به گزارش سرويس علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر جعفر بوالهری، در آستانه برگزاری همایش «نشاط اجتماعی و سلامت»، گفت: نشاط اجتماعی و سلامت ارتباط غیر مستقیمی با یکدیگر دارند و تحقیقات متعدد ثابت کردهاند که هر چه میزان استرس، تنش، افسردگی و نگرانی در سطح خانوادهها و جامعه افزایش یابد، نشاط اجتماعی رو به کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به شرایط جامعه وضعیت نشاط اجتماعی را در ایران در مرز هشدار و بحران عنوان و اظهار کرد: به طور واضحی میزان استرس و اضطراب در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی بالاست و عوامل تهدیدکننده اجتماعی از قبیل مشکلات شغلی، مشکلات اقتصادی، مشکلات حمل و نقل، آلودگیها و غیره به طور روزمره یا مردم در تماس هستند و میزان نگرانیهای آنان را افزایش میدهند. از سوی دیگر متأسفانه مراقبت و حمایتهای فردی و اجتماعی کافی و توانمندسازی افراد آسیب دیده روانی وجود ندارد که این موضوع صدمات و آسیبهای کاهش نشاط اجتماعی بر سلامت مردم جامعه را دو چندان کرده است.
این متخصص روانشناسی، شیوع افسردگی و اضطراب و بیماریهای ناشی از آنها، روی آوردن به سوء مصرف مواد مخدر، دارو و مشروبات الکلی، کاهش سطح سلامت روانی و اجتماعی و فقدان حمایتهای جدی از آسیبدیدگان را از جمله مهمترین تهدیدهای فعلی جامعه در حوزه سلامت و نشاط اجتماعی عنوان کرد.
وی در پایان با تأکید بر خدمات همکاری بین بخشی و فرابخشی دستگاههای مسؤول و متولی حوزههای سلامت، اجتماعی، جوانان، اقتصاد و غیره، عنوان کرد: از نظر قانونی وظایف هر یک از دستگاهها در حوزه سلامت اجتماعی مشخص است اما بدون تردید هیچ یک از این نهادهای مسؤول به تنهایی ابزار و اعتبارات کافی برای مدیریت و کنترل این حوزه را ندارد بنابراین، مدیریت و ارتقای سلامت و نشاط اجتماعی در گروه همکاری نزدیک و جدی این دستگاهها با یکدیگر است./ع