به گزارش سرویس علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ البته این به آن معنا نیست كه گوشت قرمز هیچگاه نباید مصرف شود، چرا كه مصرف گوشت قرمز 2 یا 3 بار در هفته برای تقویت عضلات قلب ضروری تشخیص داده شده است، اما با توجه به اینكه این نوع گوشت دارای چربی و سموم بسیار مضر برای بدن است مصرف هر روزه آن از سوی پزشكان توصیه نمیشود.
مصرف زیاد گوشت قرمز میتواند عوارض بسیار زیادی را برای افراد در پی آورد كه شایعترین آنها سرطان روده بزرگ است.
غیر از سرطان روده بزرگ، بهنظر میرسد كه مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانكراس (لوزالمعده) را هم افزایش میدهد. سرطان پانكراس یكی از بدخیمترین سرطانهاست و نتایج تحقیقات محققان نشان میدهد كه مصرف فراوان گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان پانكراس را 50درصد و مصرف فراوان گوشت فراوری شده (مانند سوسیس) این خطر را تا 68درصد افزایش میدهد.گوشت قرمز علاوه بر موارد فوق، خطرات دیگری هم دارد. مثلا گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع شده فراوانی است كه وجود آنها یك عامل شناخته شده بیماریهای قلبی محسوب میشود.
از سوی دیگر مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس میشود. در بیماری نقرس، مقدار اسیداوریك خون بالا میرود و رسوب كریستالهای اسیداوریك در مفاصل، باعث درد شدید میشود. اسید اوریك در اثر تجزیه پروتئینها ایجاد میشود.
پزشكان توصیه كردهاند بهمنظور حفظ سلامتی، كاهش وزن و جلوگیری از بروز عوارض قلبی و عروقی و بروز سرطان خطرناك روده، افراد بیشتر از گوشت سفید مانند ماهی و مرغ استفاده كنند.البته محققان در این میان نیز توصیه كردهاند كه گوشت سفید كمتر سرخ شود و بهطور مثال مرغ بیشتر در خورشها یا بهصورت آب پز مصرف شود.
مرغ منبع خیلی خوب پروتئین است و 120گرم آن حدود 70درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده میسازد. همان طور كه میدانید بدن ما انسانها از پروتئین تشكیل شده است و پروتئینها از واحدهای ساختمانیای به نام اسیدآمینه. انسان اسیدآمینههای لازم برای ساخت پروتئینهای بدن خویش را از منابع حیوانی و گیاهی دریافت میكند و با آنها، پروتئین مورد نیاز بدن خود را مورد بازسازی قرار میدهد. افرادی كه میخواهند مقدار چربی غذای خود را كم كنند، میتوانند از گوشت مرغ استفاده كنند.
گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع شده كمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را كاملا جدا كرد.
در كنار مرغ، مصرف گوشت ماهی نیز بهدلیل پایین بودن میزان چربی و كمخطر بودن آن برای قلب و عروق توصیه شده است./ح