دكتر عماد معصومی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: نوع رژیم غذایی تا حد زیادی تعیین کننده سلامتی و بیماری است و در صورتیکه این رژیم غذایی مطابق با اصول مشخص و تعریف شده ای باشد می توان به یک سلامتی و تندرستی مناسبی دست یافت.
وی با بیان اینکه هرم غذایی یک برنامه مناسب برای داشتن یک تغذیه اصولی است اظهار داشت: افرادی که از یک برنامه مطابق با هرم غذایی پیروی می کنند در مقایسه با دیگران زندگی سالمتری دارند.
معصومی تأکید کرد: در واقع رژیم متعادل با استفاده از هرم غذایی، راهکار بسیار مناسبی برای پیشگیری از بیماری ها، اختلالات و مشکلات جسمی و روحی و روانی است.
وی گفت: میوه ها، سبزی ها، لبنیات، غلات، حبوبات، ماهی، مرغ و گوشت بدون چربی، عناصر اصلی تشکیل دهنده یک هرم غذایی مناسب است.
معصومی یادآور شد: در صورتیکه عناصر و مواد غذایی فوق در رژیم روزانه به صورت متعادل گنجانده شوند در آن صورت رژیم غذایی اصولی متعادل و سالم خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد؛ اختلالات گوارشی، عضلانی، فصلی، استخوانی، پوستی و بسیاری از بیماری ها و اختلالات مزمن و همچنین اختلالات روحی و روانی به ویژه استرس، اضطراب و افسردگی از جمله مهمترین بیماری ها و نارسایی هایی هستند که با استفاده از یک هرم غذایی مناسب می توان خطر ابتلا به آنها را تا حد زیادی کاهش داد.
*دقت کافی در استفاده از هرم غذایی ضروری است
این متخصص تغذیه در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: رژیم غذایی متعادل با استفاده از هرم غذایی می تواند انرژی مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت های روزانه را به درستی فراهم کند.
وی تصریح کرد: اگرچه هرم غذایی و پیروی از آن تضمین کننده یک تغذیه مناسب و اصولی است اما دقت کافی در استفاده از آن بسیار ضروری است.
معصومی افزود: هرم غذایی نشان می دهد که حتی می توان از مواد غذایی همچون چربی و شیرینی ها نیز استفاده کرد.
وی یادآور شد: البته در مصرف چربی ها و شیرینی ها نباید زیاده روی کرد چراکه این دو ماده غذایی با بروز بسیاری از بیماری ها، اختلالات و نارسایی ها به ویژه بیماری های مزمن و خطرناک در ارتباط هستند.
معصومی با اشاره به اینکه تمام عناصر هرم غذایی باید به صورت متعادل مصرف شوند تأکید کرد؛ در بین عناصر هرم غذایی میوه ها و سبزی ها را می توان به میزان بیشتری مصرف کرد چراکه میوه ها و سبزی ها ارزش غذایی بسیار خوبی دارند و خطر بروز اختلال ناشی از آنها در مقایسه با سایر عناصر غذایی بسیار ناچیز است./ح