به گزارش باشگاه خبرنگاران؛در نشریۀ British Medical، مطالعه ای منتشر شده است که به تأثیر احساسات بر قدرت باروری میپردازد. این مطالعه نشان میدهد که نگرانی یا افسردگی زنان پیش از اقدام دارویی تأثیری بر احتمال بارداری آنها ندارد. مؤلفان این مطالعه اعلام کرده اند که: "نتایج این مطالعه باید زنان و پزشکان را خاطر جمع کند: دلواپسی های حسی متأثر از مشکلات باروری یا دیگر اتفافات زندگی که طی دورۀ درمان رخ میدهند، شانس باردار شدن را به خطر نمیاندازند."
تأثیر نگرانی و افسردگی بر باروری: تحقیقی که این امر را تأیید نمیکند
محققان دیگر این نتیجه گیری را رد میکنند یا آن را بیش از حد قاطع توصیف میکنند. در واقع، تا به امروز، مطالعات در این زمینه مسئولیت مشکل در بارداری را بر عهدۀ مسائل عاطفی و حسی میدانستند. در واقع محققان از مادران پرسیده اند که آیا در آن لحظه احساس نگرانی یا افسردگی دارند یا نه. این روشی است برای تخمین وضعیت روحی مادران در روزهای گذشته و روزهای آینده، اما این روش مسلماً معیار چندان دقیقی نیست.
نگرانی و افسردگی با باردار شدن در تضاد هستند
باید خاطر نشان کنیم که گرچه بنابر این تحقیق، نگرانی و افسردگی تأثیری بر موفقیت یک سیکل بارداری ندارد، اما بنابر نظر همان محققان همچنان عوامل مهمی برای مادر شدن وجود دارد. مسیری که والدین باید دنبال کنند، ملزم کننده و استرس زاست. اگر آنها هنوز نگران یا افسرده هستند، احتمال عدم موفقیت آنها و نتیجه نگرفتن شان بیشتر است. به همین علت است که کیفیت زندگی و وضعیت روحی کسانی که میخواهند بچه دار شوند، مهم است./ع