پزشكان دارای پروانه دائم مطب می توانند وارد سیستم طرح پزشك خانواده در شهرها شوند و 500 تا 2500 نفر را تحت پوشش بگیرند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ،دکتر محمد شریعتی قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب، گفت: پرداختی پزشكان خانواده با مكانیسم سرانه ای از طرف بیمه ها انجام می شود. یعنی هر پزشكی كه جمعیت تحت پوشش آن بیشتر باشد با احتساب نوع جمعیت تحت پوشش نظیر مادران باردار، کودکان زیر 5 سال و افراد بالای 60 سال سرانه بیشتری دریافت می كند.
وی با اشاره به اینکه در ارائه خدمات سطح دو و سه این برنامه 90 درصد مبلغ ویزیت توسط بخش خصوصی و 100 درصد بخش دولتی توسط دولت به پزشک پرداخت می شود، خاطر نشان کرد: این امر باعث می شود كه پزشك متخصص بر اساس استانداردهای جهانی برای تشخیص و درمان یك بیمار وقت بگذارد و پزشكان متخصص در صورتی كه استانداردهای ویزیت را رعایت كنند، این رقم را دریافت می كنند.
وی افزود: با اجرای این برنامه در صورت تشخیص پزشك خانواده، بیمار به پزشك متخصص ارجاع داده می شود و از سوی دیگر میزان پرداختی بیماران به پزشك متخصص و حتی بابت بستری در بیمارستان نیز به طور چشمگیری كاهش می یابد.
شریعتی گفت: خدمات سطح یک پزشک خانواده که از سال آینده در شهرهای بالای 20 هزار نفر کشور اجرایی خواهد شد به طور رایگان ارائه می شود.
وی اظهار داشت: برنامه پزشك خانواده شهری دارای مزایای زیادی از جمله افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، كاهش پرداخت ها از جیب مردم، ارتقای سطح سلامت مردم و رضایتمندی از خدمات را در بردارد.
وی با بیان اینكه ایران جزء اولین كشورها درمنطقه است كه طرح پزشك خانواده شهری را اجرا می كند، افزود: سیستم ارجاع و یا طرح پزشك خانواده دارای سابقه 70 ساله است و تمامی كشورهای پیشرفته این سیستم را اجرا كرده اند.
رییس ستاد اجرایی كشوری برنامه پزشك خانواده ،گفت: اجرای برنامه پزشك خانواده در شهرها جزو تعهداتی است كه باید تا پایان برنامه پنجم توسعه دركل كشور توسعه یابد اما به دستور رییس جمهور بناست این برنامه در كمتر از دو سال در سطح كشور عملياتي شود./ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار