ماده نيتريت که به منظور ايجاد رنگ خوب در بيشتر غذاهاي آماده استفاده مي شود، يكي از علل مهم ايجاد سرطان معده است.

ناصر ابراهيمي درياني، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران و فوق تخصص گوارش وكبد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سرطان معده شايع ترين سرطان دستگاه گوارش در ايران است كه در مردان و سنين بالاي 45 سال شيوع بيشتري دارد.
اين متخصص گفت: معمولا علامت اوليه سرطان معده سيري زودرس است كه گاهي با درد همراه است و بي اشتهايي، كاهش وزن، كم خوني، خونريزي معده و احساس گير كردن غذا بر سر معده بروز مي کند.
وي با بيان اينكه تغذيه نامناسب يكي از علت هاي ايجاد سرطان است افزود: تحقيقات نشان مي دهد كه ماده اي به نام نيترات بعد از خوردن در معده تبديل به نيتروزامين مي شود كه ماده اي سرطان زا است و در اكثر غذاهايي كه داراي مواد افزودني نگهدارنده هستند بكار برده مي شود.
ابراهيمي درياني گفت: شيوع سرطان معده در نواحي درياي خزر و اردبيل بيش از حد معمول بوده كه علت آن وجود مقادير زياد نيتريت در آب يا خاك اين مناطق است.
وي تصريح كرد: مصرف زياد ترشيجات و گوشت هايي كه به صورت ذغالي پخته شده باشند توصيه نمي شود و مي توان با خوردن سبزيجات و ميوه جات تازه كه حاوي ويتامين c هستند از سرطان معده پيشگيري كرد.
اين متخصص ادامه داد: پوليپ معده، گاستريك آتروفي (تازه شدن جدار معده)، انجام عمل جراحي معده، ژنتيك و وجود بعضي ميكروب ها در دستگاه گوارش از ديگر عوامل خطر ساز براي سرطان معده هستند.
وي افزود: متاسفانه در ايران از روش غربالگري براي تشخيص سرطان معده استفاده نمي شود و بيماري معمولا در مراحل اوليه درمان نمي شود كه اين ممكن است باعث گسترش سرطان به داخل حفره شكم، كبد يا غدد لنفاوي شود و كار در مان را سخت يا غير ممكن سازد.
ابراهيمي درياني خاطر نشان كرد: اگر فردي علائم سرطان معده را در خود مشاهده كند و يا سابقه اين بيماري در بستگان درجه يك او وجود داشته باشد بايد براي انجام آندوسكوپي و نمونه برداري جهت تشخيص به موقع سرطان به پزشك مراجعه كنند./ط
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.