محققان یک شرکت دانش بنیان برای اولین بار در کشور موفق به تولید دستگاهی جهت تشخیص بیماری‌های عفونی و ویروس‌ها در کمتر از یک ساعت شده اند.

علیرضا بیات، مدیرفنی یک شرکت دانش بنیان با اشاره به دستگاه تشخیص همزمان ۲۰ نوع ویروس در بدن گفت: این یک دستگاه تشخیص بر بالین بیمار بوده و تست پی‌سی‌آر را در کمتر از یک ساعت بر پایه تکنولوژی فناوری آزمایشگاه روی تراشه (Lab-on-a-chip) انجام می‌دهد. این فناوری قادر است به سرعت و دقت چندین بیماری عفونی را تشخیص دهد.

او افزود: مزیت دستگاه ما نسبت به دیگر دستگاه‌ها این است که این تست‌ها شخصی سازی شده اند و چون از فناوری آزمایشگاه بر روی تراشه استفاده کرده‌ایم، نتیجه تست پی‌سی‌آر را در کمترین زمان ممکن مشخص می‌کند. هم مرحله خالص سازی دی‌ان‌ای و هم مرحله تکثیر دی‌ان‌ای روی تراشه همزمان با هم انجام می شود. 

بیات تصریح کرد: ما روی ویروس‌های تنفسی و گوارشی کار می‌کنیم و تراشه‌های ما قادر هستند ۲۰ تایپ ویروس را مثل کرونای آلفا، کرونای بتا، کرونای اومیکرون و آنفولانزا همزمان شناسایی کند. همچنین انجام تست ایدز و ویروس‌های مقاربتی با این دستگاه امکان پذیر است.

مدیرفنی این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور، ساخت محصول را شروع کرده و در سال ۱۴۰۱ تست‌های صحت سنجی برای ویروس کرونا جواب داد؛ اما با فروکش کردن کرونا از این دستگاه برای شناسایی سایر ویروس‌ها استفاده کردیم. دقت شناسایی عفونت و ویروس در این دستگاه و این فناوری بالای ۹۰ درصد بوده و قالب‌ها یک بار مصرف هستند.

او بیان کرد: این محصول مشابه داخلی نداشته؛ اما دارای نمونه‌های خارجی است. تفاوت نمونه خارجی با دستگاه تولید شرکت ما این است که در نمونه‌های خارجی، جواب تست‌ها بین ۴ تا ۵ روز زمان می‌برد. قیمت این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه آمریکایی و آلمانی‌ها حداقل یک سوم کمتر بوده، اما از نظر کیفیت کاملا برابری کرده و می‌توان گفت بالاتر از آن نیز است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار