به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ به طور متوسط ميوه ها به مقدار قابل توجهى سرشار از كلسيم، فسفر، سديم، پتاسيم، منيزيم و آهن بوده و براى تأمين، رشد و استحكام پوست و مو بسيار مؤثر و سودمند هستند و انواع ويتامين ها را به بدن مى رسانند. انسان مى تواند با مصرف ميوه ها مقدارى از كمبود غذايى خود راتأمين كنند، زيرا تركيبات غذايى كه براى بدن لازم است، كم و بيش در ساختمان ميوه ها به كار رفته اند. همچنين مصرف مداوم ميوه ها به دليل داشتن آب، قندها، چربى ها، پروتئين ها، اسيدهاى آمينه، ويتامين ها و... در پيشگيرى از بيمارى هاى مختلف خصوصاً بيمارى هاى پوست و مو مانند ريزش مو و حتى درخشندگى، استحكام و رشد و نمو موها نقش چشمگيرى را ايفا مى كنند و حالت طراوت و زيبايى را به پوست و مو مى دهند، با توجه به اين كه علت اصلى ريزش مو در افراد، كمبود ويتامين، پروتئين و املاح معدنى است، بنابراين عدم مصرف ميوه ها و سبزى ها صدمات جبران ناپذيرى را بر جاى مى گذارد.
دكتر «مسعود داوودى» محقق پوست و مو در اين زمينه معتقد است: اصولاً ميوه ها و سبزى هاى تازه انواع و اقسام ويتامين ها و موادمعدنى را به بدن مى رسانند و از آن جا كه وجود اين مواد در سلامت پوست و مو مؤثرند، بنابراين خوردن ميوه ها مى تواند در سلامت و شادابى پوست و مو نقش مهمى را ايفا كنند. همچنين ويتامين هاى CوE موجود در ميوه ها به دليل داشتن خواص آنتى اكسيدانى، فرآيندهاى تخريبى موجود در پوست و مو را تاحدودى كاهش مى دهد و پوست و مو در اثر عوامل آسيب رسان بيرونى همچون آفتاب، داروها و سن و تغيير و تحولات موجود آسيب پذير خواهند بود.
وى معتقد است: افراد فقط با مصرف و خوردن ميوه هاى تازه مى توانند ويتامين هاى موجود در آن ها را جذب كنند و از تخريب و ريزش مو جلوگيرى نمايند، اين در حالى است كه عصاره آن ها و ماليدن آنها روى موى سر به دليل عدم جذب فايده اى ندارد و حتى كرم هاى گياهى نيز مى توانند باعث لطافت و مرطوب كنندگى پوست و مو شوند ولى باعث سلامت پوست و مو نمى شوند و موخوره ها را نيز از بين نمى برد.
دكتر «غلامحسين غفارپور» متخصص پوست و مو نيز معتقد است: ماليدن و خوردن ميوه ها تفاوت چندانى در سلامت و رشد موها ندارد، فقط تاحدودى مى توانند پروتئين ها را به موها برسانند به عنوان مثال وجود ماده پروتئينى در گياه سويا باعث درخشندگى موها مى شود ولى باعث استحكام موها نمى شود.
همچنين موادى همچون روغن بادام شيرين به عنوان مرطوب كننده موها نقش مفيدى داشته ولى باعث سلامت موها نمى شود و موخوره ها را نيز از بين نمى برد.
«ميترا روزبهانى» متخصص تغذيه در اين زمينه مى گويد: ميوه ها و سبزى ها به دليل داشتن ويتامين ها و مواد معدنى نقش مهمى را در رشد و حفظ موها دارد، همچنين غذاهايى مانند نان و برنج كه منابع قوى ويتامين B هستند مركباتى همچون كيوى كه منابع غنى ويتامين C هستند، نيز در رشد و نمو موها تأثير بسزايى دارند. وى معتقد است: عنصر روى نيز كه در موادى همچون گوشت قرمز و منابع پروتئينى يافت مى شود از جمله عناصرى است كه باعث استحكام موها شده و از ريزش مو جلوگيرى مى كند، همچنين كمبود آهن كه به صورت مخفى خود را نمايان مى سازد باعث خستگى، بى حالى و حتى ريزش موها مى شود بنابراين افراد خصوصاً زنان بايد منابع حاوى آهن همچون گوشت قرمز، جگر، عدس، كشمش را در برنامه غذايى خود بگنجانند و از ويتامين هايى همچون A مانند جگر و ويتامين E مانند دانه هاى روغنى موجود در روغن كبد ماهى در اين زمينه استفاده نمايند.
وى معتقد است: ويتامين بيوتين نيز كه از خانواده ويتامين B است و حتى عنصر سلنيوم در رشد و حفظ موها تأثير بسزايى دارند.
وى مى گويد: مصرف ميوه ها به طور موضعى تأثيرى بر رشد و نمو موها ندارد، زيرا مدت زمان تماس با اين مواد كوتاه است، همچنين شامپوهاى حاوى مواد پروتئينى نيز تأثير مثبتى را بر روى استحكام و رشد موها ندارد، بنابراين توصيه مى شود تا افراد بيشتر خوردن ميوه ها را در برنامه غذايى خود بگنجانند و از ويتامين ها و پروتئين هاى موجود در آن نهايت استفاده را ببرند.
دكتر «مونا بهار» متخصص پوست و مو نيز مى گويد: كمبود مواد غذايى و ميوه ها ازمهمترين علل ريزش مو محسوب مى شود زنانى كه عمدتاً براى پيشگيرى ازچاقى و افزايش وزن از رژيم هاى غلط غذايى كه پايه آن ها براساس مصرف نكردن ميوه ها و غذاهاى سرشار از پروتئين، ويتامين، مواد قندى و نشاسته اى است، عوارضى همچون افزايش ريزش را به دنبال خواهد داشت. همچنين افرادى كه به دليل بيمارى ها مواد غذايى و ميوه هاى كافى به آن ها نمى رسد، بيش از سايرين در معرض ريزش مو قرار مى گيرند. وى معتقد است: افراد براى تقويت موها و جلوگيرى از ريزش مو بايد به مقدار قابل توجهى از ميوه ها، سبزيجات، آب ميوه هاى گوناگون همچون آب (خيار، هلو، انگور و...) استفاده نمايند. نوشيدن سه ليوان آب انگور در شبانه روز براى كسانى كه در بيمارى هستند و براى پيشگيرى از ريزش مو بسيار مفيد و مؤثر است./ح
منبع ماهنامه زيبايي