به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: در دوران يائسگي و كهنسالي، مصرف امگا 3 باعث به حداقل رساندن تحليل استخواني مي شود كه مهم ترين منابع امگا 3، ماهي هاي چرب و اقيانوسي مانند ماهي سالمون، ماهي تن، ماهي آزاد و شاه ماهي بوده كه در پيشگيري و درمان مشكلات استخواني بسيار مؤثر است.
وي افزود: پوكي استخوان يا استئوپروز يك ناهنجاري استخواني است كه در آن توده استخواني كاهش مي يابد كه افزايش سن، ضعف، شكستگي استخوان ها، خميدگي پشت و كوتاه شدن قد از نشانه هاي ابتلا به اين بيماري است.
به گفته معاني، رعايت رژيم غذايي مناسب، فعاليت ورزشي مناسب، دوري از عوامل تشديد كننده افزايش پوكي استخوان و ارزيابي هاي لازم براي تعيين ميزان تراكم استخواني، بهترين روش براي پيشگيري از پوكي استخوان است.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه تغذيه مناسب از روش هاي مؤثر براي پيشگيري از پوكي استخوان است، گفت: دريافت كافي منابع كلسيم نقش موثري در اجزاي اصلي سازنده استخوان دارد و مواد لبني هم از منابع خوب كلسيم هستند و دركنار مواد لبني، سبزيجات برگ سبز تيره، انواع كلم ها، كنجد، بادام و حبوبات از ديگر منابع كلسيم هستند. /ح