نماينده دائم ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: جمهوري اسلامي ايران متعهد به همه مسئوليت‌هايش است، از توسعه مناسباتش با همه کشورهاي صلح دوست جهان استقبال مي‌نمايد و هرگونه تجاوز و تهديد که موجد بي‌ثباتي و جنگ است را رد مي‌کند

به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران،به نقل از ايران هسته اي علي‌اصغر سلطانيه در سخناني در شوراي حكام در مورد ترور دانشمندان هسته ای كشورمان اظهار كرد: در تاريخ 11 ژانويه 2012 مصطفي احمدي روشن، يک دانشمند هسته ای ايران، توسط گروه‌هاي تروريستي وابسته به سرويس‌هاي اطلاعاتي کشورهاي معيني، به قتل رسيد. بنابراين جامعه بين‌المللي يکبار ديگر شاهد پديده زشت تروريسم و به قتل رساندن دانشمندان و دانشگاهيان در تخلف آشکار از همه اصول بشردوستانه، روح منشور سازمان ملل، اساسنامه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و حقوق بين‌الملل بود. وي پنجمين دانشمند ايراني است که هدف حملات تروريستي قرار گرفت.

وي افزود: بدون ترديد، انتشار اسامي داشمندان هسته ای ايران و قرار گرفتن اين اسامي در فهرست قطعنامه‌ها و تحريم‌هاي غيرقانوني اتحاديه اروپا و شوراي امنيت سازمان ملل، موجب قرار گرفتن اين دانشمندان به عنوان اهداف حملات تروريستي بوده‌ است؛ لذا اتخاذ اقدامات ضروري فوري به منظور جلوگيري از تکرار چنين رويدادي در هر نقطه از جهان به ويژه در کشورهاي در حال توسعه که دانشمندان‌شان به عنوان اساس عمده و منابع ارزشمند براي توسعه پايدار و شکوفايي محسوب مي‌شوند، از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.

وي گفت: در اين راستا، من از شوراي حکام و نيز کنفرانس عمومي آتي آژانس بين المللي انرژي اتمي مي‌خواهم به منظور ممانعت از اين پديده زشت يعني حملات تروريستي عليه دانشمندان و دانشگاهيان، ضمن ابراز انزجار از چنين جنايت شوم و خشونت‌باري، به موضوع مذکور توجه نموده و اقدامات ملموسي که متعاقبا توسط آزانس و کشورهاي عضو آن به مورد اجرا گذاشته شود را اتخاذ کنند.

وي ادامه داد: من همچنين مايلم از تک تک کشورهاي عضو عدم تعهد شاخه وين، صميمانه براي ابراز تسليت و همدردي ارزشمندشان با خانواده شهيد احمدي روشن، و مردم و دولت جمهوري اسلامي ايران تشکر کنم. از ساير کشورهاي عضو نيز انتظار مي‌رفت در مورد اين موضوع مهم مرتبط با روح و مفاد اساسنامه آژانس، سکوت اختيار ننمايند.

سفير و نماينده دائم کشورمان نزد آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنين در سخنراني ديگري با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در مورد انرژي هسته ای و سلاح‌هاي هسته ای که در جمع رييس و مقامات سازمان انرژي اتمي ايران و دانشمندان هسته ای در تاريخ 19 فوريه 2012 ايراد شده است، خاطرنشان كرد: حمايت ارزشمند بيش از يکصد کشور جنبش عدم تعهد براي حدود يک دهه از موضوع هسته ای ايران يک پيام دارد؛ کشورهاي در حال توسعه، حق مسلم براي استفاده از علوم و فناوري از جمله انرژي هسته ای براي مقاصد صلح‌آميز دارند و عصر آپارتايد، استعمار و انحصارطلبي به سر رسيده است. در اين چهار چوب مفتخرم از همه اعضاي خانواده جنبش عدم تعهد براي حمايت اساسي انعکاس يافته در سخنراني که توسط بردار گرامي‌ام يعني خالد شمعا، سفير محترم مصر، قرائت گرديد صميمانه تشکر نمايم.

وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران از همان ابتدا اعتقاد به حل و فصل اختلافات از طريق مشارکت و همکاري سازنده و مذاکرات عادلانه داشته و همواره بر احترام به حقوق همه طرف‌ها و تفوق حقوق اصرار ورزيده است؛ بنابراين جمهوري اسلامي ايران توجه دارد که شناسايي حقوق، مستلزم تحقق صادقانه آن است همان‌طور که اظهار مسووليت در بردارنده تعهد است.

وي گفت: عضويت در سازمان‌هاي بين‌المللي و پذيرش الزامات آن‌ها، با حقوق و مزاياي مناسب، ملازمت دارد. انکار حقوق و امتيازات به منزله به چالش کشيدن دلايل عضويت در اين سازمان‌هاست. هيچ دولتي نمي‌تواند حقوقي را براي خودش در نظر بگيرد و در عين حال، ديگران را از همان حقوق محروم کند و هيچ کشوري نمي‌تواند مسووليت‌هايي را براي ديگران متصور شود در حالي که خود را از اين مسووليت‌ها مبرا مي‌دارد.

سلطانيه گفت: ناگزيرم به کشورهايي که به بهانه ممانعت يا متوقف نمودن فعاليت‌هاي هسته ای ايران به ويژه غني‌سازي اورانيوم، تحريم‌هايي را وضع مي‌کنند پيام روشني بدهم؛ آن‌ها مردم را هدف قرار داده‌اند و نه ماشين‌هاي سانتريفيوژ را، زيرا ايران بيش از نود قطعه سانتريفيوژ را به طور بومي توليد مي‌نمـايد. گزارشـات بازرسان اين اظـهارت مرا تصـديق مي‌کند؛ لذا من از اين کـشورها مي‌خواهم که به مردم‌شان و به جهانيان حقيقت را بگويند.

وي ادامه داد: اجازه دهيد قطعنامه 533 که توسط کنفرانس عمومي آژانس در سال 1990 تصويب شد را به همه يادآوري کنم که به صورت واضح بيان مي‌دارد؛ «هرگونه حمله يا تهديد عليه تاسيسات هسته ای با مقاصد صلح‌آميز نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بين الملل و اساسنامه آژانس است»، « حمله مسلحانه به يک تاسيسات هسته ای مي‌تواند منجر به انتشار راديواکتيو با اثرات شديد درون و وراي مرزهاي دولت هدف حمله گردد»، «تصديق مي‌نمايد که حمله يا تهديد به حمله عليه تاسيسات هسته ای با مقاصد صلح‌آميز مي‌تواند توسعه انرژي هسته ای را در معرض خطر قرار دهد»، «تصديق مي‌نمايد که حمله مسلحانه يا تهديد به حمله مسلحانه عليه تاسيسات هسته ای تحت پادمان، اعم از فعال يا در حال ساخت، شرايطي را ايجاد مي‌کند که شوراي امنيت سازمان ملل براساس مقررات منشور ملل متحد بايستي سريعا اقدام نمايد.»

وي هم‌چنين افزود: حمله اسرائيل به راکتور عراق را يادآوري مي‌کنم که براساس قطعنامه سال 1982 منجر به تعليق حقوق و مزاياي عضويت اسرائيل آژانس شد، هرچند ايالات متحده تهديد کرده بود– که البته تنها يک بلوف بود – که چنانچه قطعنامه‌اي عليه اسرائيل تصويب شود، از عضويت آژانس خارج خواهد شد. جهان امروزه شاهد است که رژيم صهيونيستي اسرائيل، مکررا تهديد به حمله عليه تاسيسات هسته ای مي‌کند که به صورت کاملا واضحي نقض قطعنامه مذکور است. موضع اخير رژيم صهيونيستي – مبني بر اين‌که هر چه مايل است انجام خواهد داد - اين فرضيه را ثابت مي‌کند که آن رژيم تمام تعهدات بين‌المللي را به چالش کشانده و درخواست‌هاي متحدينش از جمله ايالات متحده، يعني حاميش، که در دهه‌هاي گذشته به هر قيمتي و به هزينه دشمني با بسياري کشورها، جهان اسلام، و ايجاد تنفر از آمريکايي‌ها، از اسرائيل حمايت کرده است، را ناديده گرفته و بدان‌ها بي‌توجهي مي‌کند. سکوت اعضاي آژانس، به ويژه شوراي حکام اعتبار آژانس را خدشه‌دار مي‌نمايد. عدم اقدام از سوي شوراي امنيت ملل متحد براساس بند 3 اين قطعنامه عدم توانمندي در پيشگيري از درگيري به وسيله متوقف نمودن تهديدات عليه صلح و امنيت را نشان مي‌دهد. حمله عليه تاسيسات هسته ای تحت پادمان يک عضو معاهده منع اشاعه هسته ای توسط يک غيرعضو، ناگزير به فروپاشي معاهده منجر خواهد گرديد. در اين چارچوب، از دولت‌هاي عضو آژانس مي‌خواهم که نقض قطعنامه آژانس را محکوم نمايند و از مديرکل بخواهند که براساس قطعنامه مزبور، هرگونه تحول در اين زمينه را به کنفرانس عمومي بعدي و شوراي امنيت ملل متحد گزارش نمايد./پ2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار