برای ارائه خدمات بهتر به سالمندان کشور دوره کارشناسی ارشد و PHD سالمندی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دکتر مرضیه وحید دستجردی امروز در مراسم روز جهانی بهداشت که در سالن همایش های رازی برگزار شده بود، افزود: وزارت بهداشت برای امسال برنامه های بزرگی را در برنامه خود قرار داده است که یکی از این برنامه ها رونمایی از 12 دارو در خردادماه است که برخی از این داروها به عنوان طرح های کلان هستند. همچنین 35 مورد داروهای دیگر و تجهیزات پزشکی و واکسن به عنوان فراخوان در دستور کار این وزارت خانه قرار گرفته است که درتلاش هستیم تعدادی از آنها را تا پایان دولت دهم رونمایی کنیم و هرچه بیشتر در این زمینه ها خودکفا شویم.

وی گفت: طی آخرین جلاسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که 27 اسفند برگزار شده بود مصوباتی همچون تصویب دستورعمل نظام پزشک خانواده، تصویب نقشه تحول نظام سلامت، تصویب اجرای کامل سند ملی ایمنی ، تأسیس مرکز تحقیقات غذای حلال، تعیین شاخص های پنجاه دوگانه سلامت را در پی داشت.

دستجردی عنوان کرد: وزارت بهداشت، اولین دستگاهی است که برنامه ریزی عملکردی خود را به معاونت راهبردی دولت ارائه داده است و به عنوان یک دستگاه نمونه دیگر دستگاه ها مکلف شده اند وزارت بهداشت را الگوی خود قرار دهند.

وی ادامه داد: جمعیت کشور رو به سالمندی است و جمعیت سالمند کشور بیش از 5 میلیون نفر می باشد که برآورد می شود تا سال 1400 این جمعیت به 10 میلیون نفر برسد و در 40 سال آینده میزان جمعیت سالمند بر حسب درصد به بالای بیست و یک و نیم درصد برسد. بنابراین این آمارها نشان می دهد که برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر و آسایش سالمندان باید برنامه ریزی های درستی صورت گیرد آمارها نشان می دهد که38/5 درصد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی سالمندان هستند و بیش از 5 برابر دیگر افراد جامعه در بیمارستان ها بستری می شود

دستجردی تصریح کرد: 45 درصد مرگ ها در ایران به علت بیماری های قلبی عروقی، 12 درصد مربوط به سرطان، 3 درصد مربوط به بیماری های مزمن تنفسی1/8 درصد دیابت، 18 درصد تصادفات و 19 درصد عوامل دیگر است لذا باید توجه داشت که امید به زندگی به طور متوسط در زنان و مردان ایرانی 72/1 سال است که در تلاش برای ارتقای آن هستیم.

وی خاطرنشان کرد: میزان مرگ و میر نوزادان در هر 1000 تولد زنده از 19 درصد در سال 79 به 10/8 درصد در سال 90 رسیده است. همچنین میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال و زیر پنج سال نیز روندی نزولی دارد.

دستجردی با اشاره به اینکه نرخ رشد جمعیت 1/4 درصد است، افزود: این امر باعث پیشروی جمعیت کشور به سمت سالمندی شده و باید برنامه هایی تدوین شود تا بتوانیم برای سلامت سالمندان خدمات بهتری ارائه دهیم.

وی گفت: برای سالمندان کارهای خوبی در وزارت بهداشت انجام شده که در هیمن راستا PHD و کارشناسی ارشد سالمندی و MPH سالمند شناسی نیز راه اندازی شده است همچنین سند ملی ارتقای سلامت سالمندان توسط وزارت بهداشت تدوین شده که برای تصویب به شورای عالی سلامت فرستاده شده است.

**کاهش شیوع کم خونی به میزان کمتر از 30 درصد در کشور

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 98 درصد نمک مصرفی مردم ید دار است که همین امر سبب شده که شیوع گواتر از 9/8 درصد به 4/7 درصد کاهش پیدا کند همچنین عنی سازی نان ها با ویتامین B9 و آهن باعث کاهش تولد نوزادان دچار NTD و کاهش شیوع کم خونی به میزان 30 درصد شده است.

وی اظهار داشت: شیوع سل در سال 86، 30/6 در هر 100هزار نفر بوده که در سال 90 به 14 درصد در 100 هزار رسیده است همچنین شیوع بیماری لیشمانیوز در سال 87 بیش از 26 هزار نفر بوده که در سال 90 به 19 هزار نفر رسیده است که کاهش این آمار نشان دهنده تلاش مسئولین معاونت بهداشتی است.

دستجردی با اشاره به ریشه کنی فلج اطفال در طی پنج سال گذشته تصریح کرد: طی سال های گذشته 2/5 میلیون نفر در جنوب غربی کشور دچار سرخک شده بودند که با برنامه ریزی های خوب واکسیناسیون تعداد آمار مبتلا در سال 90 17 مورد بوده و باید براساس اهداف هزاره تا سال 2015 این بیماری را در کشور حذف کنیم.

وی گفت: حدود 11 هزار و 33 مورد در سال 87 به مالاریا مبتلا شدند که این آمار در سال 90 به 1200 مورد رسیده است همچنین سال گذشته 1200 مورد حیوانگزیدگی داشته ایم که از این بین 7 نفر دچار هاری شده اند در مورد تب مالت نیز میزان شیوع از 23 هزار مورد در سال 85 به کمتر از 12 هزار مورد در سال 90 رسیده است.

**تجهیز تمامی بیمارستان ها به دستگاه امحای زباله تا نیمه اول سال

دستجردي در بخش دیگری از سخنانت خود اظهار داشت: بیماری های غیر واگیر جزو معضلات بهداشتی کشور هستند که از این مواد می توان به شیوع سرطان اشاره کرد که البته علت آمار بالای ابتلا به سرطان به دلیل ثبت تعداد مبتلایان است در سال 85 18 هزار ثبت سرطان داشته ایم که با ارتقای برنامه ثبت سرطان در سال 89 95 درصد مبتلایان به سرطان را ثبت کرده ایم.

وی گفت: باید توجه کنیم که کم تحرکی یکی از عوامل بروز بیماری های غیر واگیر است که حدود 43 درصد افراد جامعه کم تحرک هستند.

وزیر بهداشت در خصوص تجهیز کردن دستگاه امحای زباله عنوان کرد: در دی ماه سال گذشته 70 بیمارستان بخش خصوصی و دولتی مجهز به دستگاه امحای زباله شده اند و باید تا نیمه اول سال 91 تمامی بیمارستان های کشور به دستگاه امحای زباله مجهز شوند.

دستجردی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تا به حال 44 هزار تخت بیمارستانی احداث کرده ایم خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود 800 تخت ICU به بهره برداری رسید و بنا داریم بیش از این مقدار در کشور تخت ICU احداث کنیم

وی گفت: تا پایان سال 90 دو هزار میلیارد تومان از 3 هزار و 150 میلیارد تومان مازاد فروش که در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته بود بین دانشگاه ها توزیع شده و وظایف آنها ابلاغ شده است.

دستجردی اظهار داشت: در حال حاضر 4 امداد هوایی 35 امداد موتوری و یک امداد دریایی در کشور داریم امسال 401 نفر فوتی در صحنه تصادف داشتیم که نسبت به سال قبل 465 مورد بوده تعداد فوتی ها کاهش پیدا کرده و این امر به دلیل کاهش زمان رسیدن اورژانس به محل حادثه است.

دستجردی به دیگر اهداف وزارت بهداشت اشاره و تصریح کرد: ارتقای اورژانس های جاده ای از دیگر اهداف این وزارتخانه است همچنین طرح ساماندهی اورژانس های بیمارستانی در اولویت کار این وزارتخانه قرار گرفته که طی سال 90 گروه بازرسی ویژه از اورژانس های بیمارستانی کشور دو بار بازدید کرده اند.

وی گفت: طبق دستور وزارت بهداشت باید تمام بیمارستان هایی که بالای 30 هزار مراجعه کننده در سال دارند دارای پزشک متخصص اورژانس باشند چراکه اگر این امر انجام نشود رتبه بندی بیمارستان مربوطه کاهش پیدا می کند و از بودجه آن کاسته می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کسانی که در طرح پزشک خانواده خدمات زیادی ارائه کرده اند می توانند بدون آزمون در دوره تخصصی پزشک خانواده ادامه تحصیل دهند./عط

* براي مطرح كردن سوالات پزشكي خود اينجا را كليك كنيد.
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.