههای زیر زمینی موادی را در خود حل کرده و با خود داشته باشد که باعث سنگینی یا سبکی آب میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: در مجموع 18 شهر استان، 17 شهر از منابع زیر زمینی و فقط یک شهر از منابع سطحی آب مشروب میشوند.
سید ابراهیم علوی تصریح کرد: در استان 94 حلقه چاه، پنج دهنه چشمه و پنج دهنه قنات در اختیار شرکت آب و فاضلاب شهری است که از این تعداد فقط 84 حلقه چاه، دو دهنه قنات و دو دهنه چشمه در حال بهره برداری بوده و توان تولید آب شرب در استان با تمام پتانسیل 1450 لیتر در ثانیه است و در تراز آبی استان فقط 3/2درصد از کل آب استان در اختیار این شرکت برای توزیع بین مشترکان است و 130 هزار مشترک آب در استان وجود دارد که از این میزان بهرهمند میشوند.
وی در مورد کیفیت آب شرب در خراسان شمالی نیز گفت: برای آب استانداردهایی تعریف شده و آبها را در سه بازه طبقه بندی کردهاند که عبارتند از آبهای غیر مجاز، آبهای مجاز و آبهای مطلوب که آب شرب استان در شهرها در بازه آبهای مجاز قرار دارد و به این معنی است که آب کیفیت شرب و بهداشت را دارا و هیچ چیز منفی برای استفاده از آن وجود ندارد.
معاون عمرانی فرمانداری شهرستان بجنورد نیز گفت: در کیفیت آب بحث نوع خاک و کیفیت منابع باید در نظر گرفته شود که خوشبختانه در شهر بجنورد ارتقاء کیفیت آب به سوی آب مطلوب در حال پیگیری است.
محمد شکری اظهار داشت: نمونه بارز آن انتقال آب سد شیرین دره به شهر بجنورد است و اختصاص 30 درصد از کل هزینههای شهر بجنورد به بحث آب بیانگر این واقعیت است.
وی بر فرهنگ سازی مناسب در بحث صرفه جویی و جداسازی آب شرب از فضای سبز تاکید کرد./ر