به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، سر سفره غذا اغلب شنیده اید یا خود گفته اید که این غذا شور یا بی نمک است آیا هیچگاه از خود پرسیده اید که این نمک خوراکی چیست؟ و از چه عنصرهایی تشکیل شده است؟
نمک خوراکی همان سدیم کلرید است که در طبیعت یافت می شود و آن را با فرمول NACL نشان می دهیم، سدیم کلرید از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است که سدیم فلزی نرم و بسیار واکنش پذیر است و از طرف دیگر کلر یک غیر فلز است که به صورت گاز دو اتمی وجود دارد و به نوبه خود بسیار واکنش پذیر است وقتی دو عنصر سدیم و کلر در کنار هم قرار بگیرند با انجام یک واکنش شدید و گرماده ترکیب سفید رنگی به جای می گذارند که نمک خوراکی است.
همه نمک ها از ذره های بارداری تشکیل شده اند که در نتیجه داد و ستد الکترونی به وجود آمده اند، جز سدیم در نمک منجر به افزایش فشار خون می شود که باید مصرف نمک را کاهش داد.
نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین بوده و می تواند سبب ایجاد سرطان شود نمک چه به صورت استخراج شده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراج شده از آب دریا دارای ناخالصی هایی است و مصرف آنها سلامتی ما را به خطر می اندازد به همین دلیل ضرورت دارد این ناخالصی ها طی فرآیند تصفیه از نمک خوراکی جدا شود و نمک از وجود این ناخالصی ها به حد استاندارد و مطلوب برسد و سپس مورد استفاده قرار بگیرد.
در صورت استفاده از نمک بهتر است از نمک طعام ید دار به میزان لازم استفاده شود./عط
** براي مطرح كردن سوالات پزشكي خود اينجا را كليك كنيد.
عااااااااااااااااااااااااااااااااااااالی بود :):):):):):)